Aklınızda bulunsun... (php 4.2 ve MySQL)

0
conan
Linux serverınızdaki php 4.1.X versiyonunu yenisiyle değiştirmek istiyorsunuz ve de 4.2.0'ı kurmak icin download ettiniz. unzip, configure, make, make install'dan sonra bütün mySQL database bağlantılarınızın çalışmadığını ve access problemleriniz olduğunuzu gördünüz. Aman tanrım! neler oluyor??!! diyorsanız işte cevabı:
php 4.2.0`da mySQL library`si yenilendi. Ve görülen o ki yeni versiyona sorunlu başlanmış. Eskiden authentication için sadece "localhost"u kabul eden php yeni versiyonunda "localhost.localdomain" şeklinde bir authentication mekanizmasi kullanıyor. Yani yapmanız gereken mysql.user ve mysql.db tablolarındaki bütün localhost satırlarını localhost.localdomain şekline dönüştürmek. Eger /etc/hosts dosyanızda 127.0.0.1 karşılık gelen yere bir host ismi koymuşsanız (örneğin: 127.0.0.1 hostismim localhost localhost.localdomain) o zaman yine o tablolarda localhost yazan yerleri bu host ismine duzeltmeniz gerekiyor.

Peki ben butun islemlerimi phpMyAdmin üstünden yapıyordum, şimdi o da çalışmıyor! diyorsaniz o zaman da console'dan mysql istemcisini çalıştırmanız gerekiyor.
[root@mail paris]# mysql -u root -p

Enter password:
...
mysql> use mysql
...
mysql> UPDATE user SET host="localhost.localdomain" WHERE host="localhost";
...
mysql>UPDATE db SET host="localhost.localdomain" WHERE host="localhost;
...
mysql> FLUSH PRIVILEGES;
...

AMAN DİKKAT! bu satırlar bütün localhost olan kullanıcıları etkiler, dolayısıyla root kullanıcısını da! Bu yüzden belki root kullanıcısında localhost bırakmak daha iyi olur. yoksa console erişimizini kaybedersiniz! ;)

Umarım saçlarınızı ve değerli birkaç zamanınızı biraz olsun kurtarabilmiştir bu minik döküman ;)
PHP

Görüşler

0
conan
Yukarida yazdigim sorunla ilgili fix'i de iceren yeni php versiyon 4.1.2 dun yayinlandi. http://www.php.net
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HTML Formlarının Rastsal Fonksiyonlarla Korunması

FZ

Milyar kez tekrar edilmesine rağmen çoğu PHP programcısı aldığı girdiyi güçlü bir doğrulamadan (validation) geçirmeden olduğu gibi kullanmakta, bu şekilde programlanmış popüler PHP tabanlı sistemler (içerik yönetim sistemleri, forum sistemleri, vs.) pek çok saldırıya maruz kalmaktadır.

Timu Eren'in 1 yazmış olduğu HTML Formlarının PHP Kullanılarak Rastsal Fonksiyonlarla Saldırılara Karşı Korunması konulu yazı bu tür saldırılara karşı ilginç bir tedbir önermekte ve formdaki bilgi alanlarının "name" özniteliklerini rastsal fonksiyonlar kullanıp değiştirmek sureti ile "bruteforce" yani kaba güce, dümdüz otomatik denemelere dayanan saldırıları etkisizi hale getirmeye çalışmaktadır.

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

anonim

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?

PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

FZ

PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.

Php Web Programlamaya Giriş Belgeleri

Guardian

Bir süredir php programlama diline giriş yapmak isteyenler için hazırladığım belgelerin giriş amaçlı olan kısmını bitirdim ve www.samkon.org'da yayınladım.

Belgelerin pdf formatındaki hallerini sıkıştırılmış olarak buradan indirebilirsiniz. (3.8 MB)

MyObjects Php 5 - MySql Nesne Köprüsü 1.0 Beta 2 Yayınlandı

angeleous

Aslen Zend'in PHP 5 programlama yarışması için geliştirdiğim ve BSD lisansıyla dağıtılan MyObjects PHP 5 kütüphanesi ve araçlarının beta 2 sürümü çıktı. İlk defa Fazlamesai.net'de duyurduğum bu araç kitinin özellikleri kısaca şöyle:

Program benim gibi web projelerinde PHP dilini kullanan ve PHP 5'in gelişmiş nesne modelinden faydalanarak MySQL veritabanındaki kayıtlarını nesneler aracilgiyla yönetmek/görüntülemek isteyen programcılar için geliştirildi. Programın tam olarak 'Object Persistance' ya da 'Object Relational Mapping' tanımlarına akademik olarak uyduğunu söyleyemem. Programı yalnızca program yazarken kendi ihtiyaç duyduğum niteliklerden yola çıkarak geliştirdim.