Bir Tabak Aşure ( Akademik Bilişim 2003 )

0
anonim
Akademik Bilişim 2003 Şubat ayında Çukurova Üniversitesi´nde yapıldı. Konferansın ardından biz katılamayanlar için geride konferansta sunulan bildiriler kalmış. Hemen her konuda referans olabilecek bildiriler için, bu adrese bir göz atmak bilgi meraklılarının yararına olacaktır.

İlgili Yazılar

Vikipedi: Silinmeye aday maddeler ve Fazlamesai.net

butch

Bir sebeple Wikipedia fazlamesai.net maddesine göz atmak istedim az önce. Silindiğini biliyordum ancak birçok kullanıcının katkısıyla oluşturulmuş bu maddeye sistemin derinliklerinde de olsa ulaşabileceğimi umuyordum. Fakat öyle olmadı. Bu vesile ile de iki konuyu tartışmaya açmak istiyorum.

ABD: Berkeley Üniversitesi İşgal Edildi

anonim

1968'in öğrenci direnişi kalelerinden Berkeley Üniversitesi otuz yıl aradan sonra yeniden ayaklandı. 2 bin öğrencinin gösterisinin ardından "Bağdat Üniversitesi'nin kardeş ilan edilmesi" talebiyle bugün (21 Mart) idari bianalar işgal edildi.

ABD'nin California eyaletindeki Berkeley üniversitesi öğrencileri Irak'a Amerikan saldırısı başladığı gün hükümetlerini protesto etmek ve savaşa son verilmesi için üniversitenin idari binalarını işgal ettiler.

fazlamesai.net'e soralım: Büyük Firmalar, Websitesi Kıranlar ve Müşteriye Saygı

Ragnor

Büyük masaüstü frp oyun geliştiricilerinden WhiteWolf'un sitesi cracker'lar (Hayır hacker demeyeceğim işte :)) tarafından kırılmış. Ama bu haberi yazma nedenim bunu söylemek değil. Nedenim WhiteWolf'un örnek ve de beklenmedik davranışı.

Türkçe reddit

anonim

Fazlamesai'nin de uzun süre kendi sitesinde konu ettiği reddit.com sitesi artık Türkçe. Siteye http://tr.reddit.com adresinden erişebilirsiniz. Haberler eklemeyi, siteyi öksüz bırakmamayı unutmayın.

Ulusal Dağıtım (ULUDAĞ) projesi

coskung

TÜBİTAK’ın Linux projesi tam gaz

Türkçe destekli yaygın bir işletim sistemi ağı oluşturulmasını hedefleyen TÜBİTAK-Uludağ projesinin ilk masaüstü sürümü 2004 yılı sonunda tamamlanacak. Haberin devamı:
http://www.ntvmsnbc.com/news/271322.asp

Ayrıca uludağ projesinin sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: www.uludag.org.tr