AOL ve Microsoft anlaşması dün bitti

0
anonim
AOL ve Microsoft arasındaki Microsoft'un AOL yazılımlarını kullanma düzeyindeki anlaşma dün son buldu. AOL Netscape`in sahibi olmasına rağmen bu anlaşma gereği kullanıcılarına IE`yi sunuyordu.
Bu anlaşmadan dolayı Microsoft'un Ekim ayında çıkaracağı Windows XP işletim sisteminde de aynı şartlar geçerli idi, anlaşmaya göre AOL 6.0 sunucusu (Steppenwolf) Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows XP’de bütünleşik olarak yer alacak ve AOL da Internet Explorer’ı kullanmaya devam edecekti. Fakat anlaşmanın son bulması ve görüşmelerin bir sonuç vermemesi sonucunda anlaşma tamamen bitirildi.

Bu anlaşmazlığın sebebi ise AOL'un MS Windows Media Player 'ın rakibi olan RealNetworks ile ilgilenmesi diye düşünülüyor. Yakın zamanda AOL RealNetworks 'u alırsa şaşırmayalım.

Görüşler

0
anonim
Şu microsoftu anlamak çok zor. Adamlar çok kez sırf şirketin katı kuralları nedeniyle inanılmaz kararlar alıp şirketi zarara sokabiliyorlar. RealNetide microsoft alırsa o zaman şaşmamayalım derim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Adsl'lilere Fazla Fatura

anonim

Türk Telekom, Ağustos ayı Adsl faturalarında 130.000 aboneye fazladan 7 YTL yazmış. TTnet Kurumsal sözcüsü Ahter Kutadgu, 7 YTL'lik fazlalığın Eylül ayında telafi edileceğini, hatta geç yapılan ödemelerde Telekom nasıl faiz alıyorsa, bu kez Telekom'un tüketicilere faiz ödeyeceğini belirtmiş.

Kaynak: Ntvmsnbc

Penguence 4. Sayısı Çıktı!

wetware

Dergimizin üretim sürecini olgunlaştırmaya, hedeflediğimiz düzenli çıkış dönemine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için yazarlarımız, çalısma grubumuz ve siz okurlarımızın katkılarına teşekkür ediyor, daha iyiye ulaşmak için desteğinizi istiyoruz.

Noam Chomsky İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde

FZ

Özgürlükleri teftiş için 13 Şubat’ta Türkiye’ye gelen Noam Chomsky, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konferans veriyor ve Üniversite bu vesileyle, çağımızın en önemli entellektüellerinden Chomsky üzerine yapılmıs bir belgeseli 10 Şubat’ta gösteriyor.

Dünyaca ünlü Amerikalı düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky 13 Şubat Çarşamba günü saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde, “11 Eylül ve İletişim” konulu bir konuşma yapacak.

mySQL 4.0.12 hazır

redial

Resmi açıklama: 4.0 sürümü standart download sürümü olmuş.

Editörün Notu: Nedense aklıma sundance arkadaşımızın Serbest Yazılımlar Yetersiz mi? konu başlıklı makalesi geldi ;-)

CORN DISK

anonim

CD bundan böyle ''Compact Disk'in değil,''Corn Disk''in kısaltması yerine kullanılacak.Tokyoda merkezi bulunan Sanyo Electric bundan böyle optik diskleri,mısır koçanından yapılan plastiklerden üretecek.Diskler mısır özünden elde edilen polilaktik asitten yapılıyor.Dolayısıyle konvansiyonel plastik cd'ler ve dvd'ler kadar sağlam ve dayanıklı.Bu disklerin en önemli avantajı yakıldığı zaman havaya toksik gaz yaymaması ve bakteri ile zararsız malzemeye dönüştürülebilmesidir.
Kaynak: Cumhuriyet gazetesinin 1 kasım 2003 tarihli bilim teknik eki