''Açık Kaynak'' Lisansları Azalsın

0
butch

İlgili Yazılar

Türk Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS)

erolsoyoz

Türk Savunma sanayinin önemli kuruluşları arasında yer alan Havelsan, önemli bir tedarik projesine daha imza atmayı başardı. Türkiye'nin en büyük tümleşik komuta kontrol bilgi sistemi olarak bilinen "Hava Kuvvetleri Bilgi Sisteminin (HvBS)" kabulü, 25 Aralık 2007 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Havelsan mühendisleri tarafından geliştirilen bilgi sistemi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğinin büyük oranda arttırılması hedefleniyor.

Bir programcı ve vicdanı: Jani 'sniper' Taskinen ZEND'den istifa etti

FZ

Meşhur PHP ve ZEND geliştiricilerinden Jani 'sniper' Taskinen, bir e-posta ile istifa ettiğini duyurdu.

Tartışmalara ve bazı yorumlara göre, Taskinen, İsrail'in bir süredir gerçekleştirdiği, BM binasının da bombalanması gibi vakaları içeren ve (hemen hemen) tüm dünyanın tepkisini çeken askeri operasyonlardan ötürü tepkisini ortaya koymak için istifa etmiş durumda.

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.

Sıkça Sorulmayan Sorular

FZ

Bir dergi çıktı. Adı : FUQ - Sıkça Sorulmayan Sorular.

%90'ı acayip röportajlardan oluşan bu dergiyi eğer en yakınınızdaki gazete bayiinden alırsanız nelerle karşılaşacaksınız? :

Bilişim 2001´e 1 Kala

mambo

Türkiyenin en büyük teknoloji ve iletişim fuarı Bilişim 2001 için yoğun çalışmalar sürüyor.
25000 metrekare alanda yapılan bu devasa fuarda aklınıza gelen hemen hemen bütün büyük şirketler katılıyor.4-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan fuar için bilet fiyatları 7 milyon olarak açıklanmış, ama daha önceki tecrübelere dayanarak zaten sponsor olan bütün firmalardan davetiye bulmanız mümkün. Bilet için ayrı bir ücret ödemeye gerek yok yani! Yok ben illaki para verip bilet almak istiyorum diyosanız o zaman Biletix'e bir göz atın.