BIG BROTHER IS WATCHING US !

0
ganzo66
"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"
Yukarıdaki parça NTVMSNBC sayfasından alınmıştır. Gördüğünüz gibi birileri yine savaşı bahane edip ortalıkta istediklerini yapacaklar; hemde kendi yetiştirdileri bir adama karşı, kendi başlarına açtıkları savaşı bahane ederek. Pes doğrusu, buradan da anlaşılıyorki insanları "daha fazla" kontrol altında tutmak için yapılmayacak şey kalmamış. Ben artık iyiden iyiye bu savaş üzerine konuşulan komplo teorilerine inanmaya başladım. Hoş diyeceksinizki, bu adamlar zaten milleti izliyorlardı. Doğru, anladığım kadarıyla yapamadıkları üç beş iş kalmış ve bu işleride izin, onay falan almadan yaparlarsa başları belaya girecek; iki ara bir derede bu onayı da almışlar. Helal olsun valla...

Görüşler

0
conan
Security Systems Standards and Certification Act: Bu act ile Amerikan hukumeti dijital medya uzerinde inanilmaz bir guc elde ediyor! Yanilmiyorsam henuz senatodan gecmedi bu act. Zaten de gecmemesi icin cok buyuk bir kamuoyu olusturulmus durumda. Anlasmanin Walt Disney`in onculugunde hazirlandigi soyleniyor ;)

Bir iki onemli madde ornegi vereyim: Sec. 101: Prohibition of Certain Devices
a) In General -- It is unlawful to manufacture, import, offer to the public, provide or otherwise traffic in any interactive digital device that does not include and utilize certified security technologies that adhere to the security system standards adopted under section 104.

Yani bazi sertifikalar alinmasi gerekiyor guvenlik teknolojileri kullanabilmek icin. Sertifikalari kim veriyor? hemen 104`e bakiyoruz. Secretary of Commerce yani Ticaret bakanligi! :)

Cezalar mi? ilk sefer islediginiz suc icin maksimum 500,000$ ceza ve 5 yil hapisten bahsediliyor.

Bunun gibi bir cok ilginc madde var. Daha detayli incelemek isteyenler icin link burada, Draft`inin PDF`i de burada

Bir brother is listening, watching, ceza kesiyoring! ;)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google´dan çıkmak istiyorum ;)

sundance

Google´ın spider programcıkları Internet´i aralıksız tarayarak yeni sayfaları, eski sayfalardaki en son değişiklikleri Google´ın devasa depolama alanlarına atıyorlar. Bu sayede Internet´ten kalkan bir içerik, geçici bile olsa uzun süre Google´dan erişilebilir kalıyor.

Hal böyleyken Yok kardeşim benim sitemi Google indexlemesin ya da Sağolsun şimdiye kadar indexlediniz ama bundan sonra istemiyorum, beni cache dışına alabilir misiniz ? gibi ihtiyaçlar hasıl olduğunda ;) başvurulabilecek güzel bir makale

Kredi Kartı Dünyasına hoşgeldiniz!

conan

Kredi kartlarıyla nispeten yeni tanışan ülkemizin, beraberinde getirdiği sorunları da bir kaç yıl içerisinde yaşaması kaçınılmazdı. Hele ki "Türk pratik zekası"nın en çok bulunduğu mekanda yani Türkiye'de yaşıyorsanız bu gibi sorunlarla karşılaşmanız gayet de mümkün. Hele ki bankalar hiç bir sorumluluk kabul etmezken ve de ne yazık ki yargı sistemimiz ağır işlerken bu konuda hakkınızı aramak kanımca hiç bir şekilde mümkün değil. Gelin size kredi kartı hırsızlığının Internet yönünden bahsedeyim azıcık.

FreeWiFi - Özgür Network

anonim

Uzun zamandır niyetim vardı ve stallman.org'da yapılan çağrıyı da görmem üzerine freewifi.sometwo.net 'i açtım. Kısa sürenin çalışması olduğu için yanlışları olabilir (olacaktır). Desteğinizi ve mevcut hatalar için düzeltmelerinizi bekliyor.

RapidShare Öcü mü?

anonim

Herkesin bildiği (veya biraz araştırırsa anlayacağı) gibi kendi dalında öncü olan rapidshare, paylaşım hizmeti veren bir firma (daha doğrusu internet sitesi). Çalışma mantığı çok basit, siz, uzaktaki arkadaşınıza bir dosya göndermek istiyorsunuz, buraya yüklüyorsunuz ve yükleme linkini arkadaşınıza gönderiyorsunuz.. O da bu linki kullanarak dosyayı indiriyor...

Spiegel Online'ın Internet Tarayıcı Raporu: Kim Lider, Kim Büyüyor?

vst

Almanya'nın önde gelen haber sitelerinden Spiegel Online'ın yayımladığı habere göre sitenin Microsoft IE kullanıcı oranı 63.18%. Öte yandan, Firefox kullanıcı oranı ise 30.15% lere ulaşmış durumda. Aynı zamanda pazar araştırması yapan bir kuruluş olan WebSideStory'nin son araştırmasına göre Firefox'un pazar payının 6.8%'e ulaştığını belirten Spiegel, Firefox'un çok hızlı ve önemli bir yol katettiğini belirtiyor.