YTÜ Matematik Mühendisliği, Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş Semineri

0
ibalpinar

Yıldız Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği tarafından 26 Nisan 2009 Pazar günü Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş ve Staj Günlükleri konulu gün boyu ücretsiz seminerler düzenlenmektedir.

Seminerleri CETURK Ekibi'nden Hasan Tonguç YILMAZ verecektir.

Yer: Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, Oditoryum
Saat: 09:00-17:00
Afiş için tıklayınız
Seminere kayıt olmak için tıklayınız:

İçerik:

  • 1: Introduction to Oracle
  • 2: Data Blocks, Extends and Segments
  • 3: Tablespaces, Datafiles and Control Files
  • 4: Transaction Management
  • 5: Startup, Shutdown
  • 6: Oracle Architecture
  • 7: Concurrency and Consistency
  • 8: Statement Processing and CBO
  • 9: "SQL, PL/SQL and Java" ve "Redo Internals"
  • 12: Partitioning

Orjinal Duyuru

Görüşler

0
nehuse
İstanbulda olsam katılmak isterdim şu ana kadar oracle database kullanma imkanım olmadı.Oracle da ne varki diğerlerinin yapamadığı işleri yapıyor ve bu işten çok büyük paralar kazanabiliyor.
0
roadrunnermerlin
kayıt olmak için facebook sayfasına yönlendirilmiş ancak ne facebook hesabım var ne de yeni bir tane açmak istiyorum. bu nedenle kayıt olayını nasıl halledeceğiz?
0
aircanada
neden sadece facebook üzerinden kayıt alındığını anlamadım doğrusu hesabı olmayanlar için acil bişeler düşünmeliler.
0
roadrunnermerlin
ben direkt kendisine sordum, sabah gelin sorun olmaz dedi. kayıt olayı kaç kişi geliri hesaplamak içinmiş yani.

http://tonguc.blogspot.com/2009/03/oracle-veritaban-kavramlarna-giris-ve.html
0
Tarık
güzell, burdan anlaşılıyor ki güzel ülkemde organizasyon özürlülerde seminer meminer vermeye başlamışlar. hayırlısı bakalım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Geri Sayım Başladı, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek büyük buluşmaya sayılı günler kaldı. Etkinlik programı yavaş yavaş oluşmaya başladı. Miguel de Icaza'nın Mono ve Gnome projelerinden bahsedeceği etkinlikte, FSF Avrupa Başkanı Georg Greve "Özgür Yazılım ve GNU projesinin Ticari, Pratik ve Sosyolojik yönleri" ni anlatırken, Louis Suarez-Potts "Özgür Yazılım, Özgür Topluluklar? Başarıyla İşleyen Topluluklar Geliştirmek" konulu bir sunum yapacak.

Tabi sadece yabancı konuklar yok etkinlikte. Son günlerde adından sıkça bahsedilen Uludağ ekibi de etkinlikte olacak.

Linux Semineri : Tekno-Wall Internet Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Teknowall, Internet kaynaklarının paylaşıldığı bir proxy (windows domain destekli) , temel firewall gereksinimlerinin karşılandığı bir güvenlik duvarıdır. Teknowall, bir Türk Özgür Yazılım projesidir. Seminerde Teknowall'ın özellikleri, kurulumu ve web arayüzü anlatılacaktır. Ayrıca proje hakkında da bilgiler verilecektir. -Ayrıntılı Bilgi-

Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

FZ

Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.

Zope ve Plone ile İçerik Yönetimi ve Uygulama Geliştirme

avukatahmetusta

İnternet Teknolojileri Derneği'nin (İNETD) bir süredir yürüttüğü seminer dizisi Zope uygulama sunucusu ve Plone içerik yönetim sistemi hakkındaki oturumla devam ediyor. İstanbul Levent'teki Yapı Kredi Plaza içinde IBM Linux Merkezi'nde gerçekleşecek olan ve Turgut Uyar'ın vereceği bu seminer de dizinin diğer seminerleri gibi ücretsiz.

Katılım için önceden kayıt yaptırmak yeterli.

Doğadan Esinlenen Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği kamuya açık bilgisayar bilimlerinin gelecek haftaki konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. Şima Uyar.

"Nature Inspired Computing" başlığı altında doğadaki fenomenlerden esinlenerek geliştirilen bilgi işlem uygulamalarına değinecek olan Dr. Uyar, evrimsel algoritmalar, karınca kolonisi optimizasyonu, yapay bağışıklık sistemleri, yapay sinir ağları, vb. konulara değinecek ve özelikle evrimsel algoritmaların uygulama alanları üzerinde duracak.