Google basın günü haberleri

0
larweda
Bugün Google Press Day adında bir basın toplantıları zinciri düzenledi. Webcast'i ve programı burada, (şu an hala devam ediyor). İzleyen bir arkadaşın yorumları ve özetleri de burada.

Benim özetlemek istediğim, bugün yapılan 4 yeni duyuru var:
  • Google Trends: Google, nelerin ne kadar arandığını ve bunun tarihsel görünümünü sunuyor. Özellikle Adwords kullanıcıları için faydalı olacak bi çalışma aslında.(Site daha aktif değil)
  • Google Desktop'un 4ncü jenerasyonu: Özellikle gadgets adı verilen ufak tedek ıvır zıvır desteği var, bir de daha sıkı bir google entegrasyonu; mesela personalized homepage kutuları gadget olarak masaüstüne eklenebiliyor ya da Orkut'taki arkadaşların doğumgünleri masaüstünden görülebiliyor, bir google video player masaüstüne eklenebiliyor ya da google calendar'ınız masaüstünüzde yer bulabiliyor.
  • Google Coop: Google'ın Opentable gibi firmalarla birlikte çalışmasına olanak sağlayan bir program, bir süredir sözü edilen google health de bu programın bir parçası olarak görünüyor. Bu site de henüz aktif değil, açılınca daha fazla bilgi alabileceğiz.
  • Google Notebook: Benim en çok ilgimi çeken bu oldu. Önümüzdeki hafta Google Labs'ten mezun olup beta statüsüne çıkacağı belirtilen servis, browser'ın köşesinde duracak bu küçücük not sayfası, arama yaptıktan sonra gittiğiniz sitelerde bulduğunuz ve not etmek istediğiniz bilgileri not alabileceğiniz, üstelik sayfadan sayfaya atlarken de sürekli aynı köşede duran bir not defteri olacak. Notlar Gmail'de saklanırsa, ve search history ile de entegre olursa da hiç şaşırmam :)

Görüşler

0
cbc
şöyle bir adreste servisi deneyebilirsiniz. google,moogle
0
error
google notebook 'u merak ettim, ama labs'da bulamiyorum? kaldirildi mi?
0
tekrei
http://www.google.com/notebook adresinde Notebook'a erişebilirsin. http://www.google.com/trends adresinde de Trends hizmetine.
0
husgom
google notebooku beklemek yerine windows'da maxthon isimli browserın "Simple Collector" özelliğini kullanabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GoogleX

anonim

Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ancak tasarım bir süre sonra Google Lab'dan geri çekildi...

Google News artık BETA değil...

darkhunter

Google Blog'da dün yayınlanan habere göre, Google News artık Beta değil. 2002 yılında yayın hayatına Beta olarak başlayan haber portalı (evet kabaca 4 yıldır beta idi), halihazırda 10 dilde ve 22 farklı coğrafi lokasyona uygun yayın yapıyor.

Google News hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için.

Google Translate artık Türkçe

tongucyumruk

Google'ın çeviri servisi Google Translate artık Türkçe'yi de destekliyor. Sistemi kanlı canlı görmek için tıklayın. Yazıların üzerine gelince çıkan baloncukları kullanarak çeviri sisteminin gelişmesine katkıda bulunabileceğinizi de arada hatırlatmış olalım.

Google'dan Arama Geçmişi

sleytr

İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.

Google'dan Sosyal Fon

parsifal

Küresel yoksulluk, enerji ve çevre gibi sosyal konularda yapılacak araştırmalar için Google fon oluşturmaya karar verdi.
Fonun, halka arzlardan elde edilen gelirin %1'inin aktarılmasıyla oluşacağı, bu payın şirketin yıllık karının %1'ine denk geldiği belirtildi.

Kaynak: 13 Ekim 2005 Cumhuriyet gazetesi s.13