Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

0
meddah
Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.
Sempozyumun ilk gününde; bilgi güvenliği uygulamalarının ulusal ve uluslararası standardları ile ilgili ayrıntılar verilecek, bilgi güvenliği konusu denetim boyutu ile ele alınacak, Bilgi Güvenliği Yönetimi (ISM-Information Security Management) ve Ortak Kriterler (CC-Common Criteria) kavramları ile mevcut yasal düzenlemeler konuşulacaktır.

Sempozyumun ikinci gününde ise yazılım Kalitesi kavramları, uluslararası kabul görmüş model standardlar (SPICE, CMMI ve CobiT), ülkemizin önde gelen Bilişim Organizasyonu yöneticilerinin ve akademisyenlerinin katılacağı bir panel ve iki çalıştay kapsamında detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Türkiye'de bilgi güvenliği ve yazılım kalitesinin sağlanması ve geliştirilmesi yönünde görüşlerin ve yeni gelişmelerin masaya yatırılacağı sempozyuma katılımınızı bekliyor, iyi çalışmalar diliyoruz.

Türk Standardlar Enstitüsü
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Not: Sempozyumla ilgili her türlü bilgi ve elektronik kayıt için buraya başvurabilirsiniz. Katılım ücretsizdir ve sempozyumun sonunda katılım sertifikası verilecektir. Katılım sayısı sınırlı olacağından (350 kişi) önceden elektronik kayıt yaptırılması gereklidir. Kayıt için son başvuru tarihi 23 Şubat 2007'dir.

Görüşler

0
selam
Sempozyumun yapılacağı yer Ankara öyle değil mi?
0
Yns_
Websitesinin Firefox üzerindeki görüntüsü beğenmedim, Türk standartları Enstitüsünün sitesi pek standart olmamış gibi.
0
bm
Programa baktim, acilis konusmasini yapan isim tanidik geldi. Biraz arayinca nereden tanidik oldugunu anladim: bu TBD baskani baska bir konusma daha yapmisti. Turkiye'ye bir 'yeni nesil' bir DNS sisteminin getirilmesi hakkinda. O proje fevkalade basarili olmus olmali ki TSE 'guvenlik' konusunda isbirligi yapmis bu kurumla. Biz bunu burada konusmustuk . Elbette ben yanilmisim. Hakikaten adi gecen kuruluslar (ozellikle ismi zikredilen su kurulus) 'standart' gibi birseye 'imza' atmis. O zaman haberi gecerken kullandigim mustehzi ton hususunda fevkalade pismanim, 'karma'min dusurulmesini arz ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler" isimli seminer 11 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.

1 Aralık Ankara Penguen Buluşması

penguencg

Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz.

Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 8. seminerin konusu "Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme". Kullanıcı arabirimi ve ergonomik yazılım tasarımı ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çekebilecek olan bu seminerin konuşmacısı ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Mehmet Göktürk.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 29 Nisan 2002
Saat : 18:30

LKD - Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın Tarih Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, IBM İstanbul Linux Serbest Yazılım Merkezi'nde, 22 Eylül Perşembe günü, Saat 17:00'de Enver Altın tarafından sunulacak "Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın tarih" isimli semineri düzenleyecek.
Katılımın ücretsiz ve herkese açık olduğu seminere konuyla ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi: Seminer Çalışma Grubu web sayfası

Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium

tongucyumruk

Eskiden Özgür Yazılm günleri veya Linux Şenliği gibi etkinliklerin ardından uzun uzun yazılar yazar, olan biteni, konuşmacıların anlattıklarını anlatır, tartışırdık. Genişleyen bantlar, canlı yayınlanan sunumlar derken bir geleneğimiz daha korkarım yok olmanın eşiğinde. Biz de zamana uyuyoruz ve işte, ilgilenen, ilgilenmeyen herkes için Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nin videoları... Diğer videolar için, bizi izlemeye devam edin.