Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

0
larweda
Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)
Ancak ilk testçilerin yorumlarına bakılırsa kullanıcı arabiriminin şu anki durumu gözönüne alınırsa Ekim sonu da gayet iyimser bir yaklaşım. 2267 alfa sürümünün eylül başında yayınlanan 2257 sürümünden daha kararlı olduğunu söyleyen testçiler, yine de oturmuş bir beta sürümünden hala çok uzak olduğunu söylüyorlar.

Windows 2000'in takipçisi olan Whistler'ın en ilginç özelliği kullanıcı arabiriminde geliştirilmiş yenilikler olucak gibi görünüyor. Bunun nedenlerinden biri Microsoft'un Whistler için .Net konseptini yansıtan ilk işletim sistemi olacağını ilan etmesi. (Microsoft'un .Net'inin Sun Microsystems'in .Com'una benziyor olması ne kadar ilginç bir rastlantı, ne dersiniz?)

Whistler'ın 2267 alfa sürümü Microsoft'un kullanıcı arabiriminin görüntü ve kullanımını nasıl değiştirdiği hakkında ipuçları veriyor. Bu amaçla programların menülerine start düğmesinden ulaşılabilen katmanlı bir menü arabirimi geliştirilmiş. Bunun getirdiği problem ise hem Microsoft programlarının hem de diğer program üretici firmaların Windows programlarının, menülerin yanında araç çubuklarını da kullanıyor olması. Maalesef bu programlar Whistler'in arabiriminde doğru görüntülenemiyor. Microsoft'un düzgün bir beta sürümü çıkarması için yapması gereken işlerin başında öncelikle kendi programlarının (mesela Office) Whistler arabirimi ile uyumlu hale gelmesini sağlaması, sonra da Whistler için özel olarak geliştirilmemiş diğer firmaların programlarını (Mesela AutoCAD, Photoshop) düzgün görüntüleyebilir hale getirilmesi geliyor. Aslında anlaşılan Microsoft'un temel amacının Whistler'ın Office 10 ile (Office ailesinin .Net konseptine uygun olarak geliştirilen yeni sürümü) tam bir entegrasyon olması gibi görünüyor. Bu da başlı başına bir geriye uyumluluk sorununu beraberinde getiriyor. Microsoft her zamanki gibi standartları koyan olma hevesinde herhalde.

Bu haberler ışığında gerçek sürümün piyasaya çıkışı için belirlenmiş olan 18 Nisan 2001 tarihi de pek gerçekçi olamayacak gibi görünüyor. Ama pek de farketmez, başka bir Microsoft işletim sistemi için acelesi olan yok değil mi?

Görüşler

0
simois
Bence bir ürünü beğenmiyorsak veya üretici firmasının tekelci yakalşımından rahatsız oluyorsak, onun alternatiflerini denemeli ve herkesle paylaşmalıyız. Çünkü gelecekte bu duyarlılık azımsanmayacak bir değere sahip olacak.
İlerde herşeyin şu ankinden daha çok bilgisayar sayesinde gerçekleştirileceğini düşünecek olursak.
Bunun bir vatandaş gibi haklarımızı aramamız kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Dalga geçmek herzaman mümkün ama mastürbatif bir hareketten ileri gitmez. Ayrıca ben eminimki şubat ayında Mac OSX çıktığında çok farklı şeyler konuşacağız.

not: Bende windows kullanıyorum

teşekkürler
simois
0
robin
Alternatifini denemek, hatta surekli kullanmak ister su deli gonul, ama elde winmodem olunca ve dogru durust bir external modem alacak para olmayinca mumkun olamiyor maalesef. LinModemler cikmiyo mu artik? :)
0
freethings
linmodemler sürücüleri çıktı, hsf ve hcf'si ancak şimdi adsl kullanıyoruz, bir milyonu aşkın adsl kullanıcısı var türkiye'de ve yakında en düşük adsl hızı 512 olacak yakında, şuan 256.
0
freethings
linmodemler sürücüleri çıktı, hsf ve hcf'si ancak şimdi adsl kullanıyoruz, bir milyonu aşkın adsl kullanıcısı var türkiye'de ve yakında en düşük adsl hızı 512 olacak yakında, şuan 256.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows XP de Voodoo Desteğine Son

elrond

Microsoft son çıkan 2502 ve onun hemen arkasından gelen 2505, nam- ı diğer RC1 sürüm Windows XP işletim sisteminden, her tür 3Dfx driver'ını çıkardı.(Voodoo 1-2, 5000, 5500, Benshee vs.)
3Dfx'in Nvidia bünyesine geçmesi ile birlikte gelişen süreçte son darbe MS ten geldi.

Microsoft'tan .NET Çıkarması

yilmaz

Visual Studio.NET 2005 , SQL Server 2005 ve BizTalk Server 2006 akademik tanıtımlarına Aralık ayında başlayacak. Ülke çapında 8 üniversitede (İstanbul Üniversitesi de bu üniversitelerden biri) bu tanıtımlar yapılacak. .NET 1.0 ile beklediği performansı yakalayamamış olan Microsoft bu sefer sağlam adımlarla ilerliyor.

Sanırım sürükle bırak programcılığı yaygınlaşacak.

http://www.msakademik.net/haberdetay.aspx?id=112

Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

FZ

Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

Microsoft WinCE kaynak kodunu açıyor

tongucyumruk

Microsoft Windows CE'nin kaynak kodlarnı açacağını duyurdu. Bunun diğer "Microsoft kaynak kodunu açtı" haberlerinden farkı ise Microsoft'un ilk defa kod üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor olması. Yeni "Paylaşılmış Kod" sistemine göre kodu alanlar kodu düzenleme ve bu değişikliklerle yayınlama haklarına sahip olacaklar. Microsoft'un açıklaması ve yeni lisanslama modeliyle ilgili detaylı bilgiye WindowsForDevices.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz Micros~1 bir gün ışığı görür mü?