Director Shockwave 8.5 ile 3 boyutlu bir Internet

0
redogre
Macromedia Shockwave player 8.5 i yükleyebildim sonunda. Internet te 3d devrimi yaratacağını iddia eden sitelerle ilgili açıklamaları okuyup azım sulanıyordu. Bir müddet Director 8 kullanmış biri olarak "Amman kimse tutmasın" nidalarıyla daldım director 8.5 ile yapılmış sitelere.... Gayette iyi oldu netekim. Henüz M.D. 8.5 e ulaşamadım ama ürünler göz kamaştırıcı ve gelecek vaad ediyor. Özellikle Director ile bir şeyler yapıp "Ahh ahhh, imkan olacaktı şööle bi 3d oyun yapacaktım !" diyenlere işte fırsat...
Efendim Director 8.5 naapar ? Director 8.5 basit bir modelleme ara birimi ile pirmitif şekillerden oluşturduğunuz ya da plug-in ler vasıtasıyla import ettiğiniz 3 boyutlu objeleri vektörel olarak hesaplar, ekranda perspektife sokup, texture kaplamalarını yapar. Kısaca eski 3d oyunları düşünün....

Henüz anti aliasing (kenar yumuşatma) ve atmosfer efektleri konusunda eksik ama şunu söyleyebilirim ki Director 8.5 VRML ve diğer 3 boyutlu internet ara birimlerinden daha umut verici.. Sebebine gelince; zaten birçok firma director için 3d ara birimler yazmıştı.

Macromedia çok yerinde bir kararla 8.5 ile bunları bir standarta oturtuyor. http://plane.kalisto.com/ adlı adreste bir 3 boyutlu uçak oyunu var. (Starcraft hastaları için üzgünüm ama bu walkyrie o walkyrie diil, bende o hevesle saldırdım). Henüz bazı problemleri olsada Director 8.5 birçok insanı mutlu edecektir.

Yüklemek için http://www.macromedia.com/software/shockwaveplayer/public_beta/

Görüşler

0
anonim
Merhaba öncelikle...Güzel bir site içerik önemli herhalde.Makaleleride okudum.Bu sayfada durdum v yorum yazdım sebebi de benim directore olan merakım.Sizden bir ricam olacak.Director 8.0 ile tanışabilmem ve çalışabilmem için en azından başlangıç olabilecek türkçe siteler biliyormusunuz.Ulaşabileceğim kaynakları burada link olarak verirseniz acaip olacak :)
Aylardır arıyorum ama nafile...
İnternete bir şekilde ulaşıyorum arkadaşlardan vs..lakin kitap vs. alacak gücüm yoq..Bu da nottu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Akdeniz Havzası Fiberoptik Kablo Sistemi

yalcink01

TürkTelekom; "Akdeniz havzasında, uzantıda Avrupa ve Amerika’ya geniş kapsamlı erişim sağlanması amacıyla ülkemizde ve İtalya (Katanya)’da termine olacak bir uluslararası denizaltı fiberoptik kablo sisteminin temin ve tesisi " işi ihalesini sonuçlandırdı. 6 aylık bir süre içerisinde bitirilmesi planlanan bu projeyi 37.000.000 USD bedelle MEDITERRANEAN NAUTILUS LIMITED şirketi gerçekleştirecek. İş hem İtalya hem de Türkiye' de yürütülecek. Bu işin sonunda umarım internet yurtdışı çıkışlarında bir rahatlama meydan gelir. Uzakta, bizim olmayan bir köyde meydana gelen depremle, yıkılmayacak bir internet erişimi dileğiyle.......

NOT: henüz resmi sözleşme imzalanmadı. Ayrıca bu işin sonunda ne kadarlık bir bant genişliği elde edileceği hakkında bir bilğiye ulaşamadım. Şayet bilen varsa, bizide aydınlatırsa sevinirim.

Hata 1 milyon: Parası Ödenmedi

karum

Ticari bir hediyelik eşya sitesi olduğunu tahmin ettiğimiz http://www.esenhediyelik.com.tr sitesinin "title"ında aynen şu yazıyordu ==> HATA 1 milyon: Parası ödenmedi. HTML sayfasında da emeğinin karşılığını alamadığından sayfayı kapattığını belirten bir firmanın web adresi. "hata 1 milyon olayı" çok hoşuma gitti :)

Semantik Web ile Türkiye - ABD Kıyaslaması: Ursula K. LeGuin ve Oğuz Atay

FZ

Basit bir soru: X ülkesinin vatandaşı olan yazarları ve her birisinin kitaplarının listesini getir.

Süre: 2 dakika.

Yukarıdaki işi bir programcı olarak nasıl yapardınız? Mesela X = Türkiye.

Çok basit bir soru gibi görünüyor.

Acaba gerçekten öyle mi? İsterseniz bir deneyin. ;-)

İsterseniz süreyi 20 dakikaya çıkaralım. Yahut 2 saate. Kaç yazarın kaç kitabını getirebilirsiniz? Ne kadarlık bir bilgisayar kodu yazmanız gerekir, o kod hangi kaynaklara bağımlı olur, ne kadar sürede çalışır?

Şimdi siz bunu düşünedurun, dbpedia.org'a SPARQL sorgulama dili ile birkaç soru soralım ve sonuçlarına bakalım:

Devamı: burada...

farukcubukcu.com

BatoR

farukcubukcu.com ; Bence bakılası. Elliye yakın bilgisayar kursunu Internet üzerinden kendi kendinize, kendi hızınızda ve ücretsiz olarak takip edebileceğiniz bir site... Sadece üye olmanız yeterli... Fazla yeni bir haber olmamakla birlikte arayüz ve hizmet değişikliği tanıtımı hakediyor. (Bence)

Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

SHiBuMi

İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com