2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

0
xelon
Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.
Google'ın bir yıl önce açıkladığı 1 GB ücretsiz e-posta hesabından sonra, Yahoo ve Microsoft 4MB'lik e-posta alanından 250 MB'ye terfi etmişlerdi. Yahoo Nisan ayının sonunda ücretsiz 1 GB alan vereceğini bildirmişti. Bunun üzerine Google, Gmail'in 1. yılında e-posta alanını 2'ye katlayacağını, üyelerine 1 Nisan'a yakışır bir dille www.gmail.com adresinden bildirdi. Bunun üzerine Yahoo yetkilileri "1 GB'nin üzerinde verilecek olan boş alanlar Okyanusa bir kova su dökmeye benzer" yorumunu getirdi. Google yetkilileri ise şimdiden 1 GB'yi dolduran üyelerinin bulunduklarını bildirdiler.

Kaynak : GMail gives 2 GB+ of free storage space as a birthday gift

Görüşler

0
Ulath
Google ne yaparsa iyi yapar :). Google'ın arama motoru platformundaki üstünlüğünü diğer platformlarada taşıyacağından şüphem yok.(Hala Google Maps'in nasıl bu kadar mükemmel çalıştığı benim için muğlak :) ). Eğer google gibi şirketler olmasa(tabii ki open source'da dahil) diğer şirketler ellerindeki geri kalmış teknoloji ve yazılımları kullanıcılarına(bize) dayatmaya devam edecekler.
Açık kaynak kodu felsefesinin kıymeti şimdi daha iyi anlaşılıyor.
0
mentat
google ve acik kaynak alakasi?
0
Ulath
Yorum daha dikkatli okunursa görülecek ki, google'ın güzel işler yaparak diğer şirketleri güzel işler yapmaya sevk etmesi gibi open source ve free soft. foundation'ların da güzel işler yaparak diğer şirketleri güzel işler yapmaya zorladığına dikkat çekmek istenmektedir. "Linux, firefox ve daha niceleri olmasaydı acaba biz şu anda hangi seviyedeki yazılımları ve teknolojileri kullanmak zorunda kalırdık?" mevzuundan bahsedilmekte.
0
sleytr
Benzer şekilde eğer AMD (ya da başka bir üretici) olmasaydı AMD'yi 64bite erken geçmekle suçlayan Intel 2005 yılı için bize kaç "mhz" layık görürdü acaba? Aynı şey Nvidia ve ATI içinde geçerli...

Rekabetin her türlüsü güzel!
0
loker
E, adam (intel) haklı.... daha micros~1 64 bit için yazılımları dönüştüremedi... çıkartsan ne işe yarayacak... http://seminer.linux.org.tr 'de Frost'un bir lafı var, bilişim alanında hiç yanlış çıkmadı....
0
sleytr
O zaman ms'te daha ortada 64bit işlemci bile yok diye acele etmezdi. Firefox olmasa IE 7'yi Longhorn'dan önce çıkartmayacak olan ms, 64bitide yama ile sunmak yerine sonraki win sürümünü beklerdi muhtemelen...

gelişme sermayenin umrunda değil, önemli olan var olanı satarak olabildiğince çok para kazanmak. Bu nedenle bence "Rekabet = Gelişme".
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.

Google'dan yeni bir sistem programlama dili: Go

gismo

Son iki yıldır Google'un ataklarını izliyoruz: GWT, Android, Chrome, derken C++'a alternatif bir sistem programlama dili ile Google yine sahne aldı:

http://google-opensource.blogspot.com/2009/11/hey-ho-lets-go.html

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...

Google basın günü haberleri

larweda

Bugün Google Press Day adında bir basın toplantıları zinciri düzenledi. Webcast'i ve programı burada, (şu an hala devam ediyor). İzleyen bir arkadaşın yorumları ve özetleri de burada.

Benim özetlemek istediğim, bugün yapılan 4 yeni duyuru var:

Gmail Mobile

fkoksal

Google yine is başında...

Artık gmail hesabınıza Gmail Mobile sayesinde cep telefonunuzdan da ulaşabilirsiniz.
Tatil modu sayesinde, size mail atanlara otomatik olarak "şu anda şezlongta güneşleniyorum" diyebilir, kişi listelerini kullanarak birden fazla kişiye mail atabilirsiniz.