Eğitimde Bilgisayar Dergisi (Retro/pdf)

0
Alcofribas
80li yıllardan yine güzel bir dergi örneği. Hemen hemen hiçbir yayının bulunmadığı, mevcut olanların ise marka bağımlı olduğu düşünülürse, bu dergi değişik platformları kapsaması sebebiyle gerçekten farklı bir değer ifade ediyor.

Ortalama olarak 36 sayfa civarında ve sayfalarının çoğu siyah/beyaz olan bu dergi, toplam 39 sayı olarak Rönesans Yayıncılık tarafından çıkartılmış. 1985 yılı Mart ayına ait olan 6. sayısı pdf olarak eklenmiştir.

Eğitimde Bilgisayar Dergisi sayı 6 (Mart 1985)

Bu ve buna benzer yayınlar için:

amstradcpc.com

İlgili Yazılar

Tablolama Yazılımları: Kötü Bir Alışkanlık Mı?

FZ

Henüz doğrudan kansere ya da vereme yol açtıkları söylenemez ama hemen her tür iş için aşırı şekilde kullanılan tablolama yazılımları belki de gerçekten kötü bir alışkanlıktır.

EXCEL ya da ona özenmeye çalışan OpenOffice.org Calc, vb. benzeri yazılımlar her derde deva mı? Kolayca işleri hallediyorlar mı? Hesap kitap işi onlardan mı sorulur? Çok güzel grafikler mi sunuyorlar? Olması gerektiği gibi şeyler mi?

Bir saldırının anatomisi: Fazlamesai

sundance

28 Temmuz 2006 sıradan bir gün olarak başlamıştı. Normal iş temposunda giderken saat 11 civarında cep telefonum çaldı. Açtım, konuşma şu şekilde gerçekleşti:

-Kıvılcım Bey mi?
-Evet?
-Merhaba Kıvılcım Bey, benim adım ... sitenizdeki bir açıkla ilgili bilgi vermek için aramıştım.
-Hımm, dinliyorum.
-Bir e-mail ya da msn alabilir miyim, oraya yollayayım açıklamayı.
-Tamam, e-mail ...de ...

Astala Vista 2

redogre

Linux Tabanlı Mobil Telefonlar

gunebakan

Montavista yazılım firması ile PalmSource firması gelecek nesil Linux tabanlı mobil telefonlar üretmek için birlikte çalışma kararı aldılar. Bu iki firma bundan sonra Linux tabanlı mobil çözümler için birlikte çalışacaklar. PalmSource iş geliştirme başkanı Albert Chu "MontaVista Mobilinux Açık Altyapı programına katılarak mobil endüstrinin önde gelen altyapısı olan Palm OS u Linux üzerinde çalıştırma kararlılığını gösteriyor" dedi.

Ev-Ofis Kullanım Kılavuzu

sundance

Zor günler (yıllar) geçirmekte olan ülkemizde, özellikle bilgisayar sektöründe şirket kurmanın, yeni bir ofis açmanın yükünü kaldırmak istemeyen birçok kişi Small Ofice-Home Ofice olan SOHO'lara yönelmektedirler. Öte yandan çalışmakta oldukları işten çıkmış ve bu şekilde SOHO modunda evden iş yapmayı tercih eden de oldukça büyük bir kesim var.

Bu yazıda böyle bir ofis kurarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini, verimli bir şekilde çalışabilmek için nelerin önemli olduğunu adım adım göreceğiz.