XP Service Pack yolda

0
SHiBuMi
Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.
Güvenlik haricinde diğer bir yenilik Microsoft'un tekel davasını yakından ilgilendiriyor. Bu yeniliklerin arasında haksız rekabet yarattığı öne sürülen Messenger, Internet Explorer, Outlook gibi uygulamaların ikonlarının başlangıç menüsünden ve masaüstünden kaldırılması var. Sistemi yönetmek için geliştirilen arayüzde kullanıcıların bu araçlara erişimini kısıtlamak ya da ortadan kaldırmak için yeni seçenekler eklenmiş. Ancak bu, uygulamaları sisteminizden kaldırmanız şeklinde olmuyor, yalnızca kullanıcıların bu uygulamalara erişimini ortadan kaldırıyorsunuz, uygulama dosyaları sisteminizde kalmaya devam ediyor. Böyle bir çözüme gerekçe olarak da üçüncü parti birçok yazılımın bu uygulamalara ihtiyaç duyuyor olmaları gösteriliyor. Microsoft cephesinde bu değişikliğin dava sonucu konusunda Microsoft lehine bir rüzgar estireceği biçiminde olsa gerek, ancak yine de herkesi mutlu edebilmiş değiller.

Daha fazlasını merak edenler bu adrese bakabilirler.

İlgili Yazılar

Her açılışta hibernate!?!

sleytr

WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...

Microsoft Kaderini Yeni İşletim Sistemine Bağladı

FZ

Yazılım Başmimarı Bill Gates´e göre, Microsoft, şirketin geleceğini MS Longhorn isimli yeni işletim sistemine bağlamış durumda. Londra´daki ``Future Microsoft Platform´´ etkinliğinde bağımsız yazılım geliştiricilerle konuşan Bill Gates, Microsoft´un yeni işletim sistemi için 6.8 milyar $ araştırma ve geliştirme bütçesi ayırdıklarını açıkladı.

Bill Gates, Longhorn işletim sisteminin .NET ve ortak web servisi standartları üzerine inşa edileceğini belirtti.

Kaynak: http://www.vnunet.com/News/1152439

Microsoft Süperbilgisayar dünyasına giriyor

tongucyumruk

News.com'ta yayınlanan habere göre Microsoft şimdi de dağıtık sistemler ve süperbilgisayarlar piyasasına girmeye hazırlanıyor. Şu an Linux'un baskın olduğu alanlardan biri olan süperbilgisayar sistemlerinde Windows'un ne kadar tutunabileceği ise merak konusu.

Son olarak News.com'daki haberin orjinal metninden bir alıntı:

Microsoft hopes that its new Windows version will make it easy to manage clusters and to develop software for them. It also promises "a secure...platform with high performance and low total cost of ownership."

Microsoft Harita Servisi Açıldı

FZ

Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.

Microsoft´tan Özgün Bir Fikir: Popup Engelleme!

bahadirkandemir

Web sayfaları arasında dolaşırken, “IE in Windows XP SP2” başlığını görünce, Internet Exploder’daki yeniliklerin ne olduğunu merak ettim ve Internet Explorer Weblog sayfasına adım attım...

Firefox, Opera, Netscape’de sorunsuz görüntülenen W3C standartlarına uygun XHTML+CSS sayfaları, Internet Explorer’da olması gerektiği gibi görünmüyordu, belki bir ilerleme vardır diye düşünerek okumaya başladım. Umduğumu bulamadım, ancak Microsoft’un çok orjinal bir fikir üreterek, Internet Explorer için bir Popup Blocker yazdığını okuyunca gülmekten yerlere yattım :)
User Experience Changes
We give users more control over their browsing experience in a few ways. First, we block most things from coming up without some user action; for instance, pages can no longer automatically start a download unless the user clicks a link or accepts the download via our new Information Bar UI. We also came up with a very original idea – popup blocking. J Sites can now no longer open windows except when the user clicks a link or button to initiate it. Similarly, sites cannot change your home page without a user click as well.