Microsoft´tan Steve Ballmer Türkiye´de

0
FZ
Microsoft'un planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Steve Ballmer, 5 Mayıs'ta başlayacak olan İzmir İktisat Kongresi'ne de katılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Microsoft'un Türkiye'de eğitim alanında kapsamlı bir yatırım hazırlığında olduğunu belirterek, şirketin CEO'su Ballmer'ın bu yatırımlar kapsamında görüşmeler yapacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Ballmer'ın Türkiye ziyareti sırasında, 5 Mayıs'a kadar detaylarının kesinleşmesi durumunda Microsoft ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. Anlaşmaya göre Microsoft, bakanlık bünyesindeki öğretmenleri bilgisayarlı eğitim konusunda eğitecek. Anlaşma kapsamında Microsoft'un öğretmen ve öğrencilere indirimli ya da bedava yazılım vermesi bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Ballmer kongre öncesinde Manisa'ya geçerek Vestel City'yi ziyaret edecek ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. Edinilen bilgiye göre Manisa'daki fabrikaları ve Vestel City'yi ziyaret isteği dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'tan geldi. Microsoft'un öğretmenlere yönelik eğitim projesinin bir de donanım ayağı bulunduğunu belirten gözlemciler şunları kaydetti: "Microsoft'un sponsorluğunun içinde Vestel'den donanım (bilgisayar) alımı da olabilir. Çünkü proje yazılım ve donanım olmak üzere iki ayaklı. Vestel, Microsoft'a geçmiş yıllarda web terminal (internet erişim cihazı) satmıştı. O zamandan bir tanışıklık var. Ayrıca Vestel'in yurtdışına ihraç ettiği 7 milyon adet sayısal cihazın her birinin içinde en az 20 dolarlık yazılım bulunuyor.Yani Vestel gümrük kayıtlarına geçmemekle birlikte 140 milyon dolarlık yazılım ihraç ediyor. "

Haberin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Görüşler

0
tongucyumruk
Galiba Ballmer İzmir'in neyinin meşhur olduğunu bilmiyor? Kendisine sıcakkanlı bir denize dökme töreni düzenlesek diyorum? Nasıl olur?
0
Challenger
Hazır yeni askerlik bitmişken ve askeri bilgilerim tazeyken, üstelik İzmir' e de giderken bu işi ben halledebilirim herhalde.
0
cayfer
Bence Balmer'ın gelmesi çok iyi olmuş.
Gelmeseydi M.E.B Windows tabanlı PC ve Win uygulama yazılımı almayacakmıydı? Alacaktı... Eğer M.E.B azıcık aklı başında adamlarla girerse toplantıya "Tam zamanında geldiniz; biz de tam açık kaynak kodlu sistemlere geçmeyi kararlaştırmıştık" diyerek yazılımları bedava ya da yüksek indirimle alabilir. Sonuçta gene biz karlı oluruz.

Öte yandan öğretmenlerimizi herhangi bir konuda eğitebiliyor muyuz? Hayır! Bilgisayarlı eğitim konusunda eğitebilir miyiz? Güldürmeyin...

Bırakın MS eğitsin. Eğitimsiz öğretmenler varken MS ürünleri satın alacağımıza bari eğitimli öğretmenler için alırız. Bu arada kafamızı toparlayabilirsek, MS ağırlıklı da olsa eğitimli bir kitleye Linux öğretmek için daha kolay hazırlanırız.

Yok eğer M.E.B OSS'e geçmeyi zaten kararlaştırdıysa (karar olduğunu hiç sanmıyorum ama ciddi ciddi düşünüldüğünü duymuştum; emin olmadığım için kaynak veremeyeceğim) ve bu ziyaret Balmer'ın daha önce tatilini yarım bırakıp Almanya'ya yaptığı gibi bir ziyaretse, işte o zaman hepimizin tadını çıkaracağı bir "İzmir operasyonu" gerçekleşmiş olur.

Öte yandan bu ziyaret en azından Vestel için çok iyi olacaktır. Özellikle ihracata yönelik çalışmalarında kullanabilecekleri güzel bir reklam unsuru olacaktır.

Buyursun gelsin, konuğumuzdur. Keşke kendisine gösterebileceğimiz bir de OSS tekno parkımız olsaydı...

0
aRda_
Size katilmakla birlikte bu durumumuz biraz da bana "denize dusen yilana sarilir" atasozumuzu hatirlatiyor.
0
cayfer
e doğrusu dediğiniz gibi... ya düşmeyeceksin ya da düşersen kurtulmak için gereken herşeyi yapacaksın...
0
korhan
E zaten nerede para kazanacağını billen insanlar şimdi sermaye ile oynuyor.
Tayyip için gelmedi zaten...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

İstanbul Metrosu ve BSOD

FZ

FM Galaksi ve Boran'ın blogunda kalmasına gönlüm razı olmadı.

Karşınızda İstanbul Metrosu ve Ölümcül Mavi Ekran ;-)

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Bilgisayar Konusundaki Batıl İnançlar!

anonim

Murat Yıldırımoğlu'nun sitesinde gördüğüm bu yazının bir bölümünü burada paylaşmak istedim. Amacım yeni bir "flame war" a sebep olmak değil. Yalnızca farklı bakış açılarına da bu sitede yer vermek ve tanımak.

"Ne kendini ne karşındakini tanımıyorsan her zaman kayberdersin. Kendini tanıyor karşındakini tanımıyorsan, bir kazanır bir kaybedersin. Hem kendin, hem de karşındakini tanıyorsan, her zaman kazanırsın."
Sun-Tzu; Savaş Sanatı

Microsoft WIX kodlarını açtı!

huseyin

Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)