Yunan Türk Dostlugu(!)

0
PCc0d3r
Akşama doğru canım çok sıkıldı şu eski hack siteleri vardı ya gardiyan.com cehennem.com gibi efsane diye nitelendirebileceğim siteler (yani en azından 4-5 sene önce benim gözümde öyleydiler) işte onlara bir göz atayım dedim. gördüğüm manzara şöyle; "yunanlılar turk sitelerini gün be gün hack`liyor". açıkçası çok canım sıkıldı. Bizimkiler de karşı tarafın sitelerini hacklemişler.
Bizimkilerin hacklediği sitelere baktım kısaca şöyle şeyler yer alıyor.

'savunmamız devam edecektir. türkler tarafından hacklenmistir. yaptıklarınıza karşılık devam edecektir.'

bunlar bir nebze. bir de yunanlıların hacklediği sitelerdeki sloganlardan birini aynen buraya kopyalıyorum:

'[ Fuckz ] : tele, Multisystem, TURKEY GOVERMENT, ALLAH, etc...'

tüm bunların yorumunu size birakıyorum

sorum ise şu: acaba neden bu kadar nefret ediliyoruz, ya da gerçekten bunları hak edecek bir şey yaptık mı? ben kendime, etrafıma bakıyorum haberler dışında asla yunan sözü bile gecmez aklımızdan yani onlara karşı bir garezimiz falan yok. ama karşı taraftakiler için ise kıyma makinesinin ağzında bekleyen et parçalarından farkımız yok

ne güzel değil mi yunan-türk dostluk ve barışı, daha nicelerine...

hacklenmiş sayfaların görüntüleri
etsun.com.tr (1)
etsun.com.tr (2)
bizim hacklediğimiz

Görüşler

0
larweda
Ben bizim yunanlılara karşı hiç garezimiz olmadığını, onların da tümünün bize kıyma makinesindeki et gibi baktılarına inanmıyorum. Hakikaten milliyetçilik, din, özgürlük, vs gibi konuları bahane ederek içlerindeki nefret duygusunu yunanlılara kanalize eden ve bunun sonucunda onlara garezi olan birçok insanlar var, ama bu insanlar yunanlılara karşı başka herhangi bir milletin insanından farklı bir şey hissetmeyenlerin arasında azınlıkta kalıyor. Yunanlı bir ton arkadaşım var, onların söylediklerine göre yunan milletinde de durum tamamiyle aynı.


Aslında iki millet arasında o kadar az fark var ki, müzik tiplerimiz birbirine benziyor, halkların kişilikleri birbirine benziyor, onlar da üçkağıtçılık yapmayı seviyorlar, biz türkler de. onlarda da zorunlu askerlik var (18 ay) hatta yunan gençleri de paralı askerlik hakkı kazanabilmek için tiril tiril yurtdışına kapağı atsam tribindeler, onlar da içki sofrasında saatlerce muhabbet etmeyi seviyorlar, onlarda da magazin/futbol karışımı soft-porn televizyon programları çok tutuyor vs. vs. sonuç olarak aradaki bazı ufak tefek farklılıkların çoğunluğu o ülkenin çoğunlukla hristiyan, Türkiyenin çoğunluğunun Müslüman olmasından kaynaklanıyor. Ama aradaki problemlerin ya da problem gibi görünen olayların tamamının temeli politik oyunlar.

Sonuçta bizimkiler onların sitelerini hacklemiş, onlar bizimkilerin sitelerini hacklemiş ne olacak ki. Bu işte belli bir amaç, belli bir mantık yok adamlar .tr uzantılı her siteye saldırırız diyorlar, bizimkiler de .gr uzantılı her siteye saldırırız diyorlar. Yani ne biliyim gömlek üretip satan bir yunan firmasının web sitesini açıkları var diye indirmek, ya da bir hastanenin, bir okulun web sitesini indirmenin nasıl bir anlamı olabilir ki?

Şöyle olsa anlarım: Gardiyan.com.tr elemanları Gardiyan.co.gr (Gardiyan dedim sallamacasına) sitesini indirmeye çalışır, onlar da Gardiyan.com.tr`yi indirmeye çalışırlar, bu durumda başarılı olan hakikaten başarılı olur. Bu işlem de bir nevi terörist eylem olmaktan çıkıp bir müsabaka haline dönüşür.

