1 Aralık Ankara Penguen Buluşması

0
penguencg
Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz.
Merhaba Arkadaşlar; Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz. 1 Aralık Cumartesi günü saat 18:00'da Bahçeli 7. Cadde üzerinde Brothers'da[1] toplanıyoruz. Eğleniyoruz, sohbet ediyoruz, haftanın yorgunluğunu beraber atıyoruz. Tüm penguenleri bu buluşmaya bekliyoruz. Cumartesi akşamı görüşmek üzere... Gelecek penguenler geleceklerini penguen@linux.org.tr'a iletişim bilgilerini içeren bir maille bildirirlerse memnuniyet duyarız. [1] Bahçeli 7. Cadde No:46, Otantik Kumpir karşısı, eski Yerfıstığı'nın üstü (Google map: http://tinyurl.com/2j5o2h)

Görüşler

0
robertosmix
Valla aslında benzer bir organizasyon -ki herhalde bi ara firefox kına gecesi formatında yapılmıştı- İstanbulda yapılsa da.. o kadar zamandır forumda atıştığımız -yer yer kapıştığımız, yer yer tokalaştığımız- arkadaşlarımızla tanışsak.
0
mamcak
Beyler bu buluşma için bahçeli den daha züppe bi semt bulamadınız mı? Arkasındaki felsefeyle linux ve onun kullanıcıları daima lüksten çok orta tabakaya hitab eder diye düşünürdüm hep yoksa yanılıyormuyum? Sırf ODTÜ denen Türkiyenin Türkçesiz üniversitesinde yapıldığı için 2 senedir Linux seminerlerine gitmiyorum ben.
Ha bu arada Oktay Sinanoğlu gibi bir Türk dehasına Türkçe konferans izni vermeyen ODTÜ, nasıl kendi bünyesinde Türkçe olarak linux seminerlerine izin veriyo onu da anlaöış değilim. Ben burada kendi çapımda, bahçeli de çay içmeye parası yetmeyecek insanlara linux öğretmeye ve sevdirmeye çalışıyorum. Haberiniz ola.
0
kocak
Buyrun siz de gelin Bahçeli'ye. Burada yazdıklarınızı konuşalım, belki bir sonraki etkinlikte sizin de katkınız olur. Belki güzel vakit geçirirsiniz. Gelin ve anlatın ne istediğinizi, neler yaptığınızı. Bekliyoruz.
0
robertosmix
Valla aslında çok güzel bir noktaya parmak bastınız. Objektif olarak bakmak gerekirse GNU vs. aslında orta tabakaya hitab eder ama arz sahipleri genelde üst tabakadan kimselerdir. Zevkine aylarca uğraşıp açık kaynak kodlu bir uygulama geliştirdikten sonra bundan maddi bir gelir beklemeyen kimseler zaten genelde maddi sıkıntısı olmayan arkadaşlar. Bakmayın siz Türkiyede bilgisayar programcılığı biraz amele mesleği gibi duruyor, yurtdışında en elit meslektir yaptığımız. 3 ay bir projede çalışıp, para kazandıktan sonra, 9 ay boyunca açık kaynak kodlu bir projeyi kendi kendinize finanse edebilirsiniz oralarda. Herneyse. Öyle aklıma takıldı işte.

Ayrıca İngilizcenin ısrarla kullanılması anlaşılabilirliği, ve "universal" niteliği, arttırmak amacı gütmekte. Yani elit tabaka kaygısıyla bir alakası yok ODTÜ'de. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net Ankara´da!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 30 Mayıs'ta düzenlediği bir seminerde Fazlamesai.net tam kadro bulunacak. Fazlamesai.net projesinin gelişimi, uygulanması, çeşitli serbest yazılımlar vasıtasıyla hayata geçirilmesi anlatılacak. 18.30'da başlayacak olan seminer Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde.

Penguenler Türkiye´yi dolaşmaya devam ediyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği çeşitli şehirlerde seminerler düzenlemeye devam ediyor. Penguenler 14-15-16 Nisan'da Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, 21-22 Nisan'da Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde, 7-8 Mayıs'ta Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi'nde seminerler verecek. Her zaman olduğu gibi seminerler herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri

coskung

Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal Oflazer, 24 Şubat Perşembe günü (bugün) saat 17'de "SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu" konulu bir seminer verecektir. İlgilenen herkes davetlidir.

İçerik Yönetimi: Sorunlar, Çözümler ve Açık Noktalar

FZ

Bilgi ve belgelerin kurum içinde etkin biçimde üretilmesi, yönetilmesi ve akışı güncel bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. "İçerik Yönetimi" başlığı altında toplanan bu konulardaki çalışmalar son zamanlarda önemli ölçüde yoğunluk kazanmıştır. Bu konuşmada içerik yönetim sistemlerinde yer alan farklı rollerdeki kullanıcılar açısından sorunlar ve uygulanan çözümler özetlenecek ve ileriye yönelik olarak çalışmaların sürdüğü alanlar tanıtılacaktır.

Bursa'da Linux Seminerleri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Haziran Cuma günü Bursa'da linux seminerleri düzenliyor. Bir gün boyunca Bursa'daki penguenleri bir araya toplamayı hedefleyen etkinlikte özellikle kurumlara yönelik linux uygulamaları anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-