Yeni Programcılara Müjde - bilgidata.com

0
anonim
Temel teknikler, bilgi ve en önemlisi tecrübe paylaşımı için Türkçe bir site başlattık. www.bilgidata.com sitesinden yazılım proje yonetimi, tasarım yöntemleri, teknoloji püf noktaları hakkında yazılarımız var. Konular Java, ANT, Tomcat, Oracle, SQL, Extreme Programming hakkında. Programcıların beğeneceğini umuyorum.

Görüşler

0
nirvana
makaleler güzel & yararlı gözüküyor. pek inceleme fırsatım olmadı ama içeriği beğendim.

tebrikler, iyi çalışmalar..
0
FZ
Bilgi işlem alanında Türkçe içerik oluşturma namına her çabanın desteklenmesi gerektiğini düşünüyor ve bu yolda emeği geçen herkese peşinen teşekkür ediyorum.

Eleştiri olarak: Makalelerin daha geliştirilmesi ve mantıklı bir şekilde kategorize edilmesi gerekiyor ve tabii bunun üzerinden de anlamlı bir arama mekanizması kurulmalı. Süreç içinde bunlar eklenirse sağlam bir referans sitesi olmak yolunda ilerleyebilir bilgidata.com sitesi.
0
anonim
Elestiri cok icin tesekkurler. Bahsettikleriniz yapilacaklar listesinde bir suredir bekliyor. Su ana kadar amacimiz, ekleyebildigimiz kadar icerik eklemek idi.

Saygilar,

-Burak
0
FZ
Bu arada aklıma gelmişken bir konu daha: Günümüzde belki de en az bilginin kendisi kadar o bilgiye ulaşma yöntemleri de önemli. Olağanüstü karmaşıklıklara varan yazılım sistemlerinin dokümantasyonları bir okyanus gibi ve maalesef insan bir kere daldı mı aradığı şey hariç her şeyi bulabiliyor (MSDN denizinde yüzenler ne demek istediğimi anlarlar). Hal böyleyken yapılabilecek en iyi şeylerden biri de insanları belli konularla ilgili kaynaklara yönlendirmek olacaktır diye düşünüyorum yani konu ile ilgili Türkçe temel bilgileri vermekle yetinmeyip aynı zamanda eleştirel bir gözle yaklaşıp, beyler bayanlar falanca konu ile ilgili en detaylı, açıklayıcı, örneklendirici bilgiyi falanca filanca kaynakta bulabilirsiniz şeklindeki işaretçiler de faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
0
anonim
Dis sitelere baglanti sayisini cok az tutuyoruz.. Begenmedigim sitelerin basinda baglanti pastasi haline gelmis sayfalar gelir. Kaldi ki, baglanti isim degisikligi, sitenin ortadan kalkmasi vs.. yuzunden, en saglami, icerigi kopyalamak. Tabii oteki yazar izni ile.

Ayrica baglanti koymaya kalksak, butun hepsi ingilizce kaynaklar icin olacak. Sitemizin bogustugu tek olay yani..

Saygilar,
0
anonim
aslında hazır başlamışken şöyle birşeye ne dersiniz?

kişilerin kendi profilleri olsa aha benim ilgimi çeken konular bunlar bildiğim konular bunlar şu konularda bilgi alışverişine varım diye beyan etse sonra bunlar kategorilerine gore ayrılsa kimin ne yaptığı belli olsa nasıl olur?

oeylem
0
anonim
Merhaba Burak, sitene bir hevesle baktım,
çok şey var gibi görünüyor, başlıklarına bakılırsa, ama içeriğe bakınca dolu dolu bir içerik bulamadım. Örnekler yeterince değil,
neyin nerden başlanıp, ben bunu nasıl öğreneceğim dersen yarı yolda kalınabilir.

Saygılar..
0
anonim
Merhaba, bir yazi ornek verebilirmisin? O yazi hakkinda daha ne ogrenmek isterdin, ne turlu ornekler gerekli olurdu vs..

Yazilarda hep ornek kullanmaya gayret ediyoruz. Mesela MQ series nasil kurulur, Ant ornekleri, cogu yazida Java kodu var..

Ayrica, sitedeki yazilar kitap duzeninde. Duzenin temeli 'kaliplar' denen bir sistem. Yazilim dunyasinda kullaniliyor, belli bir problem icin, bilinen bir cozume 'kalip' denir (Design Pattern).

bilgidata.com boyle kaliplarin toplami. Butun tecrubeyi aktarmak icin ugrastigimiz icin, kaliplara ayirip, aklimiza gelen gunun sorunu icin bir yazi yaziyoruz.

Amacimiz, mesela Linux sistemin belgelemesi degil, belgelerde bulamayacaginiz bizim o sistemle ugrasirken ogrendigimiz puf noktalarini paylasmaktir.


