Çin´den Linux tabanlı yeni telefon.

0
conan
E28 isimli bir Çin şirketi Ağustos'tan beri iç pazarda linux tabanlı PDA/Cep telefonu kombinasyonu olan ürünü E2800'ü yaklaşık 600$lık bir fiyatla pazarlamaktaymış. 123 gramlık bu alette cep telefonu, dokunmatik ekran, PDA, el yazısı tanıma, sayısal fotoğraf makinası, SD card ile hafıza genişletebilme (512MB) gibi özellikler var. Ekranı 240x320 ve 4096 renk olan telefonun yakında amerika ve avrupa pazarına sunulması düşünülüyormuş.

Görüşler

0
Sijiero
Hayran olmamak elde değil ya. Elin çinlisi yapıyor gerçekten. Şuraya bir günde "Türkiyede ..... falan yapılmıştır. Bilmem ne zaman piyasaya sürülcekmiş, hadi merakla bekliyelim" v.s gibi bişe ne zaman yazıcağız ya :(
0
FZ
Bu nasıl bir aşağılık kompleksidir ben bunu çözemedim! Hayır yani Türkiye´nin dünyanın 1 numaralı refah, ilim, irfan, teknoloji, vs. ülkesi olmadığı hepimizin malumu da yani bir başka ülkedeki sıradan bir ticari teknoloji nasıl oluyor da böylesine bir aşağılama için kestirmeden bir sebep teşkil ediyor?
0
Sijiero
bunun aşşağılık kompleksiyle alakasını çözemedim!!!!!

Sanırım aç karnına msj yazıyorsun. sinir yapıyor heralde....

Bir kere msj ı okursan " hani afdamlar yapmış biz de yapalım" gibi bir hava sezersin. "adamlar yapıyor ya gerçekten biz de kahveye gidip okey oynamaya devam diye bişe " algılıyormusun gerçekten?

!!!! gerçekten sinirlendim!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Hediyeli Yarışma

oktay

Linux34.com ve Turk-PHP.com aracılığıyla hazırlanan Linux CD hediyeli bilgi yarışmasının ikinci ayağı başladı. Her hafta kazanan bir kişiye RedHat 8 CD'si hediye ediliyor.

Soruları ve yarışma hakkında daha fazla bilgiyi http://www.linux34.com/yarisma.php adresinde bulabilirsiniz.

Hepinize bol şanslar.

UMeet 2002, IRC ile online UNIX konferansları

Maverick

İnternetin belki de en popüler ve yine de en az saygı gören servislerinden birisi IRC`nin doğru kullanımına güzel bir örnek izledim bu sabaha karşı. Saat 03:00 - 05:30 arası irc.uninet.edu ağında #linux kanalında "Introduction to handhelds with GNU/Linux" konulu bir sanal konferans vardı. Bir konuşmacı (Francisco J. Reyna) kanalda sunumunu ingilizce yaparken (web üzerindeki slaytlarla destekliyordu), izleyiciler #qc kanalından yorum veya sorularını yönelttiler. Konuşmacı (yazıcı mı demeliyim yoksa :^) sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt vermeyi tercih ettiği için gerçek bir konferanstan çok daha etkili olduğunu eklemeliyim (saat dilimi sorununu görmezden gelirsek). Bu akşam Türkiye saati ile 22:00`de son bir toplantı daha var. Bu daha çok "Kernel 2.5" hakkında bir yuvarlak masa toplantısı olacakmış. Katılımcılar: Dave Jones. Suse Linux; Andrew Morton, Digeo Inc.; Rik van Riel, Conectiva; Ralf Bächle, Linux-MIPS.; Robert Love, maintainer of the kernel-preemption patch. Kaçırdığınız toplantıların listesine ve loglara bu adresden ulaşabilirsiniz. Keşke daha önce haberimiz olasaydı :/ Bu akşam tüm Fazlamesaicileri saat 22:00`de irc.uninet.edu #linux kanalına bekliyorum. Görüşmek üzere...

Debian sürüm 3.0 çıktı!

cadas

Sonunda Debian GNU/Linux version 3.0 çıktı... Resmi sitede çıkan haberi okumak için buraya, Slashdot'taki yorumları okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.(Ed. Aaa debian 3.0 çıkmış şunun haberini yapayım diye yönetici arabirimine girdiğim anda, bu haberle karşılaştım :) FM bu işte...)

Xfce 4.4.1

ErenTurkay

Bir çok hatası giderilen ve Türkçe çevirisi yapılan Xfce 4.4.1 duyuruldu.

Özellikle 4.4 dalının Türkçe çevirilerinin yapılması bizi daha çok ilgilendiriyor. Her ne kadar bazı eksiklikler olsa da kullanılabilir durum.da. 4.4.1 'tarball'ları 2 önemli hata içeriyor.

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.