Debian, Gentoo, Mandrake: Performans karşılaştırmaları

0
roktas
Dağıtımlar arasındaki performans farklılıkları zaman zaman FM'de tartışma konusu olur. Bu haber'e Debian haftalık bülteninde rastladım. Gentoo ve Mandrake'nin şu meşhur optimizasyonlarının son kullanıcı nezdinde ne kadar hissedilir olduğu, Debian gibi optimize edilmemiş (!) bir dağıtımla karşılaştırma yapılarak incelenmiş ve önceden umulmayan bazı ilginç sonuçlara ulaşılmış. Buyurun buradan okuyun.

Görüşler

0
skoylu
Debian'in optimizasyonsuz oldugunu kim soyledi ki ? Yanilmis !

Debian belki arch=i586 ile derlenmemis olabilir ama asil yapilmasi gereken kernel, buffer, XFree management, surekli calisan uygulamalar vs. yonlerinden gercekten son derece iyi optimize edilmistir. Bir XF86'yi derlerken, configure'den sonra yazacaginiz --with.... ler performansi march=... yazarak yapabileceginize gore 10 kez fazla artirabilir.

0
ACetin
Sonuçlar bana göre son derece ilginç...
Mandrake'nin sağlam bir yapısı olduğunu biliyordum.Fakat sağlamlık bazı yerde düşük performansı da beraberinde getirdiğini sanıyordum...
0
anonim
``mandrake`nin saglam bir yapisi oldugu``
ilginc dogrusu, ben de bunu ilk defa sizden duyuyorum, sanirim (olmayan) tum linux temelimi yeniden insa etmeliyim...
0
FZ
DKKİBSD (Debian Kullanmak ve Kullandırmak İçin Bir Sebep Daha)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EvilEntity Linux 0.25DR İncelemesi

anonim

LinuxTurkey masaüstünün lider dağıtımı olma iddiasında, asi ve değişik bir dağıtım olan EvilEntity Linux´un ilk Türkçe incelemesini yapmış.

Bu yazıda kelimenin tam anlamıyla garip bir dağıtım olan EvilEntity Linux (EEL) u inceleyeceğim. Öncelikle EEL nin felsefesinden bahsetmek istiyorum. EEL Windows ile ilgili herşeye gıcık olan ve Windows´suz da harika bir masaüstü olabileceğini kanıtlamaya çalışan bir dağıtım. Evet, buraya kadar herşey normal görünüyor ancak EEL Gnome ve Kde´yi Windows´u taklit etmeye çalışmakla suçluyor ve bu yüzden onlara yer vermiyor. Hatta çok bilinen hiçbir pencere yöneticisine yer vermiyor.

Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

tupac

Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Linux World´den Linus Torvalds röpörtajı

tongucyumruk

Linux World, ruhani liderimiz Linus Torvalds ile yaptığı röpörtaj'da şimdiye kadar birçok kimsenin sormaya çekindiği soruları cesurca soruyor; Linux ve Linus ile ilgili karanlıkta kalmış birçok noktayı aydınlatıyor. İşte Linus Torvalds'ın gerçek yüzü.

1.Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 16-19 Mayıs 2002

polat

Bu baharda bütün penguenler bir araya geliyor (This spring all the penguins are getting together linux and free software festival). Slogan bu. 16-19 Mayıs'ta Ankara'da görüşmek üzere. Ayrıntılar senlik.linux.org.tr

SuSE 9 İncelemesi ve Kurulum Rehberi

ghanthar

SuSE ana bayisi Linux34 ün SuSE.web.tr sitesinde SuSE 9 incelemesi yayımlandı. Ekran görüntüleri ve adım adım kurulum anlatımı ile oldukça detaylı olan bu incelemeye ulaşmak için tıklayın.