Avrupa Hareketi 2002

0
FZ
Burada konu ile ilgili çok fazla politik detaya girmeyeceğim, güncel medyayı takip edenlerin zaten gündemindeki en sıcak konulardan biri Avrupa Birliği.

Benim vurgulamak istediğim Avrupa Hareketi 2002 web sitesi. Somut ve önemli bir hedefe yönelik bu site, bu tip bir iş için Internet teknolojilerinin ne kadar güzel kullanabileceğine dair çok güzel bir örnek.

Sitenin tasarımı gayet güzel, sade, içeriği gayet kolay ulaşılabilir, iyi bir şekilde bilgilendirici ve yönlendirici, ayrıca kaydolmak da gayet kolay. Bu bakımdan Internet ya da AB ile ilgilenen herkese bu siteye bir göz atmasını tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
anonim
ya bu ab girince ne olacak. bir bilen varmı.
0
anonim
giren girene arkadaşım. nesini anlamadın. adamlar bizden evvel IMF ile anlaş diyip IMF yi soktular şimdi bizimde onlara misilleme olarak birşeyler sokmamız lazım. ama niye kendimizi sokuyoruz onu bende anlamadım.
0
anonim
ağzını hayra aç be adam. es kaza ab ye bir girersek türkiye nin yarısı boşalır. kimse kalmaz memlekette. malum, serbest dolaşım.
0
anonim
bence ab nin aklı varsa türklerden uzak dursun. şayet türkiyeyi ab ye almak gibi bir hata yaparlarsa ikinci türk istilası başlar ki buna yürekleri dayanamaz geberip giderler.
0
anonim
gümrük birliği borusunuda unutmayalım lütfen.
0
anonim
harbiden yaa. bizden evvel girenler ab ye tam üye olduktan sonra hemde bikaç yıl geçtikten sonra gümrük birliğine girdiler. ekonomileri kuvvetlensin diye beklediler. bu arada da tonla para verdiler. bizimse gümrük birliğinden dolayı kaybımızın haddi hesabi yok.
0
anonim
Zaten yönetime 4-5 yılda oy vermekten başka katılamıyorduk. İyice uzaklaşacak yönetim bizden.. Daha üstlerden birileri bizler hakkında kararlar verecek, bizde koyun misali yaşayıp gideceğiz.. (ama faydası var, mesela serbest dolaşım sayesinde kapitalizm karşıtı tüm gösterilere sorunsuz gidilebilecek :) )
0
FZ
Free Software, Open Source hareketleri ve GNU/Linux yazılımları yaygınlaşacak ;-)
0
anonim
Şu anda onlarda türklerden daha mı fazla kullanılıyo sanki (Aalmanya haric)
0
FZ
Almanya bu bakımdan önemli, misal SuSE gibi dünya çapında meşhur olan bir dağıtımları var, bildiğim kadarı ile üniversitelerinde epey yaygınlaştırmış durumdalar ayrıca piyasadaki Linux dergilerine baktığımda en az bir adet İngiliz dergisi olduğunu sanıyorum. Her ne kadar İngiltere AB'nin azıcık dışında düşünülebilse de genel mantalite açısından bakıldığında adamların yazılım konusuna verdikleri önem aşikar ve bu durumda da Türkiye'nin bundan etkilenmemesi düşünülemez, daha doğrusu düşünülmemeli ve olabildiğince etkilenmesi ve hatta etkilemesi için gereken yapılmalı, fena mı olur yani? ;-)
0
izler
AB''ye girecegimizi hayal edenler sanirim ömür boyu hayal edecekler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MEB İhbar Hattı Kurdu

nehuse

Meb bir ihbar hattı kurarak "İnternette; özellikle cinsellik, şiddet, kumar, ideolojik propaganda, bomba yapımı vb. konularda sizinle sohbet etmek isteyen yetişkin olduğunu anladığınız kişileri" bize ihbar edin diyor. İnternetin bilinçli kullanımı ve İnternet Güvenliği Projesi kapsamında yapılan bu hattın sizce faydası olur mu?

Türkiyem, Türkiyem cennetiim !!!

BatoR

Türkiye tanıtım filmleri...
İndirilesi,izlenilesi, arşiv için hard diske atılası Mpeg'ler...
Foto arşivine de bakılabilir oldukça geniş bir arşiv...

www.turizm.gov.tr/images/video-1.gif
www.turizm.gov.tr/images/video-2.jpg
www.turizm.gov.tr/images/video-3.gif

Saçma internet yasakları başladı bile...

Betelgeuse

İnternet Kafelerde Gey, Lezbiyen, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Sözcükleri "Yasaklı" Kelimeler Çocuk pornosu başta olmak üzere, yasalara ve ahlaka aykırı unsurların bulunduğu sitelere, eşcinsellikle ilgili siteler de dahil edildi. İçinde gey, lezbiyen, biseksüel, travesti ve transeksüel kelimelerinin geçtiği sitelere internet kafelerden giriş yapılamıyor.

Lambda İstanbul derneğinin göndermiş olduğu açıklama bu linkte mevcut.

Gerçekten de yok mu Türk geliştirici?

FZ

Google'ın Summer of Code sonuçlarını açıklamasından sonra enteresan bir tartışma başladı.

En son Bahadır Kandemir'in blog ortamında gördüğüm Çok güldüm çok ve Neden enderunix'e ait seyler hep negatif bir psikoloji ile degerlendiriliyor? girdileri beni Barış Şimşek'in Neden Türk Geliştirici Yok? yazısına yönlendirdi.

Şimşek'in yazısı dikkat çekici, iddialı ve karamsar genellemeler ile dolu. Yazıdan birkaç örnek veriyor ve soruyoruz, Türkiye'deki durum gerçekten böyle mi?

Enigma´dan sanal klavyeye(!)

bmg

Bu sabah ATV haber programında hacker'lara karşı geliştirilen yeni bir güvenlik önlemi duyuruldu. İlk önce 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, ünlü Enigma şifreleme tekniği ve etkileri bir kaç dakika boyunca anlatıldı. Sonra teknolojinin gelişmesine paralel olarak özellikle bankacılıkta ortaya çıkan risklerden ve key-logger programlarının tehlikesinden bahsedildi. Key-logger'lara önlem olarak da bankalar Enigma sisteminden esinlenerek- yanlış hatırlamıyorsam- sanal klavye diye birşey bir şey geliştirmişler. HTML butonlarına tıklayarak, javascript yardımıyla, form alanlarını doldurabiliyorsunuz. Böylece klavyeye dokunmadığınız için key-logger'lardan korunmuş oluyorsunuz. Konu bunun ne kadar güvenli olduğu değil. Ne Enigma'sı ya?!?!