0
anonim
Merhaba,
şimdi ben senin sitendeki Emacs hakkında yazılanlarda çok etkilendim, öğrenmek istiyorum.
Peki hadi diyelim NT' ye kuracağım,
nasıl yapacağım bu işi, nasıl kuracağı bu boru gibi şeyi..

0
FZ
Bence Emacs falan hiç uğraşma, VIM kullan ve hayatta emin adımlarla ilerle ;-)

Programlama dilleri ve işletim sistemlerinden sonra belki de en çok savaş metin editörleri üzerinde yapılır ve ben bu savaştan VIM editörünün öyle ya da böyle bir şekilde galip çıkacağını düşünürüm (kaldı ki ben bunu VIM'i Windows 2000 üzerinde kullanan ve pek çok özelliğinden yararlanmayan biri olarak söylüyorum, kimbilir UNIX ve/veya GNU/Linux üzerinde kullananlar ve pek çok özelliğinden faydalananlar ne der ;-)
0
conan
Kafani gozunu yarar yara kuracaksin, calisir hale getirip nasil yaptigina dair bir dokuman yazacaksin, sonra da bunu favori sitende yayinlayacaksin. Senin de katkin olmus olacak.
0
anonim
Kafayı gözü yarmaya gerek yokmuş. Kurdum, nasıl kurduğumu bilgidata sitesine göndereceğim.

Fakat kurmak mesele değil de, şimdi bu, kendi editörünü kendin yarat editörünü öğrenmek daha zor..Ama onu da kaşı gözü yararak öğreniriz artık..

:))
0
conan
guseeel ;)
0
anonim
Kafa goz yarip Emacs kuran anonim.. HARIKASIN! E-mail'in geldi, yakinda siteye asacagim.

-Burak
0
sundance
Aynen böyle. Biz de adettir, daha iyisini yapmanın yolunu aramak yerine `yaw, fazlamesai filan bir site yapmışsınız ama, ne perl var, asp yazı dizisi, ne iş ?` tadında takılanlar var :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C Programlama Dilinin Evrimi

sametc

Aşağıdaki yazı benim çok ilgimi çekti paylaşmak isterim sanırım herkes benim gibi bu dilin nasıl ortaya çıktığını merak etmiştir.

C'nin tarihini tartışmaya UNIX'ten bahsedilmeden başlanamaz çünkü işletim sistemi ve sistem üzerinde çalışan programların bir çoğu C'de yazılmıştır.

Web Madenciliği ile Daha İyi Bir E-öğrenme Modeli Mümkün Mü?

FZ

Web madenciliği kısaca Web sayfaları ve servislerinden otomatik olarak bilgi çekip bunlardaki kalıpları keşfetmek için veri madenciliği tekniklerinin kullanılması olarak tanımlanabilir. Acaba makina öğrenme (machine learning) ve veri madenciliği (data mining) tekniklerinin özel bir dalı olan web madenciliği yöntemleri ile daha iyi e-öğrenme sistemleri geliştirmek mümkün müdür?

Missouri-Columbia Üniversitesinden James Laffey ve Jiye Ai'nin "Web Mining as a Tool for Understanding Online Learning" başlıklı makalesi bu ve benzeri sorulara olumlu cevaplar vermenin yanısıra güzel ve pratik bir örnek de gösteriyor: Yazıda somut olarak bir Blackboard (webct) e-öğrenme sisteminin web madenciliği ile nasıl daha da faydalı ve verimli hale getirilebileceği anlatılıyor.

Araştırmacılar, makalenin başında web madenciliği tekniklerinin başlıca şu üç noktada ciddi fayda getireceğini belirtmişler: devamı burada...

Matematik Dünyası dergisi

anonim

Sayın Meslektaşlarım,

Türk Matematik Derneği’nin on iki yıldan beri çıkarmakta olduğu Matematik Dünyası dergisinin tüm sorumluluğunu 2003 başından itibaren üstlendim. Dergi tepeden tırnağa değişti. Diliyle, biçemiyle, biçimiyle, konularıyla, derinliğiyle, her şeyiyle son derece heyecanlı ve albenili bir dergi oldu. Ilk iki sayımız çıktı ve çok beğeni topladı, çok övgü aldı. Üçüncü sayımız da pek yakında çıkacak.

Okur kitlemizi lise ve üniversite öğrencileri olarak belirledik. Ancak matematiğin evrenselliği sayesinde, profesyonel matematikçilerin de ilgiyle okuduğu bir dergi ortaya çıktı.

Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!

anonim

Pardus, Tübitak’ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir GNU/Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç GNU/Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir

Matrix ve Felsefe

FZ

Sizin de kafanız Keanu Revees gibi Matrix'ten sonra karıştıysa bu kitap kesinlikle sizin için yazılmış. Eğer film kafanızı karıştırmadıysa, hemen bir doktora görünün. Matrix'i henüz seyretmediyseniz, o zaman bu kitabı mutlaka okumalısınız. Böylece bu filmin insanlar için neden o kadar önemli olduğunu bulursunuz.