del.icio.us

0
cbc
del.icio.us yer imleri(bookmark) saklamak için kullanılan bir site. Tüm üyelerin yer imlerini incelemek mümkün.

http://del.icio.us/rss/uyeadı adresini ziyaret ederek yerimlerini rss olarak almak, /html/uyeadı adresini ziyaret ederek düz html olarak aynı veriye erişmek mümkün.
Eğer yeterli ilgi olur ise fazlamesai üye ayarları altına "del.icio.us kullanıcı adı" seçeneğini ekleyip "fazlamesaicilerin en fazla kaydettiği site" gibi bloklara sahip olabiliriz. Bu vesile ile topluluğun genel gidişatını takip etmek de mümkün olacaktır.

Ne dersiniz?

Görüşler

0
euler
Ben bir süredir kullanıyorum del.icio.us'ı. Çoğu zaman google'dan bile ulaşamadığım son derece yararlı adreslere kolay bir şekilde ulaşmamı sağlıyor. Kendi içinde bir arama mekanizması olması güzel.

Örneğin ajax konusunda gayet şık dokümanlara, örneklere, uygulamalara ulaşmak mümkün. Aradığımı rahat bulabiliyorum. Dahası gereksiz siteler içerisinde kaybolup vakit kaybetmiyorum çünkü çoğu kişi listesine gerçekten beğendiği, diğerlerinden farklı nitelikleri olan siteleri ekliyor.

Ayrıyetten öneriniz de güzel. FM camiasının neleri nerelerden takip ettiğini görebiliriz. Karşılıklı bir etkileşim söz konusu olabilir.
0
sefalet
FM nin forumunda buna benzer bir hizmet veren site verilmişti zamanında. Bunu tam inceleyemedim acaba reklam amaçlı kullanımı önlemeye yönelik bir yol kullanıyorlar mı?
0
innaw
guzel bir oneri bence.

del.icio.us'u turlu $ekillerde severek kullaniyoruz:
http://pchere.blogspot.com/2005/02/absolutely-delicious-complete-tool.html

ya da
http://del.icio.us/popular/del.icio.us

basitlik, basitlik, basitlik.
0
cmx
eğer del.icio.us'u yanlış anlamadıysam buna benzer olarak stumbleupon denilen bir firefox eklentisi var..yalnız onun community oluşturma gibi bir artısı da var.
0
osmanizbat
furl.net kullanıyorum. Kaydettiğiniz bookmarkın sizin gördüğünüz haliyle bir kopyasını tutma, keyword iliştirme, private bookmark gibi özellikleri var. Bu gibi şeylere benzer olarak "online browser history" gibi birşey de geliyor aklıma, bilmiyorum yapan var mıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güzel Siteler - 2: Aftermath2000.org

sundance

Kelime anlamı "Savaş, yıkım sonrası" olan aftermath2000.org ülkemizde eksikliğini çektiğimiz kaliteli Internet haberciliği konusunda ciddi bir eksiği kapatıyor.

Gerek tasarımı, gerek yorumların kalitesi ve gelir geçer olmaktan uzaklığı ile bize ilham veren, keyifle izlediğimiz bir site.

Herkese tavsiye ederiz. Bu ortam hakkında söyleyecek sözü olanlara özellikle...

Patronlar ve çalışanlar....

anonim

Biraz önce bir yazıya yorum yazdım. "Bana mı ilerliyorsun ey teknoloji !" yazısına... Ama aslında yazdıklarım yeni bir yazı olmayı hakkediyor bence. Bu yüzden biraz daha detaylı olarak tekrar yazacağım affınıza sığınarak.
Sorun patronlar, çalışma saatleri, teknoloji geliştikçe niye daha az çalışmıyoruz sorunu...

Alkolik bilgisayar geliyor

sametc

Mevcut laptoplarla da çalışacak yeni teknoloji methanolün parçalanarak enerji üretmesi tekniğine dayanıyor. Toshiba, alkol pillerinin dizüstü bilgisayarlara 5 saat yetecek güç verdiğini öne sürüyor.NTVMSNBC.com

fazlamesai.net'e soralım: Özgür yazılım için neden GNU/Linux?

numb

Öncelikle, makalenin orjinali için buraya göz atabilirsiniz.

Makalede genel olarak birçok önemli özgür yazılımın [1] Microsoft Windows versiyonları da olduğundan ve ne yazık ki bunları MS Windows üzerinde konfigüre etmenin ve kurmanın çok çok daha kolay olduğundan bahsedilmiş.

FM Linux - Bölüm 2

SHiBuMi

Geçen haftaki hararetli FM Linux tartışmasında ortaya saçılanları derleyip toparlamak ve bir düzene sokmak için aşağıdaki listeyi oluşturdum. Gelen yorumları derledim ve objektif kalmaya çalıştım. İşte son durum: