Bilişim Akademisi Hayata Geçti

0
FZ
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), bilişim sektöründeki eleman açığını kapatmak ve eğitim kalitesini yükseltmek amacı ile TBV Akademisi'ni kurdu. Akademiden mezun olanlar, "CNAP Eğitmen Sertifikası" almaya hak kazanacak ve yerel akademilerde öğrenci yetiştirebilecek. TBV Akademisi eğitimlerine Haziran ayında başlayacak.
TBV ve teknoloji şirketi Cisco Systems işbirliğinde oluşturulan TBV Akademisi'nde ilk etapta, uluslararası bir meslek eğitimi olarak kabul edilen Cisco Networking Akademisi Programı (CNAP) eğitimleri verilecek.

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, akademi ile bilişim alanında geniş gruplara mesleki eğitim verilmesini amaçladıklarını belirtti. Eczacıbaşı, öncelikle bilişimle ilgili eğitim veren tüm lise, meslek yüksekokulu ve üniversitelerdeki öğretim görevlilerine yönelik bir kampanya gerçekleştireceklerini söyledi... Haberin devamı: www.haberx.com

Görüşler

0
pirx
Bu haberde sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sayısı eksik? ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.

ahmetozdemir

Çin cumhurbaşkanı Hu Jintao Amerika ziyareti esnasında Bill Gates ilede görüşmüş. Görüşme sırasında ''Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.'' demiş. Ayrıca yazılım korsanlarına karşı mücadele ettiklerini de savunmuş. Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

E-Devlet Projeleri İhalesi OYTEK'in

innaw

E-Devlet projeleri için açılan ihaleyi OYAK'in teknoloji şirketi OYTEK kazandı.

İhaleye SBS-Meteksan-Microsoft 17 milyon 450 bin Avro, Koç-Sistem-Sentim-Cybersoft 19 milyon 450 bin Avro, Oytek 19 milyon 850 bin Avro ve Havelsan 25 milyon Avro teklifle katılmıştı.

btdunyası.net turk.internet.com

HDRI ve Geek Uygulamalar

darkhunter

HDRI (High Dynamic Range Images), bilgisayar grafiklerinde (cg), sinematografide ve fotoğrafçılıkta sıkça başvurulan bir teknoloji. Kısaca açıklamak gerekirse: HDRI standart paletlerin (RGB, CYMK, v.s.) yanı sıra, resimin çekildiği ortamdaki ışık bilgisinin de kesin olarak kayıt edilmesini sağlayan bir teknoloji. Bu teknoloji, şu an gerçek dünyayı yansıtmaya en yakın kayıt ortamı olarak görülen bir takım teknikleri de bünyesinde barındırıyor...

Daha ayrıntılı bilgi için wikipedia maddesine göz atılabilir.

Sex.com`un sahibi 65 milyon $ tazminat alacak

larweda

1994 yılında sex.com alan adını alan ve bir sene sonra Stephen Cohen`e çaldıran Gary Kremen, 5 yıl sonunda verilen mahkeme kararıyla 40 milyonu kazanç kaybı ve 25 milyonu da tazminat olmak üzere toplam 65 milyon $ tazminat almaya hak kazandı.