cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

0
FZ
Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.
cember.net ise benzer bir modeli Türkiye'deki profesyonellere yönelik olarak hazırlamış ve insanlara hizmet sunan bir yapılanma. Bilgi işlem, bankacılık, finans, reel sektör, hizmet sektörü, medya, vb. pek çok sektörden profesyonel insan cember.net ortamına gelip iş bağlantıları kuruyor ve fikir alışverişinde bulunuyor. İş odaklı bir "sosyal ağ" olan cember.net'in önemli bir boşluğu doldurduğuna dair birkaç emare insanların işle ilgili konularda hızlı bağlantılar kurabilmesi ve Dedeman Hoteli'nde gerçekleştirilen 1. cember.net toplantısına 150'yi aşkın üyenin (sağanak yağmura rağmen) katılmış olması.

Türkiye'de Internet'in efektif ve işe yarar şekilde kullanılmasının güzel bir örneği olarak yola çıkan bu sitenin hangi noktalara varacağını ve ne tür yenilikler getirebileceğini hep birlikte göreceğiz.

Görüşler

0
simplex
Takdir etmek lazımdır, bazıları uyur bazıları yapar. Form alan isimleri ve sekmeler ne kadar OpenBC nin aynısı olsa da (bkz: OpenBC Kullanicisi ) (bkz: Cember.Net Kullanicisi )
Adamlar yapmış üyeyi toplamış yakında sosyal ağ adına ne güzel de zengin olacaklar. Neymiş kural, dışarıda yapılanları gör, incele, esinlen gerekirse bire bir kopyasını yapmaya çalış nasıl olsa kimse uyanmaz :)

Not1: Bunu polemik için yazmadım sadece canım sıkılıyor böyle durumlara, ilk fırsatta ben de bir site yapmak istiyorum esinlenecek proje arıyorum.
Not2 : Kedi uzanamadığı çiğere mundar dermiş.....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IEEE, 802.11n'yi Onayladı

parsifal

IEEE'den yazılı bir açıklama henüz gelmemiş olsada, Bruce Kraemer, 802.11n uzun dönem başkanı, 802.11 grubuna attığı mesajla bunu duyurdu.

AMD UMC ile yeni bir fabrika konusunda anlaştı

conan

AMD dünyanın ikinci büyük chip fabrikasını elinde bulunduran UMC şirketi ile Singapur'da bir fabrika açmak konusunda anlaştı. 2005'in ortalarında açılması beklenen fabrika ile AMD önemli bir sorunu olan üretim konusunda yeni bir atağa geçti. Şu anda AMD 2, Intel ise 13 fabrikaya sahip. AMD CEOsu Jarry Sanders'in yaptığı açıklama da komiğime gitti: "Real men have fabs."

Slashdot CSS tasarım yarışması!

larweda

www.slashdot.org sitesinin editörü CmdrTaco, Slasdot'a yeni bir yüz ve tasarım için herkese açık bir tasarım yarışması açıkladı. Şu anki SlashCode'a uyumlu olacak (şu anki CSS altyapısı ile aynı formatı kullanacak tasarımların katılabileceği yarışmanın bir de dizüstü bilgisayar hediyesi var.
İlgilenenler buraya.

''Açık Kaynak'' Lisansları Azalsın

butch

Geçtiğimiz yıl HP Linux yöneticisi Martin Fink'in Açık Kaynak Lisansları azalsın çağrısına ilk yanıt geldi. Intel kendi lisansını OSI onaylı lisanslardan çekeceğini açıkladı. Yazılım geliştiricileri ciddi bir sıkıntıya sokan lisans sayısı yakın bir zamanda azalacağa benziyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için buraya.

My-SQL VS Oracle

ganzo66

My-SQL, anlatmaya ne gerek, Oracle, bunuda anlatmaya gerek yok herhalde. Linux ve open source herdem güzel ortamlar. Biliyor muydunuz ki Oracle'ın şu sıralar en çok çekindiği veritabanı My-SQL... Oracle 8i'den başlayarak Linux ortamına kendini yerleştirmeye çalışıyor. Ama daha dün dünyaya gelmiş olan My-SQL Oracle'ın dizlerini titretiyor.
Bir yandan Caldera ile anlaşma yaparak, bir yandan da 9i ile ortamın sıcaklığını arttırarak ve son olarak development açısından Oracle bedava dağıtarak My-SQL'i sıkıştırmaya çalışıyor. Bence nafile; My-SQL'in hitap ettiği ortam, PHP ile bütünleşmesi, kullanım kolaylıkları ve tabiiki daha az bug'ı ile herhangi bir şey olması mümkün değil.
Aslında burada amaç, "open source ruhunu" open source ruhuna yakın görünerek yıkmaya çalışmaktır. Yapılmaya çalışan işin tek bir adı vardır, "Rabbena hep bana"...