0
sundance
Yaw birakin iste, masturbasyon efsaneleri. Varsa, adam gibi hack edebiliyorlarsa buyursunlar firewall arkasinda, isin profesyonelleri tarafindan administre edilen bir siteyi indirsinler biz de buradan helal olsun diye reklamini yapalim.

Cogu Unix nedir bilmiyor bile
0
FZ
You are not expected to understand this

A comment from The Source of UNIX 6th Edition, UNIX/Slp.C, Line 438
0
anonim
Bizim herkesten fazla barisa ihtiyacimiz var
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ergenekon'da Bilgisayar Bulguları Kanıt mı?

sosgezbir

Basında "Ergenekon" adıyla bilinen "Ümraniye Soruşturmasında" aramalar sonucu onlarca kişinin ve bir televizyon kanalıyla bir derginin ve bir partinin gerek bilgisayarına gerekse sadece sabit diskine el konuldu.

TBMM Teknoloji Komisyonu Üyesi, Endüstri Mühendisi ve Bilgisayar Yazılım Uzmanı Seyhan, 4 Aralık 2004’de kabul edilen 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 134’üncü maddesine göre hákim ya da savcı kararıyla elektronik ortamdaki kayıtlara veya bilgisayarlara el koyulacak ise yedeğinin alınması, bu yedeğin de adli makamlarca veya polis tarafından mühürlendikten sonra kişiye veya avukatına verilmesi gerektiğini söyledi.

Dört Bir Yandan Bilişim Eğitimi

FZ

Türkiye'de bilgisayar kullanım oranı yıllardır bir arpa boyu ancak ilerlemiş durumda. Bu gidişatı hızlandırmak için firmalar da eğitme ve bilinçlendirme amaçlı etkinlikler düzenliyor. Bunlardan ilki Türkiye Bilişim Derneği ve Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen Bilişim Kervanı. Ankara'dan başlayan proje, Türkiye'nin 28 ilini dolaşarak 400 bin kişiyi bilgi teknolojileriyle tanıştırmayı hedefliyor. Başkent dışında ziyaret edilecek şehirler Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Samsun, Amasya, Sivas, Zara, Erzincan, Erzurum, Van, Tatvan, Muş, Diyarbakır, Urfa, Gaziantep, İstanbul, Eskişehir, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Antalya, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa, İstanbul olarak belirlenmiş durumda (http://www.microsoft.com/turkiye/bilisimkervani).

Neden Xnuke Sistemleri?

korhan

Beni uzun zamandan beridir rahatsız eden ve şu son zamanlarda daha bir gözüme batan bir durum var. Bu Xnuke sistemler çok fazla kullanılıyor, o site senin bu site benim (surf) yapalım diyorsun, ya da bir arama motoruna girmişsin sana liste vermiş aramaya derinlemesine dalmışsın ve açılan bir pencere "şu sayfayı görmeniz yasak üyelik için tıklayın", site içinde bir yerlere gitmeye çalışıyorsunuz, "hooop kardeşim," diyor, "buraya girmek için üye olman gerekli"...

Neden bu kadar fazla hazır betik kullanılarak siteler yapılıyor? Yoksa site yapmak çok mu zor, birkaç satır HTML ile yapılımıyor da illa Xnuke sistemlerden biri kuruluyor?

Bugün Wikipedia için ne yaptın?

FZ

Siz bu satırları okurken, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi dünyanın en büyük sanal kütüphanesine 100 bin yeni Türkçe madde katmak için çalışıyor olacak! Beşikdüzü Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, ayda 2.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen 'www.wikipedia.org'a 100 bin yeni Türkçe madde için ikinci bir kampanya başlattı. Buna göre yıl boyu ilçedeki her öğrenci 10, her öğretmen ise 100 Türkçe madde hazırlayarak gönderecek.

Kaynak: Doruk üzerinden Radikal

Becer Şu İşi!

FZ

Vahşi BT (Bilişim Teknolojileri) sektöründe iş arayanların karşılaşabileceği abuk sabuk durumları gözler önüne sermek isteyen güzide bir arkadaşımızın yaptığı Becer Şu İşi! isimli web sitesi bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürüyor :-P