Apple-IBM ortaklığı ve G5 piyasada

0
Evil_Empire
G4 işlemcili bilgisayarını, Motorola ve IBM ortaklığıyla çıkaralı uzun süre geçen Apple, Power Mac G5 ile dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarını ürettiğini iddia ediyor.

IBM'in Power4 işlemcisi baz alınarak üretilen 64 bitlik işlemci, yine IBM fabrikalarında bakır kullanılarak üretiliyor. İşlemci, 1GHZ FSB, 8 GB fiziksel RAM adresleyebilme, 4 terabyte'a kadar RAM desteği ile geliyor.
Apple'ın ürettiği, G5 işlemcili, Serial Ata Disk, 8X AGP, PCI-X gibi özelliklere sahip makinenin tasarımı da ayrı güzel. Kasanın alüminyumdan yapılmış, ızgarayı andıran yapısı, çok düşük hızlarda çalışan fanlarla soğutuluyor ve gürültü düzeyi normal bir PC ile kıyaslanamayacak kadar düşüyor. G4 makinelerin de sessiz çalıştığı söylenebilir ama G5, G4 ten 3 kat sessiz çalışıyor.

Makineler 1999$'dan başlayan fiyatlarla satışta.
Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Görüşler

0
FZ
Çenem düştü, ağzımın suyu aktı... Banka soymaya gidiyorum ben :-P
0
butch
bekle beni, ben de gelicem
0
larweda
Hangi bankaya gidiyosunuz? :)
0
Challenger
Beni de alın. İyi cephane bulabilirim!
0
crematorium
kambersiz düğün olmaz! Ben de geliyorum! ;)
0
murat09
iyi de abi bi MAC için hayatımızı karartmaya değer mi. ne de olsa çok gelişmiş hesap makinesi :Pp
0
crematorium
öyle deme corç öyle deme! :) G5 ve MacOS için değer! ;) Duron 800'de Win XP ile neler çektiğimi bir bilsen... eehehhe
0
St
Eee arkada$ sen ba$tan kaybediyosun zaten, ne o ole pencere falan? :).

Linux, it's now safe to turn ON your computer! ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Steve Wozniak'ın ilginç bir röportajı

Ragnor

Slashdot'a bakınırken Steve Wozniak'ın şu röportajına rastladım. Wozniak'ın özgür yazılım, büyük firmalar ve özelliklede kendi firması Apple hakkında söyledikleri oldukça ilgi çekici.

Slashdot haberi linki için tıklayın.

1000 adet mp3 cebimizde

anonim

Apple'ın çıkarmış olduğu iPod ile 1000 adet mp3'ü yükleyip yaklaşık 10 saat istediğiniz yerde müzik dinleyebiliyorsunuz. Macintosh kullananlar için olan iPod'u Macintoshunuza fireware portundan bağlayarak iTunes programı ile rahatlıkla yükleyip yüksek ses kalitesi ile dinleme imkanı oluyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da yakında makul düzeylere inecegini umut ediyorum. iPod hakkında bilgi için www.apple.com/ipod/

iMac şaşırtmaya devam ediyor

anonim

15" Aktif Matrix LCD ekran, 800 Mhz G4 işlemci, SuperDrive (CD-RW/DVD-R)GForce 2 MX Graphics.... ve başka birçok özellikler. Yani Apple'ın yeni iMac'i ama bu kadar da değil olay yeni dizaynda başlıkta dediğim gibi adamlar aşmış.....bakınız www.apple.com/imac/
Not: Bu haberi girmem de elrond`un yorumunun desteği olmuştur.

iTunes Music Store, Windows sürümü geliyor.

Evil_Empire

Apple iMac ten sonra iMovie, iTunes, iChat, iPod, iSight, iPhoto gibi ürünler çıkardı. Bunlar Mac kullanıcılarını "ayrıcalıklı" yapan ürünlerdi.

iTunes MacOS'la birlikte gelen ücretsiz bir all in one müzik istasyonu. Apple'ın iTunes'u windowsa portlamak için yeni programcılar alması ve Safari browser'ı da windowsa taşıyacağının haberleri MacOSX'in intel işlemcilerde çalışacağını düşündürüyor(muş).

iPod'lara Linux Dokunuşu

3lobyte

iPod'unuz üzerinde gelen özelliklerden sıkıldınız mı? iPod Linux bu noktada imdadınıza yetişiyor. iPod'lar için tasarlanmış bu linux ile iPod'unuzu tam bir multimedya cihazına hatta küçük bir cep bilgisayarına çevirebilirsiniz. renkli lcd ekranı olan iPod'larda Doom oynamak bile mümkün.