İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

0
malkocoglu
Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.
http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=7458

Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, Cezayir’deki deprem sonrası kopan fiber hatlar nedeniyle Türkiye’nin yurtdışı internete erişim yeni kapasitelerin devreye verilmesiyle aşıldı. Türkiye’nin yurtdışı internete erişim kapasitesi şu an 1000 Mbps seviyesinde bulunuyor.

Kopan fiber hatların onarımından sorumlu Singapur Telekom’un çalışmaları devam etmesine rağmen, son olarak 17 Haziran’da servise açılan 155 ve 622 Mbps’ik devreler ile oldukça yüksek erişim kapasitesine ulaşıldı. Türk Telekom, arızanın giderilmesinden sonra da bu hatların devrede kalmaya devam edeceğini, böylece internete erişimin eskisinden daha yüksek kapasite ile sağlanacağı vurgulanıyor. Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada şöyle deniliyor:

“Arıza giderildikten sonra da çözüm amaçlı servise verilen hatlar devrede kalmaya devam edecek ve internet yurt dışı çıkış kapasitesi 2132 Mbps’ye ulaşacak. Arıza öncesi çıkış kapasitesi toplam 1132 Mbps’di.”

Görüşler

0
junkie
Biri bana, lutfen, bunLarIn ruya oLmadIgInI soyLesin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yaşasın explorer dışında ki tüm tarayıcılar !!!

redogre

İ.T.Ü yüksek lisans öğrencisinizdir, kayıtlar internetten denir, sayfayı 30 kere açmanıza rağmen çalışmaz, dellenip mozilla indirirsiniz, o da scriptlerde problem yaşadığı için kayıt sayfasının linkine basamaz, explorerdan linki okuyup, mozillada yazar, sonunda kayıt olursunuz. Ve okulun bilgi işlem birimini tebrik edersiniz.

Web 2.0: Pasif Sörfçüden Aktif Internet Katılımcısına Geçiş

FZ

Dün akşamki FM TV programında "Web 2.0" kavramının nelere karşılık geldiğinden bahsediyorduk. İzleyicilerden de gelen fikirler bir araya getirildiğinde ortaya çıkan kavramlardan biri de "sitelerin içeriğini katılımcıların gayet kolayca belirleyebildiği, kolektif bilinç oluşturma" yapısı idi.

Bu durumun ve Web 2.0 dalgasının örneklerinden biri de Squidoo. Söz konusu taze sitenin sloganı Everyone's an expert on something (herkesin uzman olduğu bir konu vardır). Görülen o ki yakında Lens ve Lens Master kavramlarını daha sık duyacağız ve belki birileri Lens Master olarak para kazanmaya başlayacak...

Internet`in 20. doğum günü geliyor

anonim

1 Ocak 2003 Internet'in 20. doğum günü... 1 Ocak 1983'de ARPANET ağı NCP'den TCP/IP'ye resmen geçirilmişti. Bu tarih birçok kişi ve kuruluş tarafından Internet'in doğduğu gün olarak kabul edilmektedir. Bundan 6 ay sonra da ARPANET, ARPANET ve MILNET olarak ikiye ayrılmış ve ilk TCP/IP yönlendirici ile birbirlerine bağlanmıştı.

Matematik Dosyası

FZ

Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Google IRC !

sundance

Web sayfaları, Usenet grupları.pdf, .doc, .ppt uzantılı dosyalar, imajlar derken Google Internet´de arama yapanların vazgeçilmez aracı halini aldı.

Benzerlerinden hep bir kaç tur önde olan ve her seferinde daha önce yapılmamış bir şeylerle ortaya çıkan Google görünüşe göre bu sefer de botlarını IRC kanallarına salmış durumda!

Nasıl bir sonuç çıkar, ne olur bilmiyoruz ama, birçok kullanıcının geyik diye bakıp uzak durduğu, halbuki Open Source camiası başta olmak üzere birçok teknik konuda çok önemli bir ortam olan IRC kanalları da yakında Google´dan sorulacak gibi.

Efendim, biri Büyük Ağabey mi dedi ?