Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

0
Soulblighter
Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...
"Studio To Go!" tamamen CD'den çalışıyor. Herhangi bir ayar ve Linux bilgisi gerektirmiyor. Oluşturulan kompozisyonlar istenirse, sabit diske veya USB bağlantılı harici depolama birimlerine kaydedilebiliyor. Ayrıca MIDI destekli klavye ve gitar bağlanarak performans değerlendirmesi yapabiliyor.

Ürün £49.99'dan satılıyor. Ayrıntılar burada

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
azertet
piyasadaki stüdyo programı yazılımları olan cubase, yada reason'ın bi çok yaptığını yapabiliyor mu acaba? gerçi ben bu programları da çok denemedim, nasıl kullanlır pek de bilmiyorum, bu tarz stüdyo programları ile ilerde ilgilenmeyi düşünüyorum. bi ara da düşünüyodum, keşke linux tabanlı böyle programlar olsa diye? fiyatı da cubase sx'in 500, reason'ın 300 dolarlık fiyatı göz önüne alınırsa daha rahat karşılanabilir. bu arada ben pek bakamadım, yazılım açık kaynak kodlu mu?
0
Soulblighter
Sitesine baktım. Açık kaynak kodlu değil sanırım. Zaten direkt CD'den çalışıyor. Ayrıca sabit diske de kurulabiliyormuş istenirse.
0
zentoo
LiveCD ile gelen "Bundled Software" listesindeki butun programlar acik kaynak kodundan fervent tarafindan "ince ayarli" olarak paketlenmis. Aslinda CD de ki butun programlar acik kaynak. Destekledigi ses kartlarini gorunce fiyatinin oldukca makul oldugunu dusunuyorum. Bazen ALSA sabir tasini tuz buz ediyor cunku.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Novell Suse'nin Kaynaklarını Açıyor

vst

Newsforge'da yer alan bir habere göre; Novell Suse Professional'ın kaynak kodlarını OpenSUSE adıyla açacak.

Bu hareketin Redhat'in Fedora'da uyguladığı bir politikaya mı yoksa YaST'da izlenen politikaya mı yakın olduğu daha bilinmiyor.

Kaynak: http://slashdot.org

Acil durumlarda: TOMSRTBT...

m1a2

`The most GNU/Linux on 1 floppy disk.` motto`suyla TOMSRTBT yani `Tom Oehser`in minik pengueni karşınızda... Vector Linux bile bana fazla, şöyle tek floppy`e sığan üstelik `emacs`lı (!) tini-mini bir distro arıyorum derseniz, mutlaka bir bakın derim. Şimdi bir `rescue` operasyonunda kullandım ve pek bir memnun kaldım :)) (Tabii işin `emacs` tarafı beni ilgilendirmiyor, ama doğrusu bendenizin de ateşli bir mensubu olduğu `VI` cemaatinin `acil durumlarda sadece VI ile başbaşa kalacaksınız, emacs şişman bir iyi gün dostudur...` sözleri biraz havada kalmış oluyor galiba.)

Awstats: Olması gerektiği gibi Web İstatistik Programı

tunc

Son zamanlarda gittikçe populer olan web istatistik programlarından biri olan Awstats bir çok özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Online update, geliştirilmiş log analyzer , detaylı istatistikler ve bolca dil seçeneği v.s. Bu tarz programlar kişinin zevkine göre değiştiği için belki arayüzünü beğenmiyebilirsiniz , bundan dolayı yakın özelliklere sahip webalizer ı kullanabilirsiniz. Aşağıda awstats'ı kurdugum bir url'yi veriyom ,takılın gezin :) Bu arada dediğim programları aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Webalizer Awstats
Ondakikaara

Küçücük bir Linux Daha - Damn Small Linux

LeChuck

Özellikle Knoppix ile popüler olmaya başlayan Live-CD Linux dağıtımlarına bir yenisi daha eklendi. Sadece 50 MB olan ve piyasadaki mini-CDlere ve kart CDlere bile rahatça sığabilecek bu yeni sürüm kurtarma CDsi olarak ve/veya MS Windows kullanan arkadaşlara hava atmak için kullanılabilir. Bu minik ama sevimli dağıtım hakkında daha ayrıntılı bilgi http://www.damnsmalllinux.org adresinden edinilebilir.

....eee ne demişler...önemli olan boyu değil işlevi :P