Bana 1 dolar gönder.com

0
larweda
Hikaye klasik, amerikalı bi açıkgöz abuk sabuk bir sebeple insanlardan para istiyor, bi de bunun çıkıp televizyon şovlarından birinde reklamını yapıyor (bu örnekte bu David Letterman Show), milyonlarca dünya vatandaşı da saf saf adama para gönderiyolar, adam da dolar zengini olup yirminci yüzyılın internet zenginlerinin arasına katılıyor.
Aslında sendmeadollar.com bu tarz siteler arasında en delikanlılarından bir belki de. Siteyi yapan amcam hiç bi ulvi amaç belirtmemiş, harcamak için istiyorum bana para gönderin diyor. Galatasaray'da bi tane şarapçı vardır, abi valla şarap alıcam onun için para istiyorum diye para dilenir, bu da o hesap işte. sendmeadollar.com`un 1 dolar karşısında verdiği tek şey de sitenin mesaj panosunda görüntülenecek bir mesaj gönderebilmeniz. Benzer bir hareketle dikkatleri çekmeyi başaran letmestayforjustaday.com dünyayı otostopla dolaşmak isteyen ve kendine kalacak yerler arayan bir gencin sitesi idi ve 12 gün içinde tüm dünyadan 11.000 adet davet almayı başarabilmişti.

Başka parlak fikri olan??

İlgili Yazılar

FRP (Fantasy Role Play) Tutkunları İçin

redline99

Sıfırdan PHP ve MySQL ile yazdığım 7-8 aydır açık olan bir FRP web sitem var. Benim gözlemlerime göre Türkiye'de bu konuda derin bir eksik var. (FRP siteleri var ama kimisi Firefox'la kesinlikle uyumlu değil, ve çoğu phpnuke gibi sistemler üzerine kurulu.) Böylece bende bir FRP delisi olarak bu siteyi yaptım. İlgili arkadaşların acımasız yorumlarını :P ve yardımlarını beklerim: www.darkredtr.com

İnsanlık Bilgi Kirliliği İle Başa Çıkabilecek Mi? Arthur C. Clarke´la Söyleşi

FZ

Tüm zamanların en önemli bilimkurgu yazarlarından ve aynı zamanda parlak bir bilimadamı olan Arthur C. Clarke bu söyleşide bilgi kirliliği, sansür, medya, dilin teknolojiye paralel evrimi ve beyinle doğrudan temas kurma gibi konulara değiniyor.

Belgelerle Konuşabilmek İçin

FZ

Konu teknoloji olunca belgelere ulaşmak çok zor değil belki ama sosyal meselelere gelince merkezi bir yerden belgelerle desteklenmiş bilgilere ulaşmanın o kadar kolay olduğunu kimse söyleyemez. Hele de yakın tarih olsun gündemdeki politik gelişmeler olsun, ortalıkta, gazetecilerin ağzında binbir söz döner de filanca anlaşmada tam ne diyor, falanca sözleşmede tam olarak ne yazıyor, hangi olayda kimin hakkında ne karar verilmiş, vs., kimse tam bilmez, merak edenlerin büyük bir kısmı da ya araştırmaya üşenir ya da araştırsa bile ulaşmakta güçlük çeker.

Deneyimli gazeteci Levent Pirler tarafından http://www.belgenet.com işte tam da bu boşluğu doldurmaya yönelik değerli Internet kaynaklarından biri. Türkiye'nin yakın geçmişine ve gündemdeki önemli konulara dair hemen her türlü belgeyi burada bulmanız, adı geçen isimlere dair bilgileri edinmeniz mümkün. Son eklenen belgelere dair birkaç örnek vermek gerekirse:AB Kıbrıs Tüzüğü, Lozan Antlaşması: İnönü'nün TBMM Konuşması, KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın TBMM konuşması, TBMM Kıbrıs Deklarasyonu, Farklı Dil ve Lehçelerde Yayın Yönetmeliği.

Internet trafiğinin sadece %25i www....

sundance

Bigblueball.com´da yeralan bir habere göre Internet trafiğinin %75´i browser dışı bağlantılardan oluşuyor.

Herne kadar Windows Media Player, AOL Messenger, MSN ve Yahoo Mesenger´ın en çok kullanılan yazılımlar arasında olduğu belirtilen araştırmada [bence] p2p yazılımalarına gereken değer verilmese de sonuçlar düşündürücü.

SuprNova tekrar yayında!

sundance

Torrent dünyasının önde gelen sitelerinden SuprNova, yıllar süren mücadelenin ardından tekrar ayakta.

Eski sahibi sloncek'in Pirate Bay'e devrettiği sitenin, başlangıç için işi birazdan alıp bir miktar beta halde kalması planlanıyor. Yine de Pirate Bay tayfasının, anlayana bir mesajı var...