Clipboard 1

Karton Dünyasında Yeni Gelişmeler Var!

5
parsifal

Kızımın 8-9 ay önce arkadaşında gördüğü oyun konsolunu çok beğenip istemesiyle Nintendo Switch ile tanışma fırsatı bulmuş ama okuduğum pek çok yorumda genel olarak geleceğinin parlak olmadığını düşünerek mesafeli durmaya karar vermiştim.

Önümüzdeki günlerde, Switch, kara bulutları Labo ile dağıtmayı planlıyor. Labo, mukavvadan yapılmış aletlere, oyuncaklara, eşyalara can veriyor. İster tasarlanan üzerinden devam edin, ister hayal gücünüzü kullanın.

Cem Yılmaz'ın mukavvası ve maket yapmanın dışında uzun zaman sonra Google Cardboard ile hayatımıza tekrardan giriş yapan meşhur mukavva sanırım bu sefer de Labo ile gönlümüzü fethedecek.

Görüşler

1
butch

Tereddüt yaşıyordum. Şimdi almaya karar verdim.

2
ycanyilmaz

Almayi dusunenler icin 2nd edition'u bekleyin diyorlar. Ben de o tattaki yazilari okuyunca almaktan son anda vazgectim.

(US'de 299 dolarken, TR'de 2499 TL'lere varan fiyatlarda.)

1
auselen

Eylulden beri var bizde bir switch. Ondan önce WiiU da, hala var.

Switch oldukca neseli bir alet, biz ofiste 5 kisi Mario Kart oynuyoruz. Aletten en cok alinabilecek zevk bu benim icin. (Bes kisinin ayri switch'i var, network olayi kusursuz denilebilecek seviye de kolay)

Gameboy vs'niz olduysa, o kusaktan bireysel anlamda size alan saglayarak oyun oynayabileceginiz cok guzel bir cihaz. Evde kosenize cekilip rahatla takilabilirsiniz.

Misafir ortamlarinda cocuklarin onune koymakta cok kolay oluyor. Biraz kablo (dock) tasimasi felan var ama, yan sanayi kablolarla daha da kolay olur.

Simdi asil konuya bu karton dalgasina gelirsek: Bu Nintendon'un maker ortamlarina cevabi. Ya da egitim kurumlarindan nasil para sogusleriz olaylari. Eger acik bir ortam sunsaydilar cok super olurdu. Ama bildigimiz Nintendo bunu yapmaz. Cinden o kartonlari alip uc bes oynariz ama, ondan baska birsey degil. Kendileri bu kartonlari $70 a satmayi planliyor.

1
fkoksal

Normal karton değil mi bunlar? Yani, yan sanayisi çıkar herhalde kısa sürede?

1
auselen

App'i satar. Kartonun yanında. İki paket, premium education felan.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çabuk, çiz!

butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden...

Rixos Second Life'ta otel açıyor

fkoksal

Tüm dünyayı çığ gibi etkisi altına alan üç boyutlu sanal dünya Second Life'ta Türk otel zinciri Rixos da otel açıyor. Dünyada 6.7 milyon kişinin tıpkı günlük hayattaki gibi çalıştığı, alışveriş yaptığı, pansiyonlarda konakladığı, casinolara gittiği, evlendiği hatta kendi para birimi bile olan Second Life'taki otel yatırımı ile Rixos Almanya'dan ABD'ye kadar geniş bir kitle tarafından tanınmayı hedefliyor. Rixos'un açacağı otel Second Life'taki Amsterdam'ın ilk beş yıldızlı oteli olacak.

İki süper oyun

sundance

Yavaş yavaş DVD Rom oyunların hazırlandığı, iki cdlik oyunların artık normal karşılandığı günümüzde biraz nostalji yapalım dedim.

Nerde benim efsanevi Kelp Disk`imin mini minnacık oyunları diye bakınırken, bu iki muhteşem oyuna rastladım. Biri Snake3 (7Kb), diğeri ise Tetris (5Kb)

Bu iki muhteşem oyun bize megabytelarca dll olmadan da oyun yazılabildiğini, hem de 80286`dan P4`e kadar her tür makinada oynanabilir olduğunu gösteriyor. (Bu arada programlar virus kontrolünden geçmiştir, ama sorumluluk almıyoruz)

Motorola, Siemens ve Ericsson cep telefonu oyunları için ortak oldular

larweda

Mobil haberleşme devleri Motorola, Siemens ve Ericsson cep telefonlarının birer taşınabilir oyun platformuna dönüşebilmesi için ortak hareket etme kararı aldılar. Bunun anlamı, başarılı olabilirlerse (ki Nokia'nın bu hareketin dışında olması kıran kırana bir rekabete sebep olabilir) yakın gelecekte oyun dünyasında bir "universal" ya da açık platform oluşabilecek.

IF Comp 2005 (IF | Interactive Fiction | Etkileşimli Kurmaca)

cemuzunlar

Yarışmaya katılan oyunları oynamak ve oy vermek için... IF Comp 2005

Kabarık bütçelerin, devasa ekiplerin, onyüzbinmilyon poligon çizebilen grafik kartlarının olmadığı günlerde, "text adventure" (IF) denen oyunlar çok popülerdi. Bu oyunlar, sadece yazarak komut vermemize izin veriyordu. Bize sunabildiği grafik ve ses kalitesi ise, bana göre günümüz teknolojileriyle yapılanların çok ötesindeydi. Çünkü sınırsız bir kaynak olan hayal gücümüzü işin içine katıyordu.