BSA`nın büyük başarısı

0
cayfer
BSA, Mısır El-Ezher müftülüğünden lisanssız yazılım ve kopya müzik/sinema eserleri kullanmanın günah olduğuna ilişkin bir fetva çıkartmayı başardı. Fetva'nın duyurulmasının ertesi günü Microsoft Kahire bürosunu arayan bir iş adamına kopya yazılım kullanmanın "haram" olduğu söylenince "kopya yazılımları artık bir dakika bile tutmayacağını" belirtmiş. Daha ayrıntılı bilgi için: www.law.com ve www.slashdot.org

Görüşler

0
skoylu
Aslında el-ezher yanlış bir şey yapmamış. Bende -el-ezher'i hic iplemeden- bunun oyle oldugunu daha once defalarca soyledim. En çok karşılaştığım şey, gavur malı kavramıydı. Oysa, kul hakkının müslim/gayrimuslim ayrimi yoktur. Uzatmayayım. Gerçekten de kopya yazılım kullanmak hırsızlıktan başka bir şey değildir. Bunun da müslümanlar için karşılığı haramdır.

Yanisi, ben katılıyorum bu mevzuya.. EL-ezher'in fetvasıda faydalı olacak elbette bundan sonra..

Saygı ve sevgiler..
0
redogre
iste atlama haber diye buna derim. Ben su an misirdayim ama bu haberi fazlamesai netten okuyorum. En kisa zamanda bu konun halktaki etkisini arastiracagim.
Ahmet elginoz bin tayyar - kahire misir
0
anonim
Zahmet etmeyesin; ben simdi EgyptBSA yetkilisinin yanindan geliyorum, dogru diyor, yaptik diyor.
N'olucak simdi?
0
anonim
yazılıma para vermek kitabımda yazmaz abi.
0
anonim
Bildiğimiz kadarıyla, bazı günahlar şeriata göre karara bağlanıp cezası uygulanıyor. e.g. Hırsızlık yapan adamın eli kesiliyor. Bu durumda bilgi araklayan adamların beynini mi budayacaklar azıcık?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Yazılımcılarına Müjde

sametc

Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye’deki yazılım potansiyelini yurtdışına tanıtmak amacıyla bir yazılım portalı oluşturmak üzere kolları sıvadı.

C64 Türkiye #5 Çıktı!

dcc

C64 Türkiye dergisinin 5. sayısı sonunda çıktı. İşte bu sayıdaki konular:

# Demo Efektleri (3. Boyut)
# Hades' Basic -2
# ROM Rutinleri -2
# Çizgi Kursör
# Baş Aşağı Karakter Seti
# ...ve Boulder Dash :)

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)

Kablosuz İstiklal

FZ

Internet sokağa taşındı İstiklal Caddesi kablosuz internete kavuştu.

İGDAŞ´ın öncülüğünde, Koç.net ve Cisco´nun teknolojik desteğiyle gerçekleştirilen projeyle Beyoğlu´nda internete artık kablosuz bağlanmak mümkün olacak. Projeyle, İstiklal Caddesi boyunca açık alanlardan, kafelerden ya da herhangi bir başka noktadan, mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya PDA'lar ile isteyen herkes internete kablosuz olarak bağlanabilecek.

Türkiye´deki ilk kablosuz internet cadde uygulaması olan proje, New York, Londra ve Paris´in ardından dünyada dördüncü uygulama olacak. İstiklal Caddesi´nde hayata geçirilen uygulama ile İstanbul kenti çağdaş ve dijital bir metropol olma yolunda önemli bir adım daha atmış oluyor. Projeyle, Taksim başlangıcından Galatasaray Lisesi'ne kadar olan bölümünde oluşturulan Kablosuz Bağlantı Noktaları sayesinde İstiklal Caddesi, kablosuz internet erişim alanı haline getirildi. Böylece, cadde boyunca herhangi bir noktadan veya herhangi bir kafeden internete kablosuz bağlanmak mümkün hale geldi.