Zemberek Web Hizmeti

0
FZ
Zemberek Türkçe NLP projesi artık web tabanlı olarak da hizmet veriyor.

Zemberek e-postasındaki son e-postalardan birine göre Zemberek işlevselliğine artık http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/ adresinden erişmek mümkün. Yazılanlara göre "işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor" (bu son cümleyi o sayfadaki Ascii->Tr işlevselliği ile halletim! ;)

Zemberek ve Uludağ ekibine teşekkür eder, söz konusu sayfanın en kısa sürede daha da işlevsel hale gelmesini temenni ederiz.

Görüşler

0
Challenger
Adrese ulaşılamıyor. Acaba FM effect' e mi uğradı?
0
yilmaz
proxy server varsa ona takılıyo olabilirsin.
0
roktas
Bu arkadaşların yaptığı çalışmaları ne kadar taktir etsek azdır, sağolsunlar!
0
yilmaz
"işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor"
kim bilir o jar dosyasının içinde kaç satır emek vardır. 1 jar 2 jsp ye takılmayalım.
0
resilence
Oraya takılınılmıyor efendim, zemberek demo'nun yapısından bahsediliyor.
0
FZ
O cümleyi kuran ben değilim ki, Zemberek geliştiricilerinden Ahmet Akın. Kim neye takılıyor? Anladığım kadarı ile A. Akın elinde zemberek sistemi varken bunu bir Internet sayfası olarak sunmanın ne kadar kolay olduğundan bahsetmiş, yanılıyorsam düzeltin (tabii arka planda o JSPleri yorumlayacak Java Aplication Server kurmak, ayarlamak, vs. gibi şeylerden bahsetmemiş, onları verili kabul ediyoruz ;-)
0
ahmetaa
Merhaba, Mesajda sadece web uygulamasinin basit bir yapisi oldugunu vurgulamak istemistim. sonucta asil isi Zemberek yapiyor. Bu henuz ilk hali oldugu icin cok eksigi var elbette. Kisa zamanda gelistirebilecegimizi umuyorum. Aslinda projede TDK'nin kilavuz hizmetinin arama motoru Lucene ile gerceklestirilmis bir hali de vardi (kelimeyi yazarken uygun sonuclari getiren) ama onu henuz aktif hale gecirmedik.
0
yilmaz
bende aynı şeyden bahsediyorum işte. emekten.
0
mdakin
Bugün "saçmala" seçeneğini de ekledik. Düğmeye basınca zemberek bir sürü üç kelimelik saçma cümlecikler üretiyor.
0
examachine
bu harika hizmet icin tesekkurler! gercekten cok guzel olmus. bir de konqueror'da calissa tadindan yenmeyecek.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."

Mobil Dünyanın Yeni İşletim Sistemi: Samsung BADA

cderici

Samsung yeni mobil işletim sistemi BADA ile seneye hızlı bir giriş yaptı. Geçen senenin sonlarına doğru ilk SDK'sı çıkan bu genç sistem, şimdilerde büyük kardeşleri Android ve iOS ile yarışır oldu. Peki nasıl oldu bu iş? Gelin birlikte bakalım..

YazBoz API'nin İlk Sürümü Çıktı

FZ

Daha önce bahsettiğimiz yazboz.com ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz: sistemi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen araştırmacılar için bir API hazırlandı.

yazboz.com geliştiricileri Can Altıneller ve Özgür Oktay'ın hazırladığı API belgesinin ilk sürümünü FM takipçisi bilgisayarcılarla paylaşmak istiyoruz:

YazBoz.com'da biriktirdiğiz verileri bilim insanları ve uygulama geliştirmek isteyen herkesle paylaşabilmek için bir API geliştirdik. Bugüne kadar Yazboz'u inceleyen yapay zekâ araştırmacıları, dilbilimciler ve bilişsel bilimciler yazboz verilerinin kendi çalışmalarına önemli katkılarda bulunabileceğini düşündüler. YAZBOZ API’nin bu ilk sürümü ile bilim insanları ve geliştiriciler yeni uygulamalar yapabilecekler. Uygulamalar çoğaldıkça ve geliştikçe biz de YAZBOZ API yi geliştireceğiz.

GPU: Küresel İşleme Birimi

Tarık

GPU ingilizce adıyla Global Processing Unit, geniş konu yelpazesindeki bilgisayar uygulamaları ve araştırma çalışmalarını desteklemek amacıyla geliştirilen işlemci gücü paylaştırma çatısıdır.

GNU/Linux Üzerinde Streaming Media

FZ

Neden değerli hard diskimi yığınla MP3/Ogg Vorbis ile doldurayım (ya da bir sürü CD yazıp bunları kataloglamak ile uğraşayım)? Bulunduğum ağ üzerinde birileri bir sunucu kursa ve ben de misal XMMS ile doğrudan oraya bağlanıp paşa paşa müziğimi, radyomu, vs. canlı bağlantı üzerinden dinlesem diyenlerdenseniz ve böyle bir müzik sunucusunun nasıl kurulacağını merak ediyorsanız şu lezzetli makale tam ağzınıza göre: Streaming Audio the Icecast Way