Douglas Adams`ı kaybettik :(

0
robin
Büyük yazar Douglas Adams 11 Mayis 2001 Cuma günü geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Kendisi dünya çapında ünlü beş kitaplık Otostopçunun Galaksi Rehberi üçlemesi ve Dirk Gently serilerinin yazarıydı. Acımız sonsuz. :((

Görüşler

0
anonim
Hadi oradan, Vogon gemileri gelmeden yolculuğa çıkmıştır O, can sıkıcı dünyada bu kadar kaldığı bile fazla :) Asıl şimdi sıçtık, bir paket fıstığı olan var mı ?
0
FZ
Haberi iki gün önce aldım. O adamin kitaplarini okul kitapliginda okuyamazdim, kendimi tutamayip kahkahalarla güldügüm icin kütüphaneden kovulurdum.

Acaba www.h2g2.com ne alemde?

0
anonim
bir Vogon şarkısı vardı; DA'nın arkasından söylemek farz oldu artık:

portakal çiçeğinin dumanı,
var evet var,
o ki bu odanın tavanı,
git hem de kal,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir dergiye verilen (!) destek ve hazin son: PozitifPC

FZ

FM ana sayfalarında haberlerini geçtiğimiz ve açık kodlu yazılım geliştirme dünyasına da yer ayıran PozitifPC dergisi artık çıkmayacak mı? Derginin güncellenen web sitesinde Son Mesaj başlıklı yazıda şöyle deniyor:

"2 aylık hazırlık aşamasını saymazsak, dergimiz 5 aylık oldu. Haziran sayısı, önümüzdeki hafta, ayın 6-9'u arası, belirsiz bir gün çıkacak ve bu muhtemelen, Pozitif'in son sayısı olacak.

Dergimizi maalesef yeterince duyuramadık. 'Rekor kırdık' dediğimiz bu sayıda, dergi sadece 8500 kişiye ulaşmış.

Patentler ve Özgür Yazılımın Yaptırım Gücü Üstüne

FZ

Dünyanın en büyük e-öğretim yazılımı firmalarından Blackboard, geçen sene bir patent almış ve bunu aldıktan kısa bir süre sonra hemen rakiplerinden birine dava açmıştı. Söz konusu patent "çeşitli ders içeriğine erişim için yetkilendirme" gibi çok teknolojik yenilikleri de içeriyordu.

Blackboard'un patent alır almaz dava açması sadece ticari rakiplerini etkilemekle kalmamış aynı zamanda Moodle gibi açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilen e-öğretim projelerini de tehdit eder hale gelmişti. Özgür yazılım dünyasının buna tepkisinin ne kadar güçlü olacağı merak konusu idi.

IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi

auselen

Akademi kapsamında yapılan yazılım yarışmasında en iyi 3 proje, Galatasaray, Dokuz Eylül ve Sabancı Üniversitelerinden çıktı.

IBM Türk’ün geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Ekim 2007’de başlattığı “IBM Yazılım Akademisi”nin 2007-2008 öğrenim yılı, kapsamlı eğitim, proje geliştirme ve yazılım yarışması aşamalarından sonra sona erdi.

Kasparov Yeniden PC´ye Karşı!

sametc

Efsanevi satranç şampiyonu Garry Kasparov bir kez daha insan beyninin makinelerden üstün olduğunu kanıtlamaya çalışacak.Kasparov, bu kez saniyede 3 milyon hamle hesap edebilme kapasitesine sahip bir bilgisayar programıyla sanal gerçeklik ortamında karşı karşıya gelecek.

devamı...

BrainBench'in BenchGames Sonuçları Açıklandı

FZ

Meşhur bilgi işlem sertifikasyon sitelerinden BrainBench'in bir süre önce uluslararası katılım ile gerçekleştirdiği BenchGames etkinliğinin sonuçları açıklandı.

Katılım ve sertifika yoğunluğu olarak Hindistan, ABD, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Estonya, Latviya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin başı çektiği etkinlikte sertifika edinme sayısı cinsinden yapılan bir listede Türkiye 45. sıraya yerleşti.