Arc Çıktı

0
FZ
Fazla söze gerek yok: Paul Graham ve Robert Morris tarafından geliştirilen yeni programlama dili Arc resmen çıktı ve şu anda kullanılabilir halde. Graham'ın sitesinde Arc'ın çıkış zamanlaması ve Arc'ın ne tür programlama işlerinde kullanılabileceğine dair kısa bir duyuru mevcut.

İlgili Yazılar

Yeni Allegro Common Lisp Eğitim Videoları

opheus

Franz Inc. Allegro Common Lisp eğitimleri bölümü altında "Specialized Components of Lisp" başlığında yeni eğitim videolarını yayınladı. Aynı sayfada bir önceki konu ve videolara ulaşılabilmekte. Dosyaların boyutları 25 - 40 MB arasında değiştiginden dolayı kotalı ADSL kullanıcıları içinde sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Son olarak daha önce yayınlanmış olan video dosyaları ve Allegro CL eğitim videolarını bir çalışma gurubu kurarak alt yazı ile türkçemize kazandırmak güzel olmaz mı?

Nasıl Bir Emacs?

FZ

Daha önce özgür yazılım etkinliklerindeki seminerleri ile tanıdığımız COR3 ekibinden Aycan İrican, cs-lisp e-posta listesinde paylaştığı bir mesajla Common Lisp ile ilgilenmeye başladıklarını ve bununla ilgili belge oluşturma çabasına giriştiklerini belirtti.

İlk çıkan belgelerden biri Nasıl Bir Emacs başlıklı bir tür Emacs kılavuzu. Diğeri ise Emacs yapılandırma dosyası (.emacs) ile ilgili güzel ipuçları içeren .emacs belgesi.

Lisp'i Anlamak

anonim

Fazlamesai'deki Lisp hayranları bunu nasıl atladı bilmiyorum ama digg.com'da rastladığım, biz ölümlülerin kullandığı sıradan programlama dilleriyle uğraşanların da anlayacağı bir dille yazılmış The Nature of Lisp başlıklı bu yazı, Lisp hakkında şimdiye kadar okuduklarımın toplamından daha fazla şeyi anlamamı sağladı.

MIT LispM Kaynak Kodunu Kamuya Açıyor

FZ

MIT, LispM kaynak kodunu BSD tarzı bir lisans ile kamuya açıyor. Bu şu demek: Lisp Machines sistemlerinin temel bileşeni artık özgür. BSD lisansı sayesinde de insanlar bundan istedikleri gibi faydalanabilirler.

Lisp Çalışma Grubu Etkinliklerine Başladı

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarının inisiyatifi ile kurulan ve tüm ciddi heveslilere açık olan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisp Çalışma Grubu) bundan kısa bir süre önce kuruldu ve faaliyetlerine başladı.