Direct-X 8.1çıktı

0
sundance
Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download

Görüşler

0
ebola
Merhaba

verilen download linki Win98-me icin olan.
w2000 kullananlarin isine yaramaz.
0
sundance
Onu da bir zahmet diğer linkten gidip buluverin :)
0
anonim
XP ile 8.1 geliyor zaten. Hala XP'ye gecmediniz mi yoksa ? :) (Professional 128MB RAM'le 80 MB takas kullaniyor benim makinede. Yeni gececek olanlari uyarayim. Home edition'da hafiza kullanimi nasil deneyen veya bilen var mi?)
0
anonim
>Professional 128MB RAM'le 70 MB takas kullaniyor benim makinede.

Duzeltmeme gerek var mi bilmiyorum ama, boot edildikten hemen sonra alinan degerden ve standart kurulumdan bahsediyorum..
0
anonim
Hey o 80 nasil 70 oldu :)))
Anonymous postlara izin verme politikanizi tekrar gozden gecirebilirsiniz birkac duzeltme daha gonderirsem :))
0
anonim
OpenGL e tek konuda tek olamiyor ve olamayacak :
platform bagisizligi. Directx sadece Windows platformunda calisiyor ( fazlasini bilen varsa yazsin ) ve M$ stratejileri nedeniylede oyle kalacak gorunuyor. Oysa OpenGL, Windowstan tutun Linux, Unix, MacOS, BeOS... gibi hemen hemen butun platform larda calisiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

eepp

Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html

Bilgisayarı Olup da Kullanamamanın Dayanılmaz Ağırlığı

FZ

Dün akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum... Makinanın başında güzel güzel işime gücüme bakarken ve bir yandan "hmm, acaba önce ödevimle ilgili olarak Prolog mu çalışsam yoksa keyifli bir şekilde Common Lisp mi çalışsam" diye düşünürken ve Emacs'i her ikisi için de ayarlamış, dosyaları filan açmışken telefonum acı acı çaldı. Arayan, İTÜ Matematik Müh. bölümünden bir dostumdu. Kendisi birkaç yıldır bir lisede matematik öğretmenliği yapıyordu. Müsait olup olmadığımı, bana gelip bilgisayarımı kullanması gerektiğini söyledi. Hay hay, tabii ki dedim ve şöyle düşündüm: Bu dostumun evinde iki bilgisayar var, gemi mühendisi eşinin kullandığı güçlü bir bilgisayar ve kendisinin kullandığı yine yeni alınmış sağlam bir alet, herhalde ikisinde de ciddi bir sorun oldu ki bana gelmesi gerekti. Biraz sonra okuyacağınız gibi durum biraz daha çetrefilli imiş...

XP Service Pack yolda

SHiBuMi

Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Microsoft´tan Steve Ballmer Türkiye´de

FZ

Microsoft'un planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Steve Ballmer, 5 Mayıs'ta başlayacak olan İzmir İktisat Kongresi'ne de katılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Microsoft'un Türkiye'de eğitim alanında kapsamlı bir yatırım hazırlığında olduğunu belirterek, şirketin CEO'su Ballmer'ın bu yatırımlar kapsamında görüşmeler yapacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Ballmer'ın Türkiye ziyareti sırasında, 5 Mayıs'a kadar detaylarının kesinleşmesi durumunda Microsoft ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. Anlaşmaya göre Microsoft, bakanlık bünyesindeki öğretmenleri bilgisayarlı eğitim konusunda eğitecek. Anlaşma kapsamında Microsoft'un öğretmen ve öğrencilere indirimli ya da bedava yazılım vermesi bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Ballmer kongre öncesinde Manisa'ya geçerek Vestel City'yi ziyaret edecek ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. Edinilen bilgiye göre Manisa'daki fabrikaları ve Vestel City'yi ziyaret isteği dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'tan geldi. Microsoft'un öğretmenlere yönelik eğitim projesinin bir de donanım ayağı bulunduğunu belirten gözlemciler şunları kaydetti: "Microsoft'un sponsorluğunun içinde Vestel'den donanım (bilgisayar) alımı da olabilir. Çünkü proje yazılım ve donanım olmak üzere iki ayaklı. Vestel, Microsoft'a geçmiş yıllarda web terminal (internet erişim cihazı) satmıştı. O zamandan bir tanışıklık var. Ayrıca Vestel'in yurtdışına ihraç ettiği 7 milyon adet sayısal cihazın her birinin içinde en az 20 dolarlık yazılım bulunuyor.Yani Vestel gümrük kayıtlarına geçmemekle birlikte 140 milyon dolarlık yazılım ihraç ediyor. "

Haberin tam metnine buradan erişebilirsiniz.