Eğer DMCA fiziksel dünyada geçerli olsaydı

0
sundance
Eğer Digital Millenium Copyright Act, fiziksel dünyada geçerli olsaydı acaba nasıl olurdu?

Ne menem bir aptallıkla karşı karşıya olduğumuzu görmek için muhteşem bir sunum.

İlgili Yazılar

Web 2.0 budur, pardon biziz

sundance

İki gün önce bir güvenlik konferansında, Web'in (özellikle de 2.0'ın) düşünce tarzımızda, kendimizi ifade edişimizde ne gibi değişikliklere sebep olduğuna dair bir video seyrettim.

Kansas State Üniversitesi'nden Michael Wesch tarafından hazırlanan video hem sunum tekniği hem anlattıkları açısından oldukça takdire şayan.

İşten Güçten Eden Yarışma

lifesdkver0_1

Python Challange. Ne ile uğraşıyor olursanız olun, zamanınızı çalacak bir yarışma (meydan okuma desek daha doğru olur).

Adı python challenge ama amaçlar çoğunlukla dil bağımsız bir şekilde halledilebiliyor. Etrafta çözümler dolaşıyor ama hangimiz "dergiden çözümünü okuyup bitirdiğimiz bir oyun"dan tat aldık ki? :)

Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

pirx

Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.

İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

ICQ`da Patladı !

sundance

Akşam eve geldim Butch ile iki satır bir muhabbet edeyim, bir iki yeni projeden bahsedeyim diye Internet`e girdim. O da ne ICQ `Rate Limit Exceed, Please Try To Connect In A Few Minutes` demez mi ?

Şu ana kadar Internet üzerindeki en iyi fikirlerden biri olan ICQ`nun, aynı zamanda Internet üzerindeki en kötü planlanmış ve uygulanan yazılımlardan biri olması bir yana (neden açık hali ile 20küsur mb bu ICQ 2000!) sanırım artık onlar da Türk`ün gücü karşısında yetişemez hale geldiler :)
İddia ediyorum ICQ kullanıcılarının dörtte biri Türk ve bu sayı gittikçe de artıyor :)) Benim aldığım mesajı siz de aldıysanız veya sebebi hakkında bilginiz varsa bir yorumda bulunuverin