Be Inc. topu attı...

0
SHiBuMi
Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

Görüşler

0
conan
Bakalim Palm ne yapacak BE ile. :) Bosuna 11 Milyon $ yatirmadilar herhalde! :)) Palm PDA piyasasinda Palm OS`u ile bayagi geride kaldi. Acaba BeOS`u Palm`a uyarlarlar mi diye uçasým geldi bir anda!!!
0
tongucyumruk
Palmos nasil geri kaldi?? PalmOS hala PDA pazarinda en cok kullanilan OS durumunda... Eger multimedia yetenekleri yonunden eksik derseniz o ayri tabii ama Bill Amcanin WinCE si Pocket PC 2002 si gibi benim yerde duran bilgisayariminkinden (200mhz islemci 64MB bozuk ram) daha yuksek konfigurasyona sahip makinalar (en az 32MB ram 206mhz islemci) istemediginden o yonude hos gorulebilir bence. Dahasi sony gibi bazi firmalarin PalmOS tabanli ve oldukca iyi multimedia destegine sahip modelleride mevcut. Dahasi bu makinalar 33mhz islemci ve 8 mb ram ile son derece hos performans veriyorlar.

Ve palm bu yil icinde OS5'i duyurmaya hazirlaniyor. OS5 ile gelecek arm destegi 206 mhzlik makinalarda palmos'un hiz konusunda cosmasini saglayacaktir eminim
0
conan
Ben sadece sunu soyleyeyim. Ben burda Best Buy`a, Comp USA`ye gittigimde PDA standinin onunde dururken kimse kalkip da Palm`lari incelemiyor. Neden? Cunku renkli degil! :) (tamam renkli modelleri var biliyorum) Ama insanlar kesinlikle IPAQ, Cassiopeia, gibi `renkli` CElerin onunden ayrilmiyor. Sadece gozlemsel yorumum bu. Satis rakamlarini incelemedim.

Ucret? diye soruyorsan da kimin umrunda! Adam sana: simdi al, odemeye 2003 yilinda basla diyor. 2004e kadar da vade almiyor! :))) Istersen m125 al istersen IPAQ bilmemkac :)))
0
FZ
E o zaman bilgisayar almak için ABD'ye gelelim ;-) Hayrola orada da mı ekonomik kriz çıktı?

Şimdi al, seneye ödemeye başla ve bir yıl boyunca vade farkı yok ha? Vay canına! ;-)
0
tongucyumruk
Sanırım çıkmış hemde irisinden...

SonyStyle'da 300$ ve üstüğ alışverişlerde 48 ay taksit var üstelik ilk 6 ay 5 kuruş ödemiyorsunuz üstüne üstlük uyguladıkları faiz oranı toplamda %25 aylık yaklaşık %0,5 ediyor sanırım... Kriz bayaa var hemde öyle böyle değil...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Müzik Yapımcıları Çıldırdı...

elrond

Başlıktaki ifadenin yoruma göre değişebileceğini hatırlatarak başlamak isterim. Müzik yapımcıları Los Angeles´ta yaptıkları açıklamada Cep telefonlarındaki melodilerle ilgili telif hakları yasalarının uygulanması ile ilgili bir program başlattıklarını duyurdular.
Gary Churgin - Harry Fox´un CEO´su bu duyuruyu yapmış. Harry Fox bir lisans ajansı ve 27.000 yapımcı ve 160.000 şarkı yazarını bünyesinde barındırıyor. Harry Fox`un perşembe günü yaptığı açıklamada, yaratıkları basit bir elektronik lisanslama tekniği ile tek adımda Ring-Tone Providerların yayınladıkları melodileri lisanslıyabildiklerini aktarmış.

C64 Türkiye´nin 3. Sayısı Çıktı!

anonim

Commodore 64 asla ölmez! İnternet üzerinden yayınlanan C64 dergisi "C64 Türkiye"nin 3. sayısı nihayet çıktı. Pdf formatında yayınlanan dergiyi aşağıdaki adreslerin birinden indirebilirsiniz (1.56MB):
http://www.geocities.com/hades6510/c64tr_3_pdf.zip
http://www.students.itu.edu.tr/~celikdeni/c64tr_3_pdf.zip

Richard Dawkins'in Web Sitesi Sansürlendi

Baby34

"Gen Bencildir", "Kör Saatçi" ve "Tanrı Yanılgısı" kitaplarının yazarı olan, Oxford Üniversitesi profesörlerinden, dünyaca ünlü İngiliz bilim adamı Richard Dawkins'in web sitesi, www.richarddawkins.net mahkeme kararına ilişkin sayı ve detaylar belirtilmeksizin Türk Telekom tarafından erişime engellendi.

Oracle Berkeley DB'yi Satın Aldı

FZ

Oracle, özellikle açık kodlu yazılım dünyasında çok popüler olan ve Berkeley DB olarak da bilinen yazılımı geliştirmiş olan Sleepycat'i satın aldığını duyurdu.

Microsoft Bir Türk Yazılım Şirketi Olan devBiz'i Satın Aldı

auselen

Microsoft İzmirli bir firma olan devBiz'i 26 mart 2007 tarihinde satın aldı.

devBiz'in sayfası ve Microsoft'un basın açıklaması