Darwinia: Gerçek oyun tadını özleyenler için

0
FZ
Daha hızlı grafik motorları, daha pahalı, en bir gelişmiş 3D hızlandırıcılı ekran kartları, daha fotogerçekçi görüntü, daha hip hop müzikler, 2 DVDye zar zor sığan şişko programlar. Saçma sapan efektler ve bunları optimize etmek için sabahlayan programcı ve tasarımcı ordusu.

Hayır, güzel bir oyun böyle bir şey değil. Bilgisayar deyince aklına Pentium IV, hyperthreading, on milyar megahertz gelen, oyun deyince Sony PlayStation 345345'i düşünen çocuklardan önce, yaratıcılığa, sadeliğe, ince esprilere, zeka pırıltılarına, oyun kültürüne ve raconuna önem veren programcılar ve oyun sevdalıları vardı. Günlerce kesintisiz oynayıp bu işin profesyoneli olmanın cılkını çıkarmış oyunculardan önce biraz daha ruhu olan hevesliler vardı.

Daha önce Uplink ile tanıdığımız ve FM'de yazdığımız Introversion Software yeni oyunu Darwinia ile karşımızda ve o özlediğimiz tadı çok farklı şekilde yeniden yaşatmaya kararlı görünüyor.

Eğer siz de gerçek oyun tadını özleyenlerdenseniz, o zaman Darwinia eski güzel günleri çok çarpıcı şekilde hatırlamanızı ve yaratıcılığın ne olduğunu tekrar düşünmenizi sağlayacak türden, bağımlılık yapıcı bir oyun.

Oyunla ilgili bir PC Review yorumu da durumu gayet güzel özetliyor.

Not: Bir de Uplink benzeri MyLink ile ilgili bir haber yapmışız vakti zamanında. Yaşlanıyor muyuz ne ;-)

Görüşler

0
serdem
İşimiz gücümüz var, iş çıkartıyorsunuz başımıza. Bunun demosunu buldum sitesinde, hatta Debian Sarge uyumlu diyor ama o dosyanın nasıl açılacağını anlayamadım ben. Bir zahmet...
0
cbc
linux için bir shell scripti var. konsolda "sh darwiniaxxx.sh" deyip çalıştıracaksınız.

fakat çalışması için gtk'nın eski bir sürümü gerekli. maalesef tam sürümünü anımsamıyorum (libgtk1.2 paketini kurup deneyebilirsiniz).

bu arada full oyunu bitirmek üzereyim. son bölümdeyim :)
0
serdem
Tesekkurler, oldu simdi. Detaylı incelemedim ama Debian'da çalışıyor. gtk sorunu çıkmadı.
0
anonim
<a href="http://www.blog.konami.jp/gs/hideoblog/">Hideo Kojima</a> gibi bir yaratık varken PlayStation dünyasına daha olumlu yanaşmanız taraftarıyım :)
0
anonim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C-64 oyun çekimi!

sundance

C-64 oyun çekimi, isteyene kasette, isteyene diskette.

Not: Sözkonusu satışı yapan kişi, ya da şartlar hakkında bilgi sahibi değiliz. Gönlümüzdeki iflah olmaz Commodore'cu çocuğu ve fırsat olsa da 'yeldeğirmenleri ile savaşsak' romantizmini saymazsak...

İki şoklu dualshock

ekrems

Biz Playstation 3'ü sabırsızlıkla beklerken Sony hala PS2'de kullandığı dualshockla ilgili immersion'un açtığı patent davasını kaybettiği bugün neredeyse tescillendi. Ceza şimdilik 90,7 milyon dolar. İşte genç bir teknoloji şirketinden ilginç bir başarı hikayesi...

22 aylık Wii oyuncusu!

sundance

Muhtemelen herkes Nintendo'nun Wii ile, bilgisayar oyun dünyasını genelde erkeklerin ilgisini çeker bir yer olmaktan çıkarttığı, dahası arayüzlerini küçük çocukların bile kullanabileceği hale getirdiği konusunda hemfikir.

Bu öngörünün ne kadar etkin olduğu bu videoda daha da iyi gözükmekte. Daha iki yaşını bile doldurmamış bu çocuk, makul seviyede (birçoğumuzun ebeveyinlerinden daha iyi) tenis oynamakta ve belki de daha önemlisi aradaki gereksiz bulduğu videoları geçebilmekte.

Voodoo performansı ve yeni donanımlar

3lobyte

Teknoloji her zaman ilerleyen bir konu olduğu düşünülsede geriye dönüp baktığımızda ticari stratejilerin teknolojinin her zaman ilerlemesinden yana değil hatta çıkarlar söz konusu olduğunda gerilemesini sağlayan bir konu olduğunu görmekteyiz,

Bundan 10 sene önce concorde uçakları Avrupa - ABD arasındaki uçuşları 2100 km hızla yaparken bu gün bu uçuşların 850 km hızla yapılabimesi ve tekrar concordenin hızına ulaşılmasının ileriki 10 yıl içerisinde hayal olduğunu görmekteyiz.

Aynı şey bilgisayar teknolojisi içinde farklı devrilerde farklı dönemlerde olduğunu görmekteyiz bunun en bariz örneği de belki de voodoo ekran kartlarıdır.

Jordan Mechner Günlükleri

parsifal

Bu çekimi izledikten sonra aklınıza ilk gelen şey nedir? Benim aklıma Prince of Persia'dan başka bir şey gelmedi. Oyunun yaratıcısı Jordan Mechner 23 yıllık geçikmeylede olsa günlüklerini yayınlamaya başladı. 3 yılını Apple II başında geçirerek efsane oyunun nasıl ortaya çıktığını, Karateka'nın hikayesini ve sahne arkasında gelişen olayları takip etmek heyecan verici...