Bill Gates´i Destekleyelim !

0
redogre
Önemli not: Bu yazıda geçen tüm fikirler sadece birer varsayımdır. Her cümleyi "ya ...... olsaydı" diye okuyabilirsiniz.

Bu siteye yazı yazan veya yorum yapan çoğu kişiye göre Bill Gates bilgisayar dünyasını tekeline almaya çalışan bir canavar. Şirket politikaları, açık sistemler ve özellikle Linux için şirketi tarafından yapılan yanıltıcı yayınlar, milyonlarca bug, kullanıcıyı kendine bağlayan canlı güncelleme sistemleri vs vs....

Peki ne oldu da 20 yaşındayken bu sitenin takipçilerinden farkı olmayan bir geek bu hale geldi?
Baştan başlıyalım. 20 li yaşlarında ki Bill Gates bir gün kafasını kaldırır ve bir bilgisayar dahisi olmanın, başkalarının yapamadığı bir çok şeyi yapabilmenin, tüm takdir edilen özelliklerinin sadece bilgisayarla sınırlı olduğunu, ne yaparsa yapsın okulda inek lakabıyla çağrılan, "havalı" deyiminin yakınından geçmeyen, kendi küçük dünyasında kral olmasına ragmen gerçek dünyada ezilen sömürülen milyonlardan farkı olmadığını farkeder. İçinden bir ses "Daha iyisini yapabilirsin" der. Bu dünyayı yöneten insanların yerine koyar kendisini. Dünyayı daha güzel bir yer haline getirebilirim der. Ve dünayı ele geçirmeye karar verir! (Hollywood film senaryosu mu? Hanginiz bunları en az bir kere olsun düşünmedi?)

En kısa yol Amerikan Baskanlığı gibi gözükür. Ama kendisini tanır, politikada en ufak bir şansı yoktur. Çok zengin olmak? Kimse parayla tüm dünyayı alamaz. Dünyada ki her bilgisayar kullanıcısın makinasında kendi yazdığı sistemin olması? Yok canım mutlaka rakipleri olacaktır...

Ve Bill Gates son şıkla devrim teorisini birleştirir. Düşmanının içine sız, zayıflıklarını öğren, onu kendine bağımlı kıl, ve bunları yaparken seni bir kahraman olarak görmesini sağla. Böylece senin açtığın yoldan gelen diğerleri onu paramparça edebilir. Onlar kahraman olur sense hain ama ...

Daha fazla açıklamaya gerek var mı? FBI bile onun sistemlerini kullanıyor, binlerce bug ve güvenlik açiği olan sistemlerini, ki bu sayede hackerlar her türlü bilgiye ulaşabiliyorlar. Dünyanın en güvenli olması gereken sistemleri için "Herkes açık kaynak kodlu bir sistemin açıklarını bulabilir, benim sistemimin kodları gizli" gibi sadece embesil politikacıların inanacağı sebeplerle kendi sistemini kullanmaya ikna ediyor.

Bakıyor ve gülüyor: Ne zaman size sağladığım fırsatın değerini bileceksiniz? Açık kaynak kodlu, herkesin eksiklerini tamaladığı, mükemmelleşen sistemler yaygınlaşırsa eliniz kolunuz bağlanacak. Birkaç gerçekten yetenekli insan dışında kapılar herkese kapanacak. Ve o birkaç kişi de sizin mükemmelleştirdiğiniz sistemler sayesinde yakalanacak. O zaman kendi yarattığınız canavara karşı ne yapacaksınız?

Görüşler

0
anonim
farkli ve gozden kacan(en azindan benim) bir yorum. hep gates bardagin diger yarisini dolduramiyor dedik. oysa adam bizler icin `doldurmuyor`mus
0
Maverick
Kötü ve iyi birbirlerini var ederler.. Kötü iyiyi var ettiğine göre iyi midir?
0
sundance
Kötü ve iyinin birbirlerini varettiğine gerçekten, gönülden inanıyorsan, `kötü iyiyi var ettiğine göre iyi midir ?` sorusu sana çelişki/döngü olarak gelmemeli, çünkü...

kötü iyiyi var ettiğine göre, kötü ve iyi diye bir şey yoktur aslında
0
Maverick
Vermeye çalıştığım biraz da mesaj buydu.. Teşekkürler :^)
0
anonim
^^kendi yarattiğimiz canavar^^
Gelip yaziyi bu cümleye bağlamak bilgisayarin sonsuz döngüye girmesi gibi bir şey.İyi sistemler yaratildiginda sistemi yaratan insanlar doğal olarak iyi olacak.Elinizin altindaki canavar size saldirirsa bildiginiz canavar olacaği için alt etmeniz (hack etmeniz,vs) kolaylaşacak.Bana göre bu yazi açık kaynak sistemin mantiginin iyi anlaşilmamasindan yazilmiştir.Açik kaynak her yazılım sistemi gibi insana bağlıdır.^^Biz^^ olmadiğimiz sürece ilerleyemez,gelişemez.Zaten linus un ilk kodu yazdiğinda internete koşmasi biraz da bundandir.
Buna bağli olarak sistemler gelişirken insanlarin durup onu beklemesi düşünülemez.Zaten onu geliştiren insan.Açık kaynak bu işi biraz daha hızlandırır.Yazılım ücretsiz e yakın olduğu için-herşeyin bir bedeli var-donanımı alabilen ve bunda çalıştırabilen herkes bu dünyaya davetlidir.
Açık kaynak kodlu yazılımın sahibi dünya hakimiyetine kendinden yola çıkarak ulaşır.Dünyanın en kararlı sistemlerinden birinin yaratıcısısınız.(şu anda linus un yaşadığı tatmini kaçımız yaşayabiliriz?)
Eğer işi biliyorsaniz bu size yetmez:^^windows un ustasiyim abi!Benim üstüme adam yok.^^
Ama windows senin değil ki?Bu başkasininkiyle değil başkasiyla gerdeğe girmekten öteye geçmez.
Açık kaynak sistemde durum farklı;daha yapım aşamasında destek verdiğinden o sistem ucundan da olsa senin.
O yüzdendir ki linus öldüğünde linux ölmeyecek.

Bu yüzden açık kaynakta yazılmış sistemler size canavar gibi gözüksede bize göre hiç de değil:)
^^Linux hepimizin.^^
0
raistlinthewiz
linusun olmesimi? allah korusun!
0
anonim
Errr FBI LinuX kullanıyor...
Kaynak : http://uptime.netcraft.com/up/graph/?host=www.fbi.gov
/cartman
0
Maverick
w00t cartman
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Antivirüs İşine Giriyor

crematorium

Microsoft'un antivirüs işine gireceği ve bu amaçla bir Romen firmasından antivirüs teknolojisi satın alacağı bildirildi. Microsoft'un anlaştığı firmanın, merkezi Bükreş'te bulunan "GeCADSoftware Srl" olduğu ifade edildi. Microsoft'un firmaya kaç para ödediği ise gizli tutuluyor.

Microsoft'un üreteceği antivirüs yazılımlarıyla kullanıcılarını virüslü programlardan koruyacağı belirtiliyor. Microsoft'un ana ürünü olan MS Windows işletim sistemi, bilgisayar virüslerinin başlıca hedefleri arasında. Microsoft, yazılımlarının güvenilirliğini korumak için, 2002 yılı başında "trustworthy computing" adını verdiği bir girişim başlatmıştı.

Windows 95 10 Yaşında

sundance

10 yıl önce, 24 Ağustos 1995'de Şirket Windows 95'i büyük bir gala yemeği ile Windows 95'i duyurmuştu.

Opera'dan beş gün küçük olan Windows 95'in 10'uncu yılı ise Şirket'in Windows 95'e olan desteğini 31 Aralık 2000 itibariyle çekmiş olmasından dolayı duyurulmadı bile.

M$ ve yeni güvenlik arayışları

SHiBuMi

Microsoft, 25 Ekim'de yeni Windows XP'sini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bizim bilgisayar dergileri XP'nin tanıtımını yapmaktan çok Microsoft'un basın reklam bültenine yer ayırmışsa da (Dergilerden biri şöyle demiş: Windows XP, yeni görünümüyle ve yöntemleriyle kullanıcılara yaratıcılık, bağlantı ve iletişim özgürlüğü veren heyecanlı deneyimler sunuyor.), üzerinde durulmaya değer birkaç konu var. Onlardan birisi de Microsoft'un uygulamayı planladığı yeni kullanıcı kontrol sistemi.

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.

Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

sundance

Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)