Alan Turing Günleri (Güncellendi)

0
bulento
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri, TUBITAK’ın katkılarıyla bu yıl 'Turing Günleri'nin 4.'sünü düzenlemektedir.

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.
Bu toplantının amacı 'Hesaplama Teorisinde ve Bilgisayar Bilimlerinde' uluslararası çevrelerdeki yeni eğilimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı tanıtıldığı bir zemin yaratmaktır. Ayrıca ülke genelindeki çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının söz konusu konularda yeni araştırmalara ve işbirliğine teşvik etmek diğer önemli hedefidir.

’Turing Günleri’ sempozyumu her yıl farklı bir başlık altında toplanmaktadır. Örneğin, 'Turing Günleri 2004'te kuantum hesaplama teorisi ve olası kuantum bilgisayarlarının esasları tartışılmış, yeni yönelimler ve araştırmalar için öngörülerde bulunulmuştur. Toplantıda yurt genelinde ve yurt dışından, Bilgisayar Bilimleri, Elektronik Mühendisliği, Fizik ve Matematik dallarından 200'ü aşkın katılımcı yer almıştır.

Bu yılın konusu ise "DNA Bilgisayarları ve DNA Hesaplama" olarak belirlenmiştir. Bu toplantıya Amerika, Kanada, İsrail, ve İspanya’dan DNA Bilgisayarları hakkında ileri düzeyde çalışmalar yürüten bilim adamları katılacaktır. Her bir konuşmacı katılımcı kendi bulgularını ve deneyimlerini tartışacak ve aktaracaklardır.

Etkinliğe dair tüm diğer detaylara etkinliğin internet sitesinden ulaşmak mümkün: http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/

Önemli Not: Etkinlikte erken kayıt yapanlar için simultane çeviri ile konuşmaları Türkçe dinleme imkanı olacaktır.

Etkinlik programı için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
nkjsat
Bu etkinliğin görüntülerinin (video) yayınlanmasını istemek gibi bir lüksümüz var mı acaba?
0
bulento
Ses ve goruntu kayıtları alınacaktır. Etkinlik sonrasında o lüks niye olmasın...
0
nkjsat
İstanbul'da oturmuyorum içim öyle bir cız etmişti ki.Nefesimi tuttum bekliyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Linux Çekirdeği

anonim

13 Mart Çarşamba günü Linux Kullanıcıları Derneği, GNU/Linux işletim sisteminin kalbini oluşturan linux çekirdeğinin (kernel) yapısını anlatan bir seminer düzenliyor. Ankara Üniversitesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlıyor. seminer.linux.org.tr

Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

FZ

Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.

Linux Semineri : OpenOffice Ofis Yazılımı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 7 Ocak Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara'da bir seminer düzenliyor. Hem Linux hem Windows altında çalışabilen özgür ofis yazılımı OpenOffice'in genel hatları ile anlatılacağı seminerde, programın kuruluşundan kullanımına kadar olan aşamalar, yeni başlayan kullanıcılar için örnekleri ile beraber anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

2006: Bir Şenlik Hikayesi

tongucyumruk

Radyonun çalan alarmıyla uyandım. "N'olur 5 dakika daha" düğmesine mucidini utandıracak kadar çok sayıda tekrar tekrar bastıktan sonra kafamdaki jeton ağır ağır hareketlenmeye başladı ve bir "ping" sesi eşliğinde düşmesi gereken yere düştü. Bir anda ayın 11'i olduğunu ve şimdiden açılış konuşmasını kaçırdığımı farkettim!

GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri

hcg

İstanbul Kültür Üniversitesi Bilişim Kulübü ve Bilişim Platformu, 27 Şubat 2009 Cuma günü Saat: 14:00 da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Akıngüç Oditoryumu’ nda GNOME Vakfı Başkanı Behdad Esfahdod’un “GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası” ‘nı anlatacağı bir konuşma organize ediyor.