C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

0
sundance
Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?

Görüşler

0
bio
Gercekten de orijinallere sadik kalmis, cok basarili.

Bazi introlara sasirmamak da elde degil. Mesela, su intro C64'te de bu kadar iyi miydi sahiden? Hemen orijinalini bulup CCS64'te denemek lazim :)

http://www.docsnyderspage.de/page/files/flash/gp_main.htm
0
darkhunter
Hey gidi günler hey... O zaman yapılan demo'lara ve artwork'lere hala gıpta ile bakıyorum. Farklı bir yanları var, sanki kayıp bir bilgisayar çağıymış gibi...

Yanlız bu flash animasyonların sesleri çok mu bozuk, yoksa benim flash seslerini oss'den alsa'ya mı vermem gerekiyor :p
0
ttk
Merhaba

Çok istemiştim ama bir türlü almak nasip olmamıştı bir C64.
O zamanki programcılardaki gayret ve özellikle de kısıtlı kaynağı değerlendirme kabiliyeti şimdikilerde var mıdır bilmiyorum.
0
bio
Muzikler tekrar yapilmamis, C64'teki orijinallerinden dusuk kalite (mp3?) olarak kaydedilmis. SID formatinda orijinallerini dinlerseniz cok daha farkli gelecektir.
0
sivri
Merhaba,
Demolar çok güzel olmuş, üşenmeden tekrar yapmışlar, gönül işi tabi.
Bu arada c64/amstrad vb sistemlerde kullanılan z80 cpu ile ilgilenenler için bir adres de ben vereyim.
http://www.z80.info/

Bi ara 64k intro/demo yarışmaları vardı, hala varmış, googleda aradım da. ilgilenenler ve boş zamanı olanlar için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En iyi online ASP oyun! Bedava!!

Evil_Empire

Planetarion diye bi olay var, binlerce kişinin üye olduğu ASP ile yazılmış, text based bir strateji oyunu. Oyunu 2-3 aydir falan oynuyorum, ilk başlarda sıkılmıştım ama şimdi oldukca iyi...

Oyun birkaç ayda bir yeniden başlıyor. Herhangi bir işlem (bina, gemi, ar-ge vb.) en az 4 saat sürüyor. Yapılmasi 72 saat süren işlemler de var.

Planetarion'da tek bir gezegen ile işe başlıyorsunuz, daha sonra astreoidleri ele geçiriyorsunuz vs... Strateji sevenlerin bir göz atmasını öneririm. www.planetarion.com

Go Şampiyonluk Maçları Internetten Naklen

sundance

Uzak Doğu`nun en mistik oyunlarından biri olan GO şampiyonluk maçları, Internet Go Server üzerinden naklen yayınlanmakta.

Kobayashi Koichi (10dan) ve ona meydan okuyan O Rissei (9 dan)

İkinci maçı O Rissei 0.5 taş farkla kazanmıştı. Üçüncü maç ise şu anda oynanmakta :). Diğer iki maç ise 19Nisan ve 25Nisan`da Türkiye saati ile öğlen 12'de başlayacak.

Céidot Studios Teknoloji Demosu Bugün Yayınlanıyor

Tarık

Uzun süre bekleyip bir türlü dişe dokunur oyunlarını göremediğimiz Türk Oyun yapımcı gruplarının (birkaç istisna dışında) belkide en iddialısı ve gerçekçisi Cèidot Studios, Ageia firmasının fizik motoru PhysX' i kullanan ilk teknoloji demosunu bugün yeni site tasarımıyla birlikte indirmeye açacak. Bu demonun firmanın Hükümran Senfoni isimli oyunu hakkındaki teknolojik beklentileri karşılayacağı düşünülüyor.

Karton Dünyasında Yeni Gelişmeler Var!

parsifal

Kızımın 8-9 ay önce arkadaşında gördüğü oyun konsolunu çok beğenip istemesiyle Nintendo Switch ile tanışma fırsatı bulmuş ama okuduğum pek çok yorumda genel olarak geleceğinin parlak olmadığını düşünerek mesafeli durmaya karar vermiştim.

Önümüzdeki günlerde, Switch, kara bulutları Labo ile dağıtmayı planlıyor. Labo, mukavvadan yapılmış aletlere, oyuncaklara, eşyalara can veriyor. İster...

Desktop Tower Defense

sundance

Bazen çok basit, eğlenceli bir oyun bulursunuz. Kahve molası verdiğimde oynarım diye bir kenara koyarsınız, bir de bakmışsınız ki kahve soğumuş, aradan birbuçuk saat geçmiş, telefonlar çalmakta, birsürü e-posta sizi bekliyor vs.

Zamanında Snowcraft öyle bir oyundu, şimdi Desktop Tower Defense birkaç kat beteri. İstatistiklere bakarsanız son bir saat içinde 100,000 üstünde oynanmış oyun, 400 küsur bin kule vs. vs. olduğunu görürsünüz. Tabi oyunun yazarının bu ilgiden reklam sayesinde ayda binlerce dolar kazandığını da gözardı etmeyelim.