Balık İçin Teşekkürler... (ya da Google ve Deniz Ürünleri Üstüne...)

0
FZ
Günlük "siyasi" (!) gazetelerimizin vazgeçilmez öğelerinden biri de arka sayfalarında ya da sağlık köşelerinde mütemadiyen "günde 1 elma yiyin 10 yıl daha çok yaşayın, ayda 1 kadeh şarap için malı götürün, başka işi gücü olmayan bilimadamları allem edip kallem edip fon aldılar sonra da gittiler 3 haftada bir salkım üzüm yemenin ve sabah kalktığınızda 2 dk. nefesinizi tutmanın sağlığa olan süper etkilerini araştırdılar" şeklinde haberlerin çıkmasıdır.

"Cognitive" ve "cognitive science" konuları ile ilgili abone olduğum Google News Alert servisi e-posta kutumu son 1-2 haftadır "balık" üstüne e-postalara boğunca dayanamadım, paylaşmak istedim. Uyanın ey ahali, haftada 1 öğün yenen balık sizin aptallaşmanızı engelliyor, olmadı geciktiriyor. İnanmayan Google'a sorsun! ;-)

Görüşler

0
sefalet
O zaman arsenik en çok balık ve deniz ürünlerinde bulunur diyerek kafaları bulandırayım.
0
ttk
Yani, "balık ye, (muhtemelen) daha erken mevta ol kafan dinç gidesin" mi oluyor bu işin özeti :)
0
realist
Her gün bolca balık yerseniz emr-i hak vukû bulduğunda kabir ziyaretçiniz hiç eksilmez.
0
FZ
Şaka bir yana, yazılanlara bakınca konunun Omega-3 asidi ile ilgili olduğu görünüyor. FDA'nın da geçen sene bu maddenin etkilerine dair yaptığı bir duyuru mevcut.

Heyecana yol açan makalelerden birisi ise 6 yıllık bir çalışmaya dayanan, Archives of Neurology'de çıkan Consumption of Fish and n-3 Fatty Acids and Risk of Incident Alzheimer Disease başlıklı makale, bir de yine aynı ekibin bu çalışmanın devamı olarak yazdıkları güncel, Fish Consumption and Cognitive Decline With Age in a Large Community Study başlıklı makale (şu anda tam metni kamuya açık).

Siz bunları okuyadurun, ben balık pazarında alışverişe çıkıyorum :-P
0
anonim
Hmm... kaynak olarak link veremeyeceğim ama BBC nin Ntv de yayımlanan "İşte İnsan" belgeselinin bir bölümünde izlemiştim. Okulda başarısız olan ilkokul çocukları üzerine bir araştırma yapıyorlardı. Deney grubuna günlük olarak balık yağı hapları verdiklerinde çocukların yalnız okula ve derslere değil okumaya ve araştırmaya olan ilgisinin de ciddi miktarda arttığını gözlemlemişlerdi ( ve bunlara paralel olarak okul başarılarının da tabii ki...).
0
malkocoglu_3
Dr. Peter D'Adamo'nun "Kan tipine gore diyet" yontemine gore her balik herkes icin yararli degildir; Hatta bazi baliklar kisi icin zararli bile olabilir. Mesela hamsi, karides, yengec, B kan grubu icin zararlidir, vs. Daha fazla detay ve tum yararli/notr/zararli yiyecek listesi icin, D'Adamo'nun konu hakkindaki kitabina bakabilirsiniz. Turkce'ye cevirisi de yapildi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rezervuar Penguenleri

redogre

`Bilgisayar Bilimleri'nin Başarısı´ ya da `Kaplanın Çizgilerinin Oluşumu´

butch

Bilgisayar Bilimleri'nin aslında masamızdaki (ya da cebimizdeki) küçük makineyle sadece dolaylı bir bağı var. Temel ve geniş bir bilim alanı. 60 dakika içinde felsefeden cinsiyete, cinsellikten siyasete, sosyolojiden tarihe ve nihayet kaplanın çizgilerine varan bir yolculuk yapacağız. Sizi şaşırtacak en az bir şey öğreneceğinizin garantisini veriyoruz.

Hakia'dan Sonra Tanbul

anonim

Türk arama motorları zincirinin en son halkası, Tanbul. İlk defa yabancı bir sitede gördüğüm Tanbul'u bu sefer de eHub'da görünce Türkiye'de de duyurmak istedim. Ancak Tanbul Hakia gibi arkasında milyon dolarlar olan hırslı bir proje değil; daha çok Turkix'den tanıdığımız Emre Sokullu'nun hobi amaçlı, henüz konsept aşamasındaki bir araştırma projesi. Tanbul'un ABD'den patentli teknolojisinin -pek de ipucu vermeyen- bir özetini şu adresten bulmak mümkün.

Bu sabah bir şeyler farklı

sundance

Hiç kendinize gerçekten ama gerçekten sordunuz mu 'Ne yapıyorum?' diye, veya 'Bu yaşamak istediğim hayat mı ?'

Sorsanız iyi olur çünkü herşey bir trafik kazasına bakıyor.

Yarın sabah uyandığımda ilk bir kaç saniyenin tadını çıkartmak istiyorum. Kim olduğumu, nerede uyandığımı ve 18 Aralık 2000'de ne olduğunu hatırlamadan önceki mutlu birkaç saniye...

Çünkü biliyorum ki artık hayatımda bir eksik var. Hem de Serdar gibi büyük bir eksik...

New Kids On The Blog

butch