1000 adet mp3 cebimizde

0
anonim
Apple'ın çıkarmış olduğu iPod ile 1000 adet mp3'ü yükleyip yaklaşık 10 saat istediğiniz yerde müzik dinleyebiliyorsunuz. Macintosh kullananlar için olan iPod'u Macintoshunuza fireware portundan bağlayarak iTunes programı ile rahatlıkla yükleyip yüksek ses kalitesi ile dinleme imkanı oluyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da yakında makul düzeylere inecegini umut ediyorum. iPod hakkında bilgi için www.apple.com/ipod/

Görüşler

1
tongucyumruk
Bu haberi şimdi FM Tarihinde Bugün köşesinde gördüm de... 4 yılda neler nasıl gelişmiş bir düşündüm... iPod sülalesi zaten almış başını gitmiş, benzerleri, klonları, sahteleri çıkmış. iTunes Windows'ta da çalışır olmuş. Ayrıca hayatımıza yavaş yavaş PMP (portable media player) kavramı girmiş, müzik yetmez olmuş bir de video izleme isteği başlamış... Podcast gibi bir kavram ortaya çıkmış... Evlerin içinde PC'den DVD player benzeri aletlere videolar, müzikler kablosuz ağ üzerinden akıtılıp (streaming) dinlenmeye başlamış. TiVo tarzı ürünler ülkemde boy göstermeye başlamış (Sansui PVR)...
3
tongucyumruk

Bu haberi şimdi Ilgili Haberler köşesinde gördüm de... 16 yilda degisenleri burada saymaya kalksam zaman yetmez. Yukaridaki yorumu yazmadan 10 ay önce YouTube diye birsey cikmis, iki yil sonra ise iPhone, sonra Android falan derken medya dunyasinin ve tasinabilir cihaz kavraminin civisi cikmis, giyilebilir cihazlar hayatimiza girmis falan.

Yalniz bu yaziyi 2001'de okuyanlar dikkatli olsunlar, 16 yil sonra Apple cihazlari güvenlik konusunda pek iyi durumda sayilmazlar.

Haa, Apple hala iPod üretiyor, o ayri.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Virtual PC 5.0 çıktı

anonim

Connectix ürünü olan ve Mac'lerde Windows işletim sistemini çalıştırmaya yarayan Virtual PC yeni sürümü MacOS 9.2 den sonra MacOS X işetim sisteminde de çalışıyor.Mac kullanıcılarının Windows gereksinimlerinde bir PC ye ihtiyaç duymadan bir uygulama şeklinde açarak çalıştırdıkları Virtual PC yi MaCOS X de de rahat bir şekilde çalıştırıp Windows işletim sistemi ihtiyacınızı karşılayabileceksiniz.

Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

wizzyfx

Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.

Apple´ın Yeni Internet Tarayıcısı Konqueror Tabanlı

FZ

Apple'ın yeni Internet tarayıcısı Safari, açık kodlu Internet tarayıcılarından Konqueror temel alınarak geliştirildi.

Apple-IBM ortaklığı ve G5 piyasada

Evil_Empire

G4 işlemcili bilgisayarını, Motorola ve IBM ortaklığıyla çıkaralı uzun süre geçen Apple, Power Mac G5 ile dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarını ürettiğini iddia ediyor.

IBM'in Power4 işlemcisi baz alınarak üretilen 64 bitlik işlemci, yine IBM fabrikalarında bakır kullanılarak üretiliyor. İşlemci, 1GHZ FSB, 8 GB fiziksel RAM adresleyebilme, 4 terabyte'a kadar RAM desteği ile geliyor.

OpenGL ve AQUA (MacOS X)

anonim

Apple çıkarmış olduğu MacOS X işletim sisteminde OpenGL´i çekirdeğe gömdü, böylelikle OpenGL uygulamaları daha performanslı ve hızlı çalışmakta.
MacOS X farklı bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor, arka planda BSD 4.4 çalışırken ön planda PDF destekli bir grafik ara birim, animated bir dock ve Internet Explorer 5. MacOS X üzerinde Dreamveawer, Macromedia Flash uygulamalarını kullanarak sayfanızı yapar ve direk MacOS X üzerinde apache klasörüne yaptıklarınızı yerleştirip MacOS X üzerindeki Apache Web Server ı kullanarak sayfanızı internete açabilirsiniz. http://www.apple.com/macosx/