7D8 Demo Partisi 20-21 Aralık'ta

0
dcc
2002 yılından beri amatör bilgisayar kültürü ile ilgilenen insanları bir araya getirmeyi hedefleyen 7DX parti serisinin bu seneki ayağı olan 7D8, 20-21 Aralık tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi kuzey kampüsünde yapılacak.
Cumartesi sabahı başlayıp Pazar akşamı sona erecek olan partinin ilk günü Türkiye’nin bilgisayar oyunları geliştiren önde gelen firmalarından olan Sobee’den Yasin Demirden (2Gen), Cem Sermen ve Özgür Soner oyun programlaması ve görsel programlamadan başlayarak yakın geleceğin oyun geliştirme tekniklerine doğru yol alan bir dizi seminer gerçekleştirecekler. Ayrıca öğretim görevlisi Bager Akbay ve tasarımcı İsmail Kasarcı son zamanların popüler konularından İşlemsel Tasarım hakkında seminer verecekler.

Yurt dışındaki partilerde derece almış demoların gösterimleri demo severlere hitap ederken başka pek çok eğlenceli aktivite de gerçekleştirilecek. Klasik Oyun Turnuvası (C64, Amiga, PC gibi bilgisayarların klasikleşmiş oyunları), parti günü açıklanacak sürpriz yarışmalar bunlardan sadece bazıları.

Yarışmalara hazırlananlar kendi bilgisayarlarını parti mekanına getirerek çalışmalarına devam edebilecekleri gibi, katılımcılar parti mekanında hazır bulunan bilgisayarları da kullanabilecekler ve birbirleriyle daha rahat bilgi paylaşımında bulunabilecekler.

Daha fazla bilgi için 7D8 anasayfasına göz atabilirsiniz.

Görüşler

0
ZZombie
Acaba seminerler video olarak kaydedlip daha sonra bir yerde yayinlanabilir mi?

iş yoğunluğu sebebi ile ben gidemiycem.
Benim gibi madur arkadaşlara en azından teselli olur diye düşünüyorum :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Serbest Yazılım ve Açık Kaynak Günleri

bahadirkandemir

Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 7 öğrenci, 3 gün de oradaydık ve çok iyi vakit geçirdik.

İstanbul`da olup da gelmeyenlere duyurulur, biz İzmit`ten geldik...

Panel : Görsel Sanatlarda Matematik ve Programlama

FZ

Atölye Onbir, özellikle görsel sanatlar için güncel bir araç haline gelen bilgi görselleştirme (Information Visualization) yöntemleri ve sanatçıların bu yeni araca yaklaşımı üzerine konuşmak için Can Altıneller‘i konuk ediyor. Bilgisayarın ve bilgisayar biliminin sanatçılara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek ve fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız en geç 10 Kasım 2009 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurarak bu etkinlikteki yerinizi ayırtın.

BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

anilK

Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

LKD sunar: Cayfer'den 'Neden Linux'suz olmuyor?'

loker

Site müdavimlerinin yakından tanıdığı Can Uğur Ayfer hocamız, 13 Nisan 2005, Çarşamba günü Ankara Üniv. Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da neden linux'suz yapamadığımızı, yapamayacağımızı anlattığı bir seminer sunacak. Herkesi bekliyoruz... Saat: 18:30...

http://seminer.linux.org.tr

Fonksiyonel Programlama Semineri - II. Bölüm

FZ

Bu akşam İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde 19:00'da CAS'ta Emre Başar, fonksiyonel programlama anlatmaya devam edecek. Serinin ilk eğitimini kaçıranlar için kısa bir tekrar olma ihtimali var.

cas.bilgi.edu.tr'daki egitimlere göz atmayı unutmayin, başka güzellikler de var.