BİLMÖK'09

0
ilke444
Bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin sorunlarını paylaşmak, aralarındaki etkileşimi ve iletişimi arttırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak gibi temel amaçlarla yola çıkan BİLMÖK, 5. yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği desteğiyle ODTÜ Bilgisayar Topluluğu tarafından 27 Şubat - 1 Mart tarihlerinde, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda düzenleniyor.
Bilgisayar mühendisliği öğrencileri, bilgisayar bilimleri ve bilişim teknolojilerine dair herhangi bir bölümde okuyan öğrenciler, mezunlar, üniversite rektörleri, bilgisayar mühendisliği bölüm başkanları ve öğretim görevlileri, Türkiye’nin bilişim dünyasında önde gelen firmaları, bilişim sektörüne destek veren çeşitli dernekler ve organizasyonların katılımıyla gerçekleşecek BİLMÖK'09'a katılmak için kayıtlar bugün açıldı. http://www.bilmok.org.tr/09/kayit adresinden kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt sistemi 16 Şubat 2009 - 23 Şubat 2009 tarihleri arasında açık olacaktır.

Çevresine duyarlı, mesleğine bağlı ve hem kendi hem de gelecek nesillerin geleceği için birşeyler yapmak, şartları geliştirmek isteyen herkesi aramızda görmeye davet ediyoruz. Ayrıntılı bilgi için http://www.bilmok.org.tr adresine başvurabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Linux Semineri (Ankara) : Linux`ta Masaüstü Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminerde, linux'ta kullanılan çeşitli masaüstü uygulamaları ve masaüstünde linux kullanmanın çeşitli püf noktaları anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

II. Linux ve Özgür Şenliği´nden Görüntüler

Dee

II. Linux ve Özgür Şenliği'nde kaydedilen görüntüler yavaş yavaş internete aktarılmaya başlandı. Şenlik kapanış ve ödül töreni ile şenliğin perde arkasına dair iki amatör video görüntüsü daha ftp://ftp.linux.org.tr/pub/LKD/senlik/2003/ adresinde ziyaretinize açık. Ayrıca şenlik fotoğraf albümünü de http://senlik.linux.org.tr/album/ adresinde bulabilirsiniz.

LKD 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

madness

Linux Kullanıcıları Derneği, 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ni 13-16 Mayıs 2004 tarihlerinde Ankara Milli Kütüphane'de düzenliyor.

Şenliğimize gerek kamudan, gerekse özel sektörden, yurdun dört bir yanından katılım bekliyoruz.

Yakında şenlik ile ilgili son gelişmeleri http://senlik.linux.org.tr adresimizden takip edebileceksiniz.

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

dfisek


"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]