Web sitenizin ziyaretçileri için sanal temsilciler

0
ekimkaya
Bir "zayıf yapay zeka" (Weak Artificial Intelligence - İnsanlar tarafından etiketlenen terimleri tanımaya yönelik teknoloji) uygulaması olan Botégo, ürettiği "akıllı sanal temsilci"lerin bilinirlik kazanması ve yaygınlaşması için nispeten basit bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanıma açtı.
Botégo, belirlenen içerik kapsamında, editörler tarafından etiketlenen terimleri tanıyarak, uygun cevapları yazılı olarak iletme prensibini kullanıyor. Eşleşen anahtar sözcük gruplarından en yüksek ihtimali ifade eden yanıtı veren Botégo, ticari olarak müşteri ilişkilerinde kullanılıyor. Şirketin müşterileri arasında Yemeksepeti, Avea, TTNET ve Türk Ekonomi Bankası bulunuyor.

Şirket, kullanıcıların kendi içeriklerini girdikleri basit bir uygulamanın beta versiyonunu hizmete sundu. http://www.sanaltemsilci.com adresinde ulaşılabilen uygulamada bir selamlama cümlesi ve sınırsız sayıda anahtar sözcük girilerek her biri için birer yanıt tanımlanabiliyor. Pop-up ya da iframe içinde çalışan uygulama, kişisel bloglarda ya da web sitelerinde kullanıcıların sorularını yanıtlamak için "sıkça sorulan sorular" sayfalarına daha dinamik bir alternatif olarak işlev görebilir. Ayrıca her anahtar sözcük için bir URL belirlenerek, yanıtın verildiği sırada web sitesinde ilgili sayfa otomatik olarak açılarak, navigasyona da destek oluyor.

Şirket, yakın zaman önce çözüm bulduğunu iddia ettiği sorunlarla ilgili üç mikrositeyi duyurmuştu: "Hiçbir kurumsal web sitesinde arama motoru düzgün çalışmıyor" diyen http://www.aramadasorunne.com, "Bilgi okyanusunda boğulmadan bilgiye ulaşmak için stilli yüzme bilmemiz şart mı?" diye soran http://www.insansorar.com ve "Çağrı merkezi personeli bundan istiyor" iddiasındaki http://www.bundanistiyoruz.com

İlgili Yazılar

Savaş Hazırlıkları ve İnternet

anonim

ABD son hızla asker yığına devam ederken içerideki paranoya da büyüyor. Ülke içinde her türlü önlemi alıyorlar. Bunun son örneği Savunma bakanı Donad Rumsfeld´in .mil uzantılı web siteleri için yayınladığı mesaj.

Mesajın tamamı www.fas.org/sgp/news/2003/01/dodweb.html adresinde. Ama benim özellikle dikkatimi çeken bir kısmı internetin gücünün en büyük ispatlarından biri olarak gördüğüm için buraya almak istiyorum.

Metinde şöyle diyor:
AN AL QAEDA TRAINING MANUAL RECOVERED IN AFGHANISTAN STATES: "USING PUBLIC SOURCES OPENLY AND WITHOUT RESORTING TO ILLEGAL MEANS, IT IS POSSIBLE TO GATHER AT LEAST 80% OF INFORMATION ABOUT THE ENEMY."

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.

Özgür Arama Motoru

anonim

Bir arama motoru için "open source" veya "free" kavramlarının kullanılması bana oldukça ilginç gelmişti, ilk duyduğumda ama biraz düşününce ve ilk özgür arama motoru projesi Nutch un ana sayfasında yazılanları okuyunca durumun hiç de düşündüğüm gibi olmadığını fark ettim.

Google´den email servisi

sametc

‘Gmail’ adını taşıyacak olan yeni email hizmetinin içinde, gönderilen ve gelen email metinlerini tarayacak bir arama motoru bulunacak. Gmail kullanıcılara 1 gigabyte ücretsiz alan sağlayacak. Bu rakam yaklaşık 500 bin email sayfasını tutabiliyor.
Google, Gmail servisinin finansmanını alışılmadık bir şekilde sağlayacak. Google arama motoru, email metinlerinde geçen konulara ilişkin reklem linklerini emaillere iliştirecek. Örneğin, iletişim kuran iki kullanıcının gitmeyi planladıkları bir konserin bilet satışına dair internet linki email ile beraber gelecek. Google ilk etapta imtiyazlı kullanıcılara açılacak olan deneme servisinin ardından, Gmail’i bir kaç hafta içerisinde internete taşıyacak.
devamı: www.ntvmsnbc.com

MSN Türkiye Açıldı!

murat09

MSN Türkiye açıldı. Buna bağlı olarak eş zamanlı bir şekilde, Hotmail de artık Türkçe olarak hizmete başladı. Türkçe konuşan MSN kullanıcılarına yönelik geniş servis ağıyla Google ve Yahoo'ya ciddi rakip olacak gibi görünen MSN, şimdilik bazı hizmetlerini başka siteler aracılığıyla yürütüyor. Örneğin arkadaşlık servisi Siberalem, alışveriş ise Estore'ye bağlı. Yine de Türkçe sitelerde önemli bir yer alacağına inandığımız MSN e bir göz atabilirsiniz... Giriş için http://www.msn.com.tr
Kaynak: Videometre