Clixpy ile kullanıcıların neler yaptığını gerçekten görün

0
wizzyfx
Geçtiğimiz hafta yayına giren Clixpy ile, web sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanıcıların sitenizdeki tüm hareketlerini kayıt altına alabilirsiniz.
Bir sitenin kullanılabilirliğini arttırmanın belli başlı yolları var. Hepimiz sunucu kayıtlarını inceleyen programlar ya da Google Analytics tarzı 3. parti uygulamalar kullanarak çeşitli analizler yapıyoruz. Hatta, bazı sitelerin tasarım aşamasında kullanıcının fare kullanımını ve göz hareketlerini takip eden gelişmiş testlere başvuruluyor.

Peki sitenize giren kullanıcıların tam olarak neler yaptığını görebilme şansınız olsaydı nasıl olurdu? Geçen hafta açılan www.clixpy.com tam olarak bu işi yapıyor.

Sistem, kullanıcının fare hareketlerini, tıklamaları, kaydırma çubuklarını ve form alanlarını takip edebiliyor. Ayrıca Ajax çağrılarını da kaydedebiliyor. Tüm bu kayıtlar bir film gibi sonradan seyredilebiliyor.

İlk akla gelen soru ise güvenlik, site şifre alanlarını kaydetmediğini beyan ediyor. Ayrıca demografik bilgileri tutmadığını ve paylaşmadığını söylüyor. Fakat yine de hassas bazı sayfalara kodu eklememenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanabileceğiniz uygulama, ilk 10 kayıt için ücretsiz. Eğer kullanmaya devam etmek isterseniz 100 adet kayıt için 10$ ücret talep ediyor.

Görüşler

0
Tarık
bu kadarıda iyice röntgenciliğe giriyor be. :)

size güvenen insanları evinize çağırıyorsunuz, sonra yan odada gizli kamera kayıtlarını izliyorsunuz gibi gibi ;)

Fakat günümüzde ziyaretçisinin site ana sayfasının hangi bölgelerine tıkladığının, nerelere tıklayabileceğinin grafik mrafikle hesabını yapıp bunu birde makale makale yayınlayan web tasarımcı, bilgisayarcı manyaklar için birebir.
0
anonim
Basit fikir mükemmel uygulama. Kısa sürede çok ciddi maddi gelir elde edecekler gibi gözüküyor.
0
mow
Üzüldüm şimdi gerçekten. Ben 2 yıl önce bunun aynısını yaptım (birebir aynısı, amaç aynı kullanılan yöntem aynı vs.)

Daha sonra ülkemizde benzer işi yapan kodaman bir firmaya bahsettim, biraz ilgilenilse de gerisi gelmedi. Sonra başka bir kodaman firmaya gittim onlarda çalmaya çalıştı. Öyle öyle derken yatırdım projeyi.

Neden kendin yapmadın dersen; bu bilgilerin tutulması için ciddi sunuculara, veritabanlarına ve bant genişliğine ihtiyaç vardı ve gücüm yetmiyordu.

Of canım çok sıkıldı...

Not: Sanırım bunun aynısından daha başka da var.
0
ibm07
aynen be tam bi röntgencilik olmuş bu da....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni P2P - IRIS

cazz

Amerika'da, devlet tarafindan gorevlendirilmis bir ekip, var olan P2P teknolojisindeki sorunlari cozme amacli yeni bir P2P agi kuruyormus : IRIS (Infrastructure for Resilient Internet Systems)...

Projeden (ve MIT'den) Hari Balakrishnan soyle demis :

"Sunuculara karsi Denial of Service saldirilarini sona erdirecek!"

Balakrishnan ve arkadaslari , IRIS icin yeni bir arama algoritmasi da gelistireceklermis...

Bakiniz efenim...

Savaş Hazırlıkları ve İnternet

anonim

ABD son hızla asker yığına devam ederken içerideki paranoya da büyüyor. Ülke içinde her türlü önlemi alıyorlar. Bunun son örneği Savunma bakanı Donad Rumsfeld´in .mil uzantılı web siteleri için yayınladığı mesaj.

Mesajın tamamı www.fas.org/sgp/news/2003/01/dodweb.html adresinde. Ama benim özellikle dikkatimi çeken bir kısmı internetin gücünün en büyük ispatlarından biri olarak gördüğüm için buraya almak istiyorum.

Metinde şöyle diyor:
AN AL QAEDA TRAINING MANUAL RECOVERED IN AFGHANISTAN STATES: "USING PUBLIC SOURCES OPENLY AND WITHOUT RESORTING TO ILLEGAL MEANS, IT IS POSSIBLE TO GATHER AT LEAST 80% OF INFORMATION ABOUT THE ENEMY."

Yeni Bir Sosyal İmleme Ağı

cann

Sosyal imleme ağlarına yeni bir kan olarak inter.net.im beta versiyonda açıldı. kısaca internet'de rastladığınız haberleri, ilginç bulduğunuz siteleri yada blog yazılarını burada işaretliyebilir, diğer populer imleri görebilir ve yorum yazabilirsiniz...

Tezler internette

yilmaz

YÖK, yayınlanan tezleri bir internet sitesi aracılığı ile yayına sundu. http://tez2.yok.gov.tr/ adresinden erişilebilen siteye üye olarak tezleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

sidar

TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
"İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "