1.Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 16-19 Mayıs 2002

0
polat
Bu baharda bütün penguenler bir araya geliyor (This spring all the penguins are getting together linux and free software festival). Slogan bu. 16-19 Mayıs'ta Ankara'da görüşmek üzere. Ayrıntılar senlik.linux.org.tr

İlgili Yazılar

Busy Box - Minimalist Linux meraklılarına

sundance

Hep merak etmişimdir madem Windows`a alternatif, neden Linux`da devamlı şişiyor diye. Glibc, KDE filan derken dev gibi bir sistem karşımıza çıkıyor. Herşey bir yana temel *nix komutları için bile mblarca yer ve Lib5, Lib6 kullanmamız gerekiyor.

Benzer bir kaygı ile BusyBox ekibi, hemen hemen bütün temel Linux komutlarını tek bir dosyada toplamışlar, hem de UPX`lendikten sonra sadece 130K`a inen bir tek dosyada.

Hangi komutlar mı var bu 130K`nın içinde ? ...

Linux Geliştiricileri'nden Teklif: Tarif Edin Sizin için Sürücüyü Biz Yazalım

FZ

Linux çekirdek programcılarından ve "Linux Kernel in a Nutshell"in yazarı Greg Kroah-Hartman blogunda çok önemli bir haber duyurdu. Bu haberde bahsedilenler gerçekleşirse GNU/Linux kullanıcıları kısa sürede çok daha fazla donanım desteğine, açık kodlu sürücülere ve kaliteli donanım sürücülerine kavuşabilir.

Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

sundance

Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

Linux Source Code`unu dinleyin!

raistlinthewiz

Free Radio Linux, Linux 2.4.18 source codeunu broadcast ediyor! 4,141,432 satır içeren kodun okunması 593.89 gün sürecek. Evet hemen siz de kodu dinlemeye başlayın! http://radioqualia.va.com.au/freeradiolinux/

Linux Kernel 2.6: Nasıl buraya gelindi ?

sundance

On yılı aşkın yolculuğunda 2.6 kernel ile önemli bir aşamaya gelen Linux, ticari Unixlerden ileri olan ve şirketlerin önemli ihtiyaçlarına cevap veren özellikleriyle (64Gb Ram adresleme, terabytelarca dosya alanı vs.) ölçeklenme problemini de geride bırakmışa benziyor.

Taş gibi sağlam 2.2, yepyeni özellikleri ile 2.4 derken sunucu piyasasına olduğu kadar masaüstüne yönelik yenilikleri de bünyesinde barındıran 2.6 kernel nasıl geliştirilmiş, öncekilerden farklı ne gibi araçlar ve yöntemler uygulanmış konusunda IBM DeveloperWorks yine muhteşem bir makale hazırlamış.