Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

0
anonim

4 Kasım 2007

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor.Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve birlikte çalışabilirliği Orhan Kalaycı tarafından bu seminerde aktarılacaktır.

YER : Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

KATILIM KOŞULLARI : Katılım için kayıt yaptırmak gerekir.

KATILIM ÜCRETİ : 30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yüntemler: CMMI / XP

4 Kasım 2007

Konuşmacı :

Orhan Kalaycı, 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden lisans ve 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden "Yazılım Süreç Değerlendirmesi (CMM) ve Türk Yazılım Sektöründe Bir Uygulaması" başlıklı tezi ile Yüksek Lisans derecesi almıştır. Kalaycı, 1999-2001 yılları arasında Alcatel Istanbul'un CMM L1+'dan CMM L3'e ulaşmasında Yazılım Süreç Grup Lideri olarak önemli bir rol oynamıştır.

Önerilen Katılımcı Profili:
Şirketlerin Üst ve Orta Düzey Yöneticileri, Proje Yöneticileri, Süreç Yöneticileri, Yönetici Adaylarına, Kurumsal Proje Yönetimi konusunda vizyonunu genişletmek isteyen profesyoneller

Hedef Kitle:

Firmalarındaki projelerin başarısını şansa bırakmak istemeyen yazılım geliştirme için sistem oluşturmaktan sorumlu yöneticiler

CMMI modeli hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen firma yöneticileri, proje yöneticileri, kıdemli yazılım uzmanları

XP ve CMMI'ın bir arada nasıl çalışabileceğini görmek isteyenler


Konu:

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yüntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor. Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve

birlikte çalışabilirliği bu seminerde aktarılacaktır.

Program :

10:30 XP pratikleri - 45 dk.

11:15 CMMI - 45 dk.
12:00 Ara

12:30 XP ve CMMI uyumu - 45 dk.
13:15 Soru & Cevap - 45 dk.

Yer :

Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

Katılım Koşulları :

Katılım için sirina@ipyd.org adresinden kayıt yaptırmak gereklidir.

Katılım Ücreti :

30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

o Bu Etkinlik PMP'lere 3 PDU kazandırmaktadır.

o Katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

o Katılım 30 kişi ile sınırlı olduğundan lütfen önceden kayıt yaptırınız.

Görüşler

0
misafir
çevik yöntemler? cmm l1+, cmm l3? bu etkinlik pmp'lere 3 pdu kazandırmaktadır?! birşey anladıysam arap olayım. neyse zaten kimse de anlamamı beklemiyor herhalde. katılım 30 kişiyle sınırlı olduğua göre...

bu "şanslı" 30 kişiyi de çok merak ettim doğrusu :-)
0
FZ
Çevik: agile. Gerisi için Gugıl yardımcı olur herhalde?
0
misafir
özür dilerim. insan çok şey bildiğini sanıp da birden hiç anlamadığı şeylerle karşılaşınca böyle tepki veriyor işte :-(
(insan derken kendimden bahsediyorum)
0
FZ
Bilgisayar dünyası çok geniş, herkesin her şeyden haberdar olması düşünülemez. Eğer ekip halinde ticari yazılım geliştirme ve / veya bir yerlere satma, ihalelere katılma, vb. işlerin içinde değilseniz yahut BT sektöründe proje yöneticisi olarak çalışmıyorsanız CMMI, XP gibi kısaltmalar ve terimler büyük ihtimalle tanıdık gelmeyecektir, bu normaldir.
0
FZ
Nasıl ki BarCamp etkinliğine gitti isek bu etkinliğe de gideceğiz. ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

istanbuLX: Yerli İşletim Sistemi

FZ

2001 yılında, işletim sistemleri konusunda yerli bilgi ve yazılım üretmek amacıyla başlattığımız 'istanbuLX İşletim Sistemi' projesi tamamen kamuya açılmaktadır. Önümüzdeki ay ekibin genişletilmesi işlemi tamamlanacaktır.

Açık kod felsefesi ile geliştirilen projenin tüm geliştirme safhaları kamuya açık hale getirilecektir. Bu aşamada, siz değerli Türk kullanıcıları/geliştiricileri de projeye katılabilir, geliştirilmesine yardımcı olabilirsiniz. Proje herkese açık olup haberleşme listemiz istanbulx@istanbulx.org adresinde hizmete girmiştir. Üye olmak için istanbulx-subscribe at istanbulx.org adresine boş bir e-posta atmanız yeterlidir.

istanbuLX, tasarım aşaması ve geliştirme aşaması belli ölçüde bitirilmiştir. İlk versiyonu 0.1.1-farabi olarak 14 Kasım 2001'de, ikinci versiyonu ise 0.1.5-sinan olarak 15 Şubat 2004'te çıkarılmıştır. Son versiyonu 15 Ağustos 2004 tarihinde 0.1.6-sinan olarak çıkarılmıştır. Bu versiyonu aşağıdaki bu adresten edinebilirsiniz.

MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

vst

Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.

Quantum bilgisayarlar için programlama dili...

lalapoo

Bilim Teknik ya da herhangi bir bilgisayar dergisinde mutlaka quantum bilgisayarlarla ilgili bir yazı okumuş bir fikir sahibi olmuşuzdur.

Mesela bit kavramı yerine Qubitlerin kullanıldığı,şimdiki bilgisayarlardan 1,000,000,000 kez daha hızlı olacağı, çok daha az enerji harcayacağı ve bunun gibi daha birçok şey.Ama bütün bu bilgiler havada duruyor ve quantum bilgisayar kavramı bizim için soyut olmaktan öteye geçemiyor.Bu yetmezmiş gibi şu sıralarda quantum bilgisayarlar için bir de programlama dili geliştiriliyor.

Quantum Computation Language

Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

Soulblighter

Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.