Yazılım pazarında çığır açan Türk imzalı proje: WTP

0
FZ
Internet tabanlı çözümler geliştiren uygulayıcıların iş yükünün büyük bölümünü ortadan kaldıracak Web Tools Platform projesi hayata geçiyor. Grup temelli açık projelere ev sahipliği yapan Eclipse Foundation’ın önemli atılımlarından biri olan Web Tools Platform (WTP), İnternet üzerinde iş yapmanın kolay yolunu gösteriyor. Tüm İnternet temelli teknolojileri birleştirebilen ilk ve tek ortam olan WTP, 2005’in Ağustos’unda kullanıma sunulacak. Web Tools Platform projesi, Internet uygulamaları geliştirme kolaylığı sağlamasının yanı sıra, emek yoğun işlerdeki çalışma sürecini hızlandırıyor.
Program geliştiricilerin çalışma ortamlarını özgürleştiren WTP projesi, İnternet uygulamaları alanında yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Java Standard Tools ve Web Standard Tools olmak üzere iki ayrı grubun çalışmalarıyla geliştirilen WTP projesinde, 150’yi aşkın geliştirici (developer) görev aldı. Java Standard Tools çalışma grubunun liderliği bir Türk girişimci olan Dr. Naci Dai’nin yönetiminde, eteration üstlendi.

Haberin tamamına, buradan erişebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Java SUN'ı Yerken

auselen

Jonathan Schwartz'ın (http://blogs.sun.com/jonathan) 23 ağustos 2007 tarihli gönderisine göre SUN'ın NASDAQ etiketi "SUNW"'dan "JAVA"'ya çevrildi.

PreciseJava: Java'da performansı arttırmanın yolları

Soulblighter

PreciseJava, "Nasıl daha optimize kodlar yazarım?" diyenler için bir güzel bir kaynak. Burada birçok Java teknolojisini kullanırken nasıl performansı arttırabileceğinizi örneklerle görebilirsiniz. Ayrıca sitede ücretsiz bir eKitap da yer alıyor.

Java Ruby el ele, beraber mutlu günlere

anonim

Daha önce Javacılar ile Rubyciler arasında birbirlerini hor görmelerin yaşandığı Fazlamesai'ye ilginç bir haber.

Haber Spring framework için bir hızlı prototip geliştirme projesi. Proje varolan Spring ve Hibernate iş mantığı ve nesnelerinizi kullanarak ve fazladan yeni bir şey öğrenmenize gerek kalmadan yeniden derleme ve konfigürasyon dosylarını değiştirme gibi prototip üretimi sırasında sizi yavaşlatan işlerden JRuby ile yazılmış bir kontrolcü kullanarak kurtulmanızı sağlıyor. Prototip sizi tatmin ettiği zaman tek yapmanız gereken, hiçbir değişiklik yapmadan JRuby kontrolörü çıkarıp yerine Java olanını eklemek. Proje 1000 satırdan daha az kodla yazılmış ve var olan projelerinize kolayca entegre edilebilir. Proje ile ilgili ayrıntılara buradan erişebilirsiniz.

Sun® firmasından olumlu bir adım

roktas

Son birkaç gün içinde Simon Phipps'in de belirttiği gibi sessiz sedasız önemli bir gelişme oldu ve Sun, Java dağıtımını belirleyen lisans şartlarını gevşetti. Bu değişikliğin en önemli sonucu Java'nın artık diğer Özgür Java gerçeklemeleriyle (GCJ, Kaffe, GNU Classpath vb.) birlikte (fakat onlarla karıştırılmadan) dağıtılabilecek olması. Daha da açık söylemek gerekirse Sun Java'yı Debian veya Ubuntu'da non-free depodan 'apt-get install sun-java5-jre ' komutuyla kurabileceksiniz, ilk paket hazır durumda.

Anti-Java Profesörü ve İşsiz Programcılar

FZ

New York Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri profesörü olarak görev yapan Robert Dewar, bugün Java’yı iyi bilen ve sık kullanan mezunların geleceğin pizza teslimatçılarından bir farkları olmadığını söylerken, bu kadar çok Üniversitede çekirdek dil olarak Java okutulmasının zayıf bilgisayar bilimleri mezunları yaratacağını belirtiyor.