Dağıtık C Derlemesi

0
sundance
Sabah sabah Freshmeat'de güzel bir program buldum.

\r \r Basitçe büyük bir C programını network üzerinde dağıtık olarak derlemeye imkan sağlayan bu program ne makinaların NTFS ile birbirine bağlanmasını, ne saatlerinin ayarlı olmasını, ne de aynı geliştirme kütüphanelerine sahip olmalarını gerektiriyor.

\r Wine derlerken bir deneyin derim ;)
gnu

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Para ve Müşteri ile Buluşuyor

FZ

Özgür (Bedava?) Terminaller

The Linux Terminal Server Project isimli proje pek çok kişinin yıllar önce çözülmüş olduğunu düşündüğü bir problemi - kullanıcıların merkezi bir bilgisayar sistemine bağlanması - problemini çözüyor. Hey! PC'ler Mainframe'leri öldürmemiş miydi?

Bugün bile, pek çok kurumun asıl yükünü uzakta bir yerde bulunan bilgi işleme merkezleri çekiyor. Bilgi girişi için tuşlara teker teker basmak henüz otomatikleştirilemedi, insan emeğine yoğun bir şekilde ihtiyaç duyuyor ve bir çift gözle ele sahip olan canlılar PC-oid makinalara alıştıkları için de epey pahalıya patlıyor. Kullanıcıların masalarının üzerinde duran bu canavarların maliyetinin aşağı çekilmesi bir şirketin finansal durumunda hatırı sayılır bir iyileşmeye yol açabilir.

Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

sundance

En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...

.NET İçin C Derleyici

lifesdkver0_1

C ile .NET uygulamaları geliştirmek için atılan adımların meyvaları alınmaya başlanmış. Yazdığınız C kodunu .NET'in IL (Intermediate Language) bytecode'una çeviren ve en önemlisi, iş gören bir C derleyicisine bu adresten ulaşabilirsiniz.

[FlameWarsON] Eh, devir bytecode devriyken; üst seviye uygulamalar için C'ye kimin ne ihtiyacı var? [/FlameWarsOFF]

Bana lisansını göster!

anonim

Eğer bir işletim sistemi (misal GNU/Linux) kullanıyor ya da pazarlıyorsanız GPL doğal olarak çok uygun bir seçim olarak gözükmekte ama aynı şeyi kullandığımız uygulamalar için de söylemek mümkün müdür?

Ünlü Berkeley DB geliştiricilerinden Mike Olson son makalesinde lisans modellerine farklı bir açıdan yaklaşıyor.

GPL Hayallerimizin de Ötesinde

sundance

Serbest yazılımlar konusunda hep anlaşılamayan şey, nasıl olup da bu adamların hayatta kaldığıdır. Düşünsenize 9-6 işe gidip gelen yine de iki yakası biraraya gelmeyen insanların dünyasında nasıl olup da bedavaya program yazan insanlar yaşamlarını sürdürebilirler ki ?

Tahmin edemeyeceğiniz kadar iyimser bir şekilde ;)