Yeni Bir Harita Sitesi

0
FZ
Bilgiye benzersiz ve rakipsiz erişim alternatifleri sunan internetin gözde konu başlıklarından biri de haritalar. Google ve Microsoft başta olmak üzere birçok hizmet sağlayıcı web sitelerine eklediği uydu destekli haritalarla dünyanın neredeyse her köşesini birkaç tıklama uzağımıza kadar taşıdı. Ancak ABD dışındaki hemen hiçbir ülkede bu haritalar yerel bilgilerle donanmış değil.

İki Nokta ve Orsa adlı iki Türk bilişim şirketinin ortaklığıyla geliştirilen haritasitesi.com bu boşluğu doldurmayı başarıyor. Türkiye'yi sokak sokak, şehirden köylere kadar kapsayan hizmet benzer hizmetlerle hemen hemen aynı arayüze sahip. Dilediğiniz yeri sokak ismi girerek 'Haritada Bul' başlığı altında arayabildiğiniz gibi 'Nokta Bul' başlığında Türkiye genelinde ya da odaklandığınız noktadaki belediye binası, itfaiye amirliği, vergi dairesi, hastane, pastane gibi özel ilgi alanlarını da bulabiliyorsunuz.

Kaynak: Radikal

Görüşler

0
bm
Bakamadim ki? Server too busy diyor. Radikal'den mi bilelim bunu, FM'den mi acaba?
0
FZ
Ben Radikal'de gördüm, siteye girdim biraz inceledim hemen ardından da haberini geçtim buraya. Ardından "Server too busy" cevabı gelmeye başladı bir süre sonra. Manidar. ;-) FM effect!
0
sefalet
Geçen taksimde bir taksiye bindim, arabada konum belirleme için tasarlanmış bir bilgisayar vardı. Sokak sokak veya sadece bina numarasına göre adres tespit edip, yol güzergahını ekranda gösteriyordu. Yanlış yola saparsan kibar bir hanım sesi uyarıyor filan, taksicilik de cebe girmiş gibi duruyor.
0
conan
Sonunda iki nokta... SONUNDA! :)
0
SHiBuMiGo
Harita siteleri işin eğlencelik kısmı. Harita üzerine çalışan firmaların asıl rekabeti satıiş dağıtım ağı olan ve lojistik işi yapan firmalara yönelik ürünlerde. İstanbul'daki onbinlerce ticari değer içeren nokta harita üzerinde "geocode" edilmiş durumda. Bu harita bilgilerini kullanarak sevkiyat planlarını otomatik oluşturan yazılımlar mevcut. Öte yandan "geomarketing" adı altında yeni bir sektör gelişiyor, bu iş modeli başarılı olduğu takdirde bugünün 2 boyutlu metin raporlarının yerini harita tabanlı görsel raporlar alıyor olacak...
0
celalo
Harika bir online uygulama olmuş, kullanıcılar için. Google Maps'ten daha (az) pratik olsa da kullanımı ve uydu görüntüleri olmasa da, (emin değilim ama) tüm Türkiye'yi kapsaması ve arama(!) yapabilme imkanı bence açığı kapatacaktır. Sanırım biraz da olgunlaşması gerekecek, bazı hatalar gördüm ben.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Skype büyümeye devam ediyor: Skype Mac & Linux

ae

The Register'da söylendiği üzere, meşhur Vo-Ip programı Skype'in Linux ve Mac ile uyumlu yeni yeni versiyonları çıkmış.

Register'daki haberde yok ama, Skype'nin sitesinde PocketPC için de versiyon bulunuyor.

VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

adervis

VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.

Internet B*ktur!

FZ

Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek:

Yaşasın e-Devlet ve onun Tekelci Temsilcileri...

elrond

Bu haberin asılsız olduğu deneme ile sabitlendi. Kaynağını tespit etmeden ve denemeden böyle bir haber yayınladığımız için herkesden özür dileriz. Yorumların değerli ve bilgilendirici olduğun düşündüğümüzden dolayı haberi tamamen kaldırmıyoruz.Sundance

Milyonluk web sayfasının son numarası!

sundance

Daha önce haber yaptığımız MillionDollarHomepage.com'da finale yaklaşıldıkça heyecan artıyor.

26 Ekimden bu yana $504,000'lık satış yapan MillionDollarHomepage.com son bin pixeli de ebay üzerinden $1 fiyatla satışa çıkartmış. 151 kişi teklif vermiş durumda ve şu anki fiyat $38,200. Bir sonraki aşama da bence domain ismini satmak olur herhalde